100/2000 Doktora Bursları?

kaandereli

Öğrenci
Gazi'de doktora yapıyorum. YÖK'ün takvimine göre üniversitenin 100/2000 Bursu için ilana çıkması gerekiyordu. Hala ilana çıkmadı. Bu konuyu başka üniversitelerde takip edenler var mı?

Cngzmrt

Öğrenci
6 Ocak'tan beri takip ediyorum. Ne üniversiteler hakkında bir bilgi yayımlandı ne de programla ilgili başka bir duyuru. Merakla bekliyorum bizi neyin beklediğini.

Cngzmrt

Öğrenci
YÖK ü aradım. Üniversitelerin fazla talebinden dolayı hala kesin kadrolar netleşmemiş. Bu yüzden takvim sarkacakmış. Net bir tarih verilmedi. Bilginize.

A

Akademik Forum

Guest
Okullar kontenjan açıklamaya başladı burslu doktora öğrencisi almak adına ancak biz doktorasına devam edenlerle ilgili herhangi bir açıklama göremedim. Bilgisi olan var mı acaba?

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar yökten kontenjanlar açıklandı ve okullarda ilana çıkmaya başladı ancak doktorası devam etmekte olan öğrencilerle ilgili herhangi bir bilgi göremedim. Bu konuda bilgisi olan var mı

Histone

Öğrenci
bazı üniversiteler burslu doktora öğrencisi alır iken, bazı üniversiteler kendi enstitüsündeki öğrecilerin başvuru yapmasını istiyor. Bu neye göre belirleniyor? Üniversitelerin bahar dönemi doktora başvuruları bitmişti bu ayrı bir başvuru mu? başvuran herkes mülakata çağrılacak mı?

The Korhan

Öğrenci
Şu konuyu biraz netleştirelim.
Aynı anda hem üniversitenin açtığı doktora programına hem de Yök'ün burslu doktora programına mı başvurulacak?
Anlamadığım husus okulun doktora kaydı Yök bursu doktora programından daha önce olacak.Şimdi ben okulun programına kesin kayıt yaptırıp yök'ün burslu doktora programını kazanırsam ne olacak?Okuldaki kaydı silip,yök'e mi başvuracam?Karmakarışık çözemedim ben bunu.

biomed12

Öğrenci
Şu konuyu biraz netleştirelim.
Aynı anda hem üniversitenin açtığı doktora programına hem de Yök'ün burslu doktora programına mı başvurulacak?
Anlamadığım husus okulun doktora kaydı Yök bursu doktora programından daha önce olacak.Şimdi ben okulun programına kesin kayıt yaptırıp yök'ün burslu doktora programını kazanırsam ne olacak?Okuldaki kaydı silip,yök'e mi başvuracam?Karmakarışık çözemedim ben bunu.

Hocam aynen ben de çok ciddi çelişki içindeyim. Olay ne yani anlayamadım. Ben de yeni doktoraya kayıt oldum. Şimdi kayıt olduğum üniversite başvuru açmış. Ne yani bu program sadece burs verme programı mı yoksa bu programı kazanan insanlar o üniversitede doktora programına mı kayıt yaptıracak? Herşey çorba.

A

Akmkprsnl2

Guest
100\2000

Merhabalar doktora bursu sadece iki dönemlikmi yoksa bu ocaktada olacak mı ? Görüşlernizi nedir.

biomed12

Öğrenci
Arkadaşlar 2017/2018 için güz ödemeleri ne zaman yapılacak acaba bir bilginiz var mı? Klavuzda 1-10 arası yazıyor ama yökten hala onaylar gelmemiş.

A

Akademik Frm

Guest
Benim anladığım kadarıyla yök her dönem 100/2000 programından doktora öğrencisi alacak. Zaten üniversiteler şartları tutan öğrenci bulmakta zorlanıyor. Yökün kontenjanlarının yarısından fazlası boş kalıyor. Bizim üniversitede başvurular diğer doktora başvurularından farklı olarak dilekçe ile yapıldı. Bu programın farkı konuları, çalışma alanlarını, uygun bulduğu bölümleri yök kendisi belirliyor. Diğer doktora programlarındaki öğrenciler eğer tez dönemine geçmemişse bu programa geçebiliyorlar. Üniversiteler bu programa yoğun ilgi gösteriyor çünkü hoca öğrencisini asistan gibi kullanabiliyor. Zaten bu burs da bu yüzden veriliyor, öğrenci çalışmasın hep hocanın yanında olsun diye, çalışan öğrenciye bu burs verilmiyor ancak yine de yök bu programdan beklediği kadar öğrenci alamıyor. Ben de eylül ayında bu programa girdim ancak daha yöksiste bu konuyla ilgili bir kaydım yok. Enstitü doğru dürüst bilgi veremiyor onlar da bilgisiz hatta ilgisiz. Zaten başvuru sürecinde de sıkıntılar oldu. Herhangi bir ödeme almayı bırakın daha gerçekten bu programda bir kaydımın olduğundan emin değilim. Umarım bizi bu saatten sonra mağdur etmezler.