39. Madde İşkencesi

non

Öğrenci
X üniversitesine Öyp kapsamında atandım. Bu arada Y üniversitesinde yüksek lisans ders dönemindeydim. Atandığım üniversitedeki personel işleri her görüşmemde görevlendirmede bir sorun olmayacağını vs söyledi. Benimle aynı bölüme atanan diğer arkadaşım iki hafta kadar önce görevlendirmesini alıp gitti. Bense muvafakat sürecindeydim ve bu hafta geldim. Göreve başlama yazısı yazıldı bende dilekçelerimi yazdım(35 ve 39) Önce bölüm başkanı bu dilekçeleri hesaba katmayacağını görevlendirmelerini kaldırdıklarını söyledi. Gerekçe olarak asistana ihtiyacı olduklarını söyledi. Ve toplamda 10 saat kadar süren yolda gidiş geliş yapmamı tavsiye etti. Bende 4 gün dersim olduğunu ve mümkün olmadığını söyledim. Ardından kuruldaki çeşitli kişilerle görüştüm(içlerinde dekan yardımcısı olan) dönemin yarısı geçmiş olmasına rağmen gerekirse bir dönem uzatırsın, bölümün sınavlarda görev alacak asistana ihtiyacı var gibi şeyler söylediler. Kısaca dersleri bırak, bize hizmet et dediler. Dilekçeyi aldılar ancak 39 vermeyeceklerini söylediler. İki hafta önce verilip bana verilmeyecek olması, tamamen hazırlıksız olmam(kalacak yerim bile yok şu an) vs vs.. Artık düşündüğüm tek şey; Bundan sonrası için ne yapmalıyım? Bununla ilgili yasal bir dayanak var mıdır?
 
Son düzenleme:

finduilas

Profesör
X üniversitesine Öyp kapsamında atandım. Bu arada Y üniversitesinde yüksek lisans ders dönemindeydim. Atandığım üniversitedeki personel işleri her görüşmemde görevlendirmede bir sorun olmayacağını vs söyledi. Benimle aynı bölüme atanan diğer arkadaşım iki hafta kadar önce görevlendirmesini alıp gitti. Bense muvafakat sürecindeydim ve bu hafta geldim. Göreve başlama yazısı yazıldı bende dilekçelerimi yazdım(35 ve 39) Önce bölüm başkanı bu dilekçeleri hesaba katmayacağını görevlendirmelerini kaldırdıklarını söyledi. Gerekçe olarak asistana ihtiyacı olduklarını söyledi. Ve toplamda 10 saat kadar süren yolda gidiş geliş yapmamı tavsiye etti. Bende 4 gün dersim olduğunu ve mümkün olmadığını söyledim. Ardından kuruldaki çeşitli kişilerle görüştüm(içlerinde dekan yardımcısı olan) dönemin yarısı geçmiş olmasına rağmen gerekirse bir dönem uzatırsın, bölümün sınavlarda görev alacak asistana ihtiyacı var gibi şeyler söylediler. Kısaca dersleri bırak, bize hizmet et dediler. Dilekçeyi aldılar ancak 39 vermeyeceklerini söylediler. İki hafta önce verilip bana verilmeyecek olmaması, tamamen hazırlıksız olmam(kalacak yerim bile yok şu an) vs vs.. Artık düşündüğüm tek şey; Bundan sonrası için ne yapmalıyım? Bununla ilgili yasal bir dayanak var mıdır?
Okulun 39 verme zorunlulugu yok ama 35 verme zorunlulugu var. Tabii 35 vermeyi istedikleri kadar uzatabilirler o da ayri mevzu. Yapilacak bir sey yok maalesef.

Sent from my SM-N920T using Tapatalk
 
Üst