2015 YLSY Ne Zaman Yapılacak ?

murat

Öğrenci
Hocam simdi benim anlamadigim nokta şurasi. Ben bu haziranda mezun olacagim (2015 haziran). Ben 2015 de ylsy ye baslamam için 2014 kasim ayindaki mulakati mi gecmem gerekiyor yoksa , 2014 kasim ayinda mulakati gecenler 2015 te mi gidiyor . hocam kisaca ne zaman giren ne zaman gidiyor ?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Hocam simdi benim anlamadigim nokta şurasi. Ben bu haziranda mezun olacagim (2015 haziran). Ben 2015 de ylsy ye baslamam için 2014 kasim ayindaki mulakati mi gecmem gerekiyor yoksa , 2014 kasim ayinda mulakati gecenler 2015 te mi gidiyor . hocam kisaca ne zaman giren ne zaman gidiyor ?
Hocam YSLY normal şartlarda yılda bir kere oluyor, siz bu yaz mezun olacaksanız ondan sonraki açılacak ilk başvuruya katılacaksınız. O da 2015 ekim-kasım olabilir.

murat

Öğrenci
Peki nazmi hocam bu 2014 ekimde mulakatlari gecen adaylar ne zaman okullarina gitmeye basliyor . yani mulakatlar geçildikten sonra kaç gün bekleniyor ?

sevi06

Öğrenci
Arkadaşlar Türkiye de yüksek lisansa başlarsak da yüksek lisans yaparken meb ylsy ye başvurabilir miyiz yüksek lisans için burayı bırakıp gitme imkanımız var mıdır ??

osultan

Öğrenci
arkadaşlar bu adamlar sonbaharı beklemeden mi başvuru alıyolar :( yani 1 ay sonraki sınav mı geçerli olacak yaniiiiiii bu bahardaki sınavdan çok mu yüksek almak lazım ???? ben bu sınava öylesine girip sonbahardakinden çok yüksek yapmayı hedeflemiştim.. o zaman bahara kadar ölümüne çalışıyoruz !! iyi ki bu konuya tıklamışım bu arada

kuramci

Araştırma Görevlisi
arkadaşlar bu adamlar sonbaharı beklemeden mi başvuru alıyolar :( yani 1 ay sonraki sınav mı geçerli olacak yaniiiiiii bu bahardaki sınavdan çok mu yüksek almak lazım ???? ben bu sınava öylesine girip sonbahardakinden çok yüksek yapmayı hedeflemiştim.. o zaman bahara kadar ölümüne çalışıyoruz !! iyi ki bu konuya tıklamışım bu arada
Yıl sonunda olur alım büyük ihtimal. 2014'te aralıkta olmuştu.

osultan

Öğrenci
umarım öyle olur buradan takip edicem geçen sene bi'kaç gün ile kaçırmıştım başvurusunu. Bu arada 23 kasım sınav tarihiymiş 6 kasımda da son başvuruları almışlar yani arkadaşın dediği doğru malesef! elimizden gelenin en iyisini yapalım gerisi şansa kalmış :)

Daphne.

Öğrenci
Arkadaşlar bu ylsy de kontenjanlar neye göre belirleniyor? Yani mesela eğitim fakültesi için başvurmak istesek kontenjan açmazsa başvuramıyor muyuz? Ve ben bu dönem mezun olucam bu durumda ancak 2015 ekim kasımda mı başvurabiliyorum?

miss.esra

Doçent
Arkadaşlar bu ylsy de kontenjanlar neye göre belirleniyor? Yani mesela eğitim fakültesi için başvurmak istesek kontenjan açmazsa başvuramıyor muyuz? Ve ben bu dönem mezun olucam bu durumda ancak 2015 ekim kasımda mı başvurabiliyorum?

okulların ihtiyaçlarına göre talep etmeleri lazım. kontenjan acılmazsa tabıkı de basvuru şansınız olmaz. evet yaklasık o tarıhlerde basvurular baslıyor

Aysegul44

Öğrenci
Merhabalar...
2015 YLSY başvuruları ne zaman başlıyo yada tarihleri kaçırdım mı?
Bir dahaki tarih ne olur acaba yardımcı olursanız sevinirim ???