miss.esra
Doçent
2014 YLSY - Kontenjanlara Yerleşen Öğrencilerin Yurt İçi Dil Kursları İşlemleriyle İlgili Duyuru Yükseköğretim ve Yurtdışı Eğitim Genel Müdürlüğü dan yapılmıştır arkadaşlar.
Ankara'yı tercih edicem. Sizce hangi üniversiteyi tercih ediyim hangisinin ingilizce eğitimi daha iyi?
Sadece il tercihi yapacaksınız. Hangi üniversiteye yerleşeceğiniz seviye tespit sınavının sonucuna göre belli olacak.
önceden dil puanı olup giren arkadaşlar öğrenim görülecek dil alanını seçmişti şimdi 11-12 şubatta hiçbir değişiklik yapmayacağız başka değil mi?
yds için seviye belirtmene gerek yok. Sen hangi sınav için kurs alacağını seçmiyorsun orada sadece hangi sınavdan puan aldın onu yazıyorsun. Zaten tüm inglizce kursları toefl a yöneliktir diye tahmin ediyorum.Mrb arkadaslar orda iki sey aklima takildi
1- dil sınavı secenegi toefl var ielts de var onlardan hangisine girecegimizi secip ona gore mi hazirlanacagiz
2- dil puani dedigi eskiden girmis oldugumuz puanlar ise yds 29 aldim fakat birde seviye soruyr ona ne yazmaliyim
önceden hangi sınava girdiysen onu seçip puanını yazacaksın.Ama orda sinav isimleri var oraya yurtdışı icin hangisine hazirlanacagimizi mi yazacagiz yoksa onceden hangi sinava girmissek onu seçip puanini mi yzacagiz
Hocam, ilk belge toplama sürecinde ben bunları doldurmuştum. Seviye kismini doldurabilecegimiz bir tablo vardı sanırım bir yerde ama su an hatırlayamadım maalesef...: (Mrb arkadaslar orda iki sey aklima takildi
1- dil sınavı secenegi toefl var ielts de var onlardan hangisine girecegimizi secip ona gore mi hazirlanacagiz
2- dil puani dedigi eskiden girmis oldugumuz puanlar ise yds 29 aldim fakat birde seviye soruyr ona ne yazmaliyim
Hocam, ilk belge toplama sürecinde ben bunları doldurmuştum. Seviye kismini doldurabilecegimiz bir tablo vardı sanırım bir yerde ama su an hatırlayamadım maalesef...: (
Hocam, ilk belge toplama sürecinde ben bunları doldurmuştum. Seviye kismini doldurabilecegimiz bir tablo vardı sanırım bir yerde ama su an hatırlayamadım maalesef...: (
Ben buna gore doldurmuştum hocam.http://www.osym.gov.tr/dosya/1-69730/h/yabanci-dil-esdegerlikleri-250713.pdf 2013 yılında ösym'nin yayınladığı bu tabloya göre doldursak mı ki acaba.
Meb ile görüştüm hocam seviye kısmını doldurmanıza gerek yok dediler.Ben buna gore doldurmuştum hocam.