2012 KPSS Hakkındaki Görüşleriniz

2012 KPSS'yi nasıl buldunuz?

• Genel Kültür Genel Yetenek zordu.

Oy: 22 75.9%
  • Geçmiş yıllara göre kolaydı.

Oy: 7 24.1%

• Kullanılan toplam oy
    29

huzeyfe

Öğrenci
baba zoruyla girdim 44 soru çözüp çıktım. pişman değilim. bence bu devirde akademisyen olmak daha kolay. nitekim hedefim de o

mynet

Doçent
baba zoruyla girdim 44 soru çözüp çıktım. pişman değilim. bence bu devirde akademisyen olmak daha kolay. nitekim hedefim de o

ÖYP ile akademiye girmek, KPSS ile memur olmaktan çok daha kolay tabi; ÖYP'de yer alan değerlendirmeler, KPSS'yi düşünürsek bebek işi kalıyor.

Ama işin rengi memur veya araştırma görevlisi olduktan sonra değişiyor. Akademisyen olmak çok zor iş.

kybele89

Öğrenci
bence %100 iptal edilmesi gereken bi sınav. beyaz kalemin fil hafızalı hocalarını falan geçtim, sınavda çekilmiş olan tek kare fotoğraf bile bunu gerektirir. ama sonuç ne: iddialar asılsız. yahu bari araştıracağız falan deyin numaradan...

aDNA

Profesör
Arkadaşlar iptal demek milyonlarca lira demek. Gözetmen parası, yeniden soru basımı, ulaşım, güvenlik vs.Ayrıca bu konu maalesef birazda siyasi hal aldı gibi göründü basında. Bakalım sonuçlar açıklanınca anlaşılır son durum.

Aguney

Öğrenci
Beyaz kalem dershanelerinin açıklamaları çelişkili. Madem ki bunlar akılda kalan sorular, neden yayınlanmayan 3 soru da güncel sorusu. Böyle bir tesadüf olabilir mi?
Ayrıca google'da aranan kelimelerde sınavdan önce yine sınav soruları tavan yapmış durumda. Biz bu senaryoyu 2010 da görmemiş miydik?

mynet

Doçent
Beyaz kalem dershanelerinin açıklamaları çelişkili. Madem ki bunlar akılda kalan sorular, neden yayınlanmayan 3 soru da güncel sorusu. Böyle bir tesadüf olabilir mi?
Ayrıca google'da aranan kelimelerde sınavdan önce yine sınav soruları tavan yapmış durumda. Biz bu senaryoyu 2010 da görmemiş miydik?

2010'da yalanlanmıştı, şimdi de yalanlandı.

Beyaz kalem olayının akılda kalmayla olmadığı kesin gibi görünüyor, belli ki soruların fotoğrafı çekilmiş ama sınav sırasında mı, sonra mı, önce mi çekildiği belli değil, sonra çekildiyse suçtur, yasaktır ama iptal gerektirmez herhalde. Önce olduğu kanıtı da yok henüz.

Bu iptal anca çan eğrisinde tuhaflık varsa olur, yoksa hiç bir şey olmaz.