2013 Güz ÖYP Dil Merkezleri Yorumları

Hangi Dil Merkezi Sizce Daha İyi Eğitim Vermektedir?

  • AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ

    Oy: 5 6.8%
  • ANADOLU ÜNİVERSİTESİ

    Oy: 1 1.4%
  • ANKARA ÜNİVERSİTESİ

    Oy: 4 5.5%
  • BOĞAZIÇI ÜNİVERSİTESİ

    Oy: 9 12.3%
  • DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

    Oy: 2 2.7%
  • GAZİ ÜNİVERSİTESİ

    Oy: 3 4.1%
  • HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

    Oy: 6 8.2%
  • İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

    Oy: 4 5.5%
  • MARMARA ÜNİVERSİTESİ

    Oy: 3 4.1%
  • ODTÜ

    Oy: 25 34.2%
  • YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

    Oy: 1 1.4%
  • GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

    Oy: 4 5.5%
  • SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

    Oy: 6 8.2%

  • Kullanılan toplam oy
    73
  • Anket kapatılmış .

manasi

Öğrenci
Gazi Üni.'de bir önceki sonbahar döneminde eğitim aldım ve bundan önce Gazi'de eğitim alan arkadaşımızın dediği her şeye katılıyorum. İkide bir hocaların yerlerinin değişmesi ve bizi para makinası (cash machine) olarak görmeleride ekstrasıydı. 100 saat eğitim veren hoca (iyide kötüde olsa) değiştiriliyordu ve hocaların çoğu bizimle YDS çalışmaya başlıyorlardı. Yani bu sınavlar hakkında daha önce bir tecrübeye sahip değillerdi (İELTS dahil). İlkbahar döneminde de eğitim alan arkadaşlarım var ve kesinlikle kalitesiz bir eğitim veriyorlar. Doğru dürüst bir eğitim proğramları bile yok. Bizim dönemimizde üzerimizde kitap bile denemişlerdi. Son dönemde verilen kitapları bile bitirememişler. Bence dil tercihinizde en son sıralarda tercih etmelisiniz.
 

Naragaci

Öğrenci
Arkadaşlar ben Hacettepe Üniversitesinin dil eğitimi kursundaydim ve inanin hiç bir şekilde memnun kalmadim..resmen tam bir hayal kırıklığı yaşadım. .. anladım ki oraya gidince kurs değil senin çalışman önemliymis...Çünkü ne gerektiği kadar ilgi ne de düzenli bir kurs programı bulabildim
 

asil

Öğrenci
Herkese Merhaba,
Öncelikle kazanan ve ataması yapılan bütün arkadaşları tebrik ederim. Böyle bir konunun açılmasını bekliyordum yaşadıklarımızı anlatabilmek için. Marmara Üniversitesinde hala devam eden eğitim döneminde dil eğitimi almaktayım. Merak eden arkadaşlar için evet haftanın beş günü ders olmaktadır ve sabah 9:00 itibari ile başlıyor ve 14:30 gibi bitiyor. Göztepe Kampüsüne ulaşım çok kolay zira İstanbul Anadolu yakasının merkezi olan Kadıköy'e çok yakındır. Bu yüzden ulaşım konusunda sıkıntı çekmeyeceksiniz. Konaklama konusunda ise bayan öğrenciler için çevrede çok fazla yurt ve daire imkanı mevcuttur. Erkek öğrenciler için ise biraz göztepe çevresinden uzaklaşması gerekmektedir. Üniversitenin konukevi var ama çok pahalı onun dışında öğretmen evi gibi yerler çok yakınında yok. Kadıköy çok yakın olduğu için her ihtiyacınızı Kadıköyden karşılayabilirsiniz apart daire vs. Kadıköyde bolca mevcuttur.
Dersler hakkındaki görüşlerim ise diğer arkadaşların bahsettiği ile hemen hemen aynıdır. Hocaları tanıyamadan bir başka hoca geliyor çok sık hoca değiştiriliyor burada hem hocaya adapte olamıyorsunuz hem de hoca sizin bilginizi anlayamıyor. Hocalar genellikle çok ilgisiz ben dersimi anlatırım çıkarım düşüncesindeler istisnalar var tabi hatta ders olmasa da gideyim diyen hocalar var. Bizlerin işlerinden atılması hiç kimsenin umurunda değil yönetim ilgilenmiyor isteklerimizi yerine getirmiyor. En basit örneği hocaları değerlendirmek için bize anket yaptırıyorlar ama zahmet edip anketin sonuçlarını incelemiyorlar. Tüm sınıf ankette hocayı istemediğini belirtiyor ama yönetim hocayı değiştirmek yerine bir daha ders veriyor. Çok güzel hocalar da var Marmara'da ama onlarda bir elin parmaklarını geçmez. Bizim derse başka bir hocanın işi çıktığı için bir günlüğüne gelmişti bir hoca o kadar mükemmel bir hoca olamaz. O hoca ÖYP sınıflarına derse girmiyor düşünün. Yönetim, nedenini sizin de tahmin ettiğiniz gibi sürekli belli başlı hocalara ders veriyor sadece kar amaçlı karşılıklı alışveriş misali. Marmara'da hazırlık öğrencisinden hiç bir farkınız yok hatta her yerde ÖYP öğrencisi/bursiyeri gibi ifadeler kullanılıyor. Araştırma Görevlisi olduğunuz ve 65'i geçemezseniz olacaklardan hiç kimsenin umurunda değil. Marmara'ya ilk geldiğimiz zaman %95 başarımız var herkes geçti diyorlardı ama şimdi anladım ki bu başıboşlukta herkes kendi başının çaresine bakmış büyük bir çoğunlukta IELTS sınavına girerek geçmiş. Ama o eskidendi 4.5 artık 65 için yeterli değil. Ben kesinlikle Marmara Üniversitesini önermiyorum. Sınıflara gelirseniz 3 Ekim'e kadar derslerde kimse olmadığını görebilirsiniz çünkü kimse derslerde umduğunu bulamadı herkes başının çaresine bakmaya başladı. İngilizce öğrenmeye veya sınavı geçmek için gelenlerin hepsine sorarsanız eminim kimse önermeyecektir. Benim hayatımda yaptığım en büyük hatalardan birisi Marmara'yı sırf büyük üniversite diye tercih etmektir. Hayatımın hem 6 ayı boşa gitti hem de o kadar masrafta cabası. Ben asla ve asla Marmara'yı önermiyorum.
Ayrıca bazı arkadaşlar yoklama alınmasından dert yanmış ama siz memursunuz arkadaşlar hergün işinize gitmek zorundasınız. Şimdi dil eğitiminde olmanız sizin öğrenci olduğunuz anlamanı vermiyor hala memursunuz.
Tercihlerinizde başarılar dilerim.
 

radyotv

Öğrenci
anadolu üniversitesi son tercihiniz olsun ya da hiç etmeyin. kesinlikle tavsiye etmiyorum. başarılı olanlar da hiçbir katkısı olmadı üniversitenin. hazırlık sınıfları ile aynı kitapları kullandık.devamsızlık hakkı yok. sadece rapor alabiliyorsunuz. iyi bir eğitim yok. benden söylemesi....
 

asil

Öğrenci
Marmara bir de duyuru yayınlamış bizi tercih edin diye şaka gibi :)
2013 ÖYP ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİNİN DİKKATİNE

1) Zaten 39. madde ile görevlendirilmiş şekilde geldiğiniz için Öğretim Elemanısınız zaten o kimlik kartını vermek zorunda yani bir ayrıcalık değil hatta diğer üniversiteler kalıcı veriyor. Marmara fotoğrafsız bişeysiz sadece numara yazan bir kimlik kartı veriyor. Bir lüks gibi yazmışlar :)
2) Öğretim elemanı olduğunuz için bundan daha dolay birşey olamaz ki tabi öğretim elemanı yemekhanesini kullanacaklar.
3) Bilgisayarları açabilirseniz tabi.
4) çok tecrübeli çok daha kelimenin bağlacın anlamını doğru düzgün bilmeyen hocalarla
5) Göztepe kampüsünü bilen bilir o kadar sıkışıktır ki heryer bina o imkanlar oluyor mu acaba diye sormak lazım
6) yabancı uyruklu hoca ama ne siz sorun ne de ben söyliyim.
7) bu doğru işte hiç yds ye hazırlanmıyor geçerliliği 2 yıl olan sınavlara hazırlanıyor.
8) YÖK tarafından herkese dağıtılacak kitap ve diğer materyallerin parası o okula gönderiliyor arkadaşlar hemde fazlasıyla bu bir ayrıcalık değildir tabişi görevidir o okulun.
9) Bir sayfa fotokopi dağıtmışlardı doğru ama o yurtlar zaten almıyor sizleri öğrenci olmadığınız için.
10) Gezi filan yok bi tek 3 liralık yemek yedirmişleri ilk zamanlar.

KESİNLİKLE MARMARA ÜNİVERSİTESİNİ TERCİH ETMEYİN.
 

tarik44

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar size yardımcı olabilmek adına bişeylerde ben yazmak istiyorum...
Gazi Üni. dil eğitimindeyim şükür ki bitmek üzere! İlk başlarda Ankara'da bir üniversite nasıl olsa, neden kötü olsun ki diyerek tercih listemde başlara ekledim fakat gel gör ki şu an aynı fikirlerden eser kalmadı.Gazi'de kesinlikle plansız programsız bir yapı var , birkaç işi bilen hoca dışında kimse bişey anlamıyor burada.Sırf birileri tatile gidebilsin diye şu ana kadar tam 11 hoca değiştirdik.İlk 2 ayımızın tam anlamıyla bomboş geçti Language Leader kitabını okuyup durduk.Ondan sonrada telaş bastı zaten.Allah'tan o arada İELTS bizi kendimize getirdi de Gazinin çilesinden biraz olsun kurtulup rahatlamış olduk.Sınavdan sonraki ayda IELTS kursuna başladılar.Ama eşdeğerlik değiştiği için insanların ona da hevesi kalmadı.Sınavı geçende geçemeyen de artık gelmek istemiyor.Kurs devam ettiği için hergün gidip imza atmak gerekiyor ve boş boş derslerde oturuyoruz vaktimiz geçiyor.
Velhasılıkelam, Gazi tercihlerinizde son sıralarda yer bulsun bulacaksa :))
 

bsrsrvr

Öğrenci
İTÜ hakkında ne dersiniz? benim kafam karıştı. İstanbul öncelikli tercih yapacaktım. YTÜ kötü Marmara kötü bi Boğaziçi mi iyi? ve bunları nasıl sıralamalıyım?
 

mmuratfatih

Öğrenci
Merhabalar, öyp puanım 81.671. Kesinlikle Ankara'ya yerleşmem gerekiyor. Tercih sırası olarak 1 ODTÜ- Hacettepe yada Ankara 2-3 olacak (tam kararımı veremedim) - 4 Gazi olacak. Sizce hangi üniversiteye yerleşme ihtimalim yüksek?

Ankara - Hacettepe konusunda çok kararsızım. Yorumlarda eşit olarak gidip geliyorum şu an ama hacettepe kendi üniversitem olduğu için duygusal olarak biraz daha yakınım.

Tercih sırası önemli mi yoksa en yüksekten en düşüğe sıradan yazıp geçsek de fark etmiyor mu ?

Son olarak, tüm tercihleri doldurmak zorunda mıyım? Ankara dışına gitmek hiç hiç istemiyorum. Sadece Ankara yazsam olmuyor mu?

Şimdiden çok çok teşekkür ederim cevaplarınız için.
 

adali1

Öğrenci
Merhaba Arkadaşlar Bende şuan Anadolu Üniversitesinde dil eğitimi almaktayım. İELTS'den 5,5 YDS'den ise 55 aldım. Ben aldığım eğitimden memnun olmamakla birlikte, hocalarımızın fedakar ve kendilerini adayarak derse geldiklerini söylemeden edemeyeceğim, söylemek istediğim Anadolu'daki dil eğitimi karşılaşacağınız hocalara çok bağlı. Ben A grubundaydım, toplamda 4 sınıf vardı (A;B;C;D) olmak üzere. Açıkçası ne yds'ye yönelik ders aldık, ne de tam olarak İelts'e. Ortamda tam bir kaos vardı bu konuda, kullanılan kitaplar da hazırlık kitaplarıydı. Yönetimden bahsetmiyorum bile, laf anlamaz, söz dinlemez tavırlarıyla her gün ayrı bir sinir bozukluğuna yol açtılar. Toplantı yapıldı güya, şikayetlerimizi söylediğimizde azar işittik, alaycı bakışlara maruz kaldık ve sonuç olarak herkes laf anlatmaya çalışmaktan vazgeçti. Sınıfımdaki çoğu kişi dili geçti çoğunluğu İelts'den olmak üzere; diğer sınıfları bilemiyorum tam olarak. Kısacası başka alternatifleriniz varsa değerlendirin derim, zira Anadolu bu konuda büyük hayalkırıklığı oldu.
 

alikemalyldrm

Öğrenci
Merhabalar herkese,
İstanbul'daki (Boğaziçi, İtü, Yıldız, Marmara Ünv.) dil kurslarına giden arkadaşlar, ders programı hakkında bilgi verebilirler mi? Ders saatleri nasıldı?
 

tuma

Öğrenci
öyp puanım 74.972 nasıl bir sıralama yapmamı tavsiye edersiniz Gazi ve Anadolu üniversitelerini tercih etmeyeceğim. yardımcı olursanız sevinirim ayrıca Ankara olsun istiyorum puanıma göre ankara üni olurmu odttü ve hacettepe olmaz gibi görünüyor ama yinede tercih edeceğim belki ölü tercih olacak ama
 

agerais

Öğrenci
dil merkezlerini seçeceklere öncellikle tebriklerimi yollamak istiyorum şu çooook zorlu ve bellai öyp yolculuğuna siz de çiktiniz demektir bu. sakin kimse rahat ettik demesin zira nerdeyse programin tamami kapsaminda yaşadiğiniz bir sorun veya engel ile ilgili yök dahil hiçbir kurum kişi veya kuruluştan net kesin tamma budur diyebileceğiniz bir cevap alamayacaksiniz. ve ne yazikki atandiğiniz okullarin hepsi bir iekşlde ya bilmemekten ya da başka bi nedenden sorun çikaracaktir o yüzden şimdiden herkese kolay gelsin ve pes etmeden yola devam etmenizi temenni ederim. :)
dil merkezlerine gelince bence sakin 9 eylül ve hacettepeyi seçmeyin. ben itü de aldim memnun olanlar olduğu gibi olmayablar da oldukça fazladir ama ben kişisel olarak çok iyi bir kurs olduğunu söyleyebilirm tai eğer biazr ingilizce temöeliniz var ve gelişme göstermek isteyip çalişirsaniz. bir diğer açidan da en azindan itünün konaklamasindna faydanalanailirsiniz istanbul şartlarina göre oldukça ucuz bir fiyata hem de. bu da başka illerden gelip de kalacak yer sorunu yaşamak istemeyenler için büyük bir önem azr ediyor. yabanci diller yüksek okulu maçkadadri otobüs ve metroyal ulaşimi oldukça kuüolaydir. yurt ise maslaktadair kapisinin önünden metro kalkiyor. şimdilik bu kadar. itü ve istanbul ile bu konuda soru sormak isteyen olursa bana ulaşmakta çekinmesin lütfen elimden gelebildiğince yardimci olmaya çalişirim. foruma çok sik giremediğim için
özel mesaj atabilirsiniz. tekrardan hayrili olsun.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

mici

Öğrenci
Arkadaşlar benim Ales ve Üniv. Ortalamam gayet iyi ancak YDS sonucum rezalet (30 puan:( ) şimdi ben öyp ile atanırsam bu kurslardan hangisi bana yardımcı olabilir yani bana yeterli olacak 65 puanı hangisi kazandırabilir yada İELTS sınavı YDS'ye göre daha mı kolay o sınavla mı uğraşmalıyım ve son olarak IELTS den kaç almam gerekir. Herkese Saygılar.
 

bilemedimbenonu

Öğrenci
arkadaşlar Anadolu Üniversitesi tam bir hayal kırıklığı. sakın ola ki tercih etmeyim. biz tercihlerimizi yaptığımız dönemde hiç kimse anadolu hakkında herhangi bir yorum yazmamıştı. hazırlığı iyidir düşüncesiyle geldik. hiç umduğumuz tablo ile karşılaşmadık.çok çok iyi düşünülmesi gereken bir konu. özel çabalarla birçok kursa giden arkadaşlar oldu fakat geçen geçen birkaç kişi. 20 saat okulda boşa zaman harcıyorsunuz bir kere. ne ıelts ne de yds yönelik dersler işlendi.iyi düşünün dediğim gibi.
bunların haricinde anadolu üniversitesine yerleşenler için her konuda yardımcı olabilirm.bize yardımcı olan olmadı sonuçta.

kalacak yer ile ilgili olarak da yardımcı olabilirim arkadaşlar. sadece ulaşmanız yeterlı.Şimdiden herkese hayırlı uğurlu olsun
 
Son düzenleme:

agur_59

Öğrenci
Yıldız Teknik Üniversitesinde aldım dil eğitimimi. 3 ayda ielts ile geçtim. Yeni eşdeğerliğin kapsadığı ilk gruptanım. Yıldız Tekniği tavsiye ederim arkadaşlar. Ben eğitimden de yaklaşımdan da çok memnun kaldım. Kendim ve sınıfım adına her derdimizle ilgilienildiğini ve bir şekilde çözüm bulunduğunu söyleyebilirim. İşlerini ciddiye alarak yaptıklarını düşünüyorum.
 

Kutadgu

Moderator
Arkadaslar yorumlari okudumda cogunuz kalacak yerden ve ulasimdan soz etmissiniz, bunlar hallolur hocam bir sekilde, ama dil egitimi alacaginiz okulu dogru secmek en basta onem arzeden konu. Yorumlarinizi oncelikle egitim daha sonra konaklama vs tarzinda yaparsaniz daha aydinlatici olabilirsiniz diye dusunuyorum :) tesekkurler.
 

odtumm

Öğrenci
anladığım tam olarak şu: her dil kursu kötü, (akdeniz hariç sanırım, çünkü hakkında hiç kötü yorum görmedim), kendi çalışmanız önemli. o halde şu yds den 50 ve üstü alan arkadaşlar 6 ay içinde nasıl bir çalışma metodu izlediniz kendiniz çalışırken? hangi kaynaklara asıldınız, ve çalışma sistematiğiniz nasıldı? ör. kelime ezberlemek, bilimsel makale okumak, grammer çalışmak gibi
 
Üst