Açıkcası benim niyetim ylsy hakkında bilinen yanlışları sıralamaktı, bunuda öyp ile göstermek istedim.
Ayrıca öyp'yi kazanamayan biri ylsy'yi nasıl kazansın , siyasi bir referans fln varsa bilmem ama, hakkıyla girmek isteyen biri için gerçekten zor, kadro sayısı az, mülakat var, ales okul ort....vs
Bu arada sizede özelden göndereceğim bulabilirsen sonucumu, öyp den atanıp sonrasında kendimi geliştiremeyeceğimi anlayıp ylsy'ye geçenlerdenim bende. Hatta belki inanmayacaksınız arkadaşımın teki tam 35 bin tl tazminat ödeyerekten öypden istifa edip ylsy'ye geçti, zaten ylsy kolay birşey olmadığından akademisyen yoluna başkoymayan birinin kolay kolay giremeyeceği bi program. Cesaret işi isteyen bir süreç bu konuda haklısınız. Öyp den vazgecip gelen kisiler cok var bu arada, ylsy'yi secseydiniz sasirirdiniz bu duruma.Evli insanlar bile gordum o derece yani. Hatta devlet memuru olup istifa edip gelen biriyle dil kursunda ayni siniftaydik.
Ancak size şu kadarını söyleyebilirim burada tanıdığım dönen arkadaşlarımın hiçbirinde bir problem olmadı, ufak tefek bikac ay kabul beklediler ama nihayetinde aldılar kabulü. 1000de 1 sıkıntı yasayan yok mudur vardir ama o sknti öyp de de var kusura bakmayin, hatta bu forumdan birinin atamasi iptal edilmisti.
Herneyse gelecek açısından düşünürsek ylsy>öyp>cari alımlar . Programlara girme zorluğunu sorarsanız da cari>ylsy>öyp . Nedeni cari alımların çoğu mülakat+referans, ylsy içinde nispeten benzer, ancak öyp merkezi atama, yani oturup dizlerini kırıp 1 yıl yds ales kasan biri rahatlıkla atanabilir. Bu sebeple öyp'den atanamayip ylsy ile giden işsiz kesim tabiriniz çok komik olmuş kusura bakmayın
Son diyeceklerim şunlar;
-Ünv.de yurtdışı görmüş dili iyi seviyeli akademisyenlerin yanında ezilmemek için
-Yurtdışında pek çok kültürde insanlar görüp, onlarla kolay bilgi alışverişinde bulunup, ufuk açmak için
-Uluslarası alanda daha kolay etiket oluşturabilmek için
-Akademisyenliğin hakkını daha kolay verebilmek için
Benim tavsiyem ylsy şansınız varsa kaçırmamanızdır.
Ama bu şu demekte değildir öyp ile atanıp yine bu dediklerimi yapabilirsiniz , fakat yolu daha çok uzatma ihtimaliniz yüksek