Dil Puanı 65'in Altında Olanlar İçin Görevlendirme Dilekçesi Madde 39

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
İlk yapacağınız YÖK'ün sayfasından kazandığınıza dair olan sayfanın çıktısını alıp bir dilekçe ile beraber Dekanlığınıza vermek. Dilekçenizde 39. Madde ile kazandığınız Üniversitede görevlendirilmek istediğinizi belirteceksiniz.

Bunun yanı sıra Kazandığınız Dil Merkezleri önümüzdeki günlerde duyuru yapacak ve sizler için seviye tespit sınavı ve toplantı tarihi belirleyecekler bu yüzden atandığınız dil merkezinin Yabancı Diller Yüksek Okulu sayfasını takip ediniz.

Aynı Dil Merkezini Kazananlar İçin İletişim Forumu

39. Madde

Öğretim elemanlarının kurumlarından yolluk almaksızın yurt içinde ve dışında kongre,
konferans, seminer ve benzeri bilimsel toplantılarla, bilim ve meslekleri ile ilgili diğer
toplantılara katılmalarına,araştırma ve inceleme gezileri yapmalarına, araştırma ve incelemenin gerektirdiği yerde bulunmalarına, bir haftaya kadar dekan, enstitü ve yüksek okul müdürleri, onbeş güne kadar rektörler izin verebilirler. Bu şekilde onbeş günü aşan veya yolluk verilmesini gerektiren veya araştırma ve incelemenin gerektirdiği masrafların üniversite ile buna bağlı birimlerin bütçesinden veya döner sermaye gelirlerinden ödenmesi icabeden durumlarda, ilgili yönetim kurulunun kararı ve rektörün onayı gereklidir.
Öğretim elemanları birinci fıkrada ve bu Kanunun 33 üncü maddesinde sayılan yurt
dışına gönderilme halleri dışında mesleklerine ait hizmetlerde yetiştirilmek, eğitilmek, bilgilerini artırmak veya staj yapmak için Yükseköğretim Kurulunun teklifi üzerine Bakanlar Kurulunca üniversiteler itibariyle bir yılı geçmeyecek şekilde her yıl belirlenecek kontenjan ve süreler dahilinde yurt dışına gönderilebilecekleri gibi aynı amaçlarla dış burslara dayanılarak da gönderilebilirler. Belirlenen kontenjanların üniversiteye bağlı birimler arasında dağıtımı üniversite yönetim kurulunun kararı ve rektörün onayı,gönderilme ise ilgili yönetim kurulunun kararı ve rektörün onayı ile olur. Zorunlu hallerde yurt dışında kalma süresi ilgili yönetim kurulunun kararı ve rektörün onayı ile yarısına kadar uzatılabilir. Bunlar hak ve yükümlülükleri bakımından 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre aynı amaçla yurt dışına gönderilenlerin tabi oldukları hükümlere tabi olurlar. Ancak, bunlara yapılacak ödemenin miktarı Devlet memurlarına yapılacak ödemeyi geçmemek üzere üniversite yönetim kurulunca daha düşük olarak tespit edilebilir. Öğretim elemanlarından kendilerine yurt dışı kuruluşlarınca burs veya ücret sağlananlar,görev yapacakları sürece Yükseköğretim Kurulunun belirleyeceği esaslara göre üniversite yönetim kurulunun kararı ile aylıklı veya aylıksız izinli de sayılabilirler.
Gerek birinci fıkraya göre geçici görev yolluğu verilmek suretiyle yurt içinde ve yurt
dışında bir yere gönderilenler olsun,gerekse ikinci fıkraya göre gidiş-dönüş yol yevmiyesi ile gideri ödenmek suretiyle yurt dışına gönderilenler olsun, bunlara verilecek yolluk, emsali Devlet memuruna verilen yolluğun aynı olmak üzere genel hükümler çerçevesinde tespit edilir. Geçici görev yolluğu Yükseköğretim Kurumu hesabına gönderilenlere kurum bütçesinden üniversite dışındaki kurum hesabına gönderilenlere ise ilgili kurumun bütçesinden ödenir.

(Ek: 14/5/1997- 4249/2 md.) Türk Cumhuriyetleri ve Akraba Topluluklarındaki Yüksek
Öğretim Kurumlarından resmi davet alan öğretim elemanlarına 3 yılı aşmamak ve bütün özlük hakları saklı kalmak üzere üniversite yönetim kurulunun kararı ve Milli Eğitim
Bakanlığının onayı ile aylıklı izin verilebilir.
 
Son düzenleme:

Bilgin

Öğrenci
hocam bu işlemi tüm 65 dil puanı altında olan ve dil merkezine gidecek veya gitmeyecek ark.lar mı yapacak? tam olarak anlayamadım...tam olarak ne için bunu yapıyoruz?
 

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
hocam bu işlemi tüm 65 dil puanı altında olan ve dil merkezine gidecek veya gitmeyecek ark.lar mı yapacak? tam olarak anlayamadım...tam olarak ne için bunu yapıyoruz?

Görevlendirmenizi son güne bırakmamak için. Bir çok üni.nin haberi yok dil eğitimi başladıktan sonra görevlendirilmek isterseniz 10 gün geçer görevlendirme alamadığınız için okuldan ayrılamazsınız. Unutmayın memurların il dışına dilekçesiz çıkması yasaktır.
 
E

e89a

Guest
Çookk teşekkürlerr...Bide şunu sorayımm üniversite başka şekilde bizi görevlendiremez değilmii?*
 

iremer

Öğrenci
yök den şu an bulunduğumuz üniversitelere görevlendirmelerimizi yapmaları için yazı gelmiş. bu yüzden olmalı ki dilekçe istemediler bizden?? dil eğitiminden 3-5 gün önce göndereceklerini söylediler(bilecik üni)
 

resatarica

Öğrenci
kusura bakmayın dilekçe örneği için öncelikle teşekkürler ama ben adıyaman üniversitesindeyim banada dilekçeden bahsetmediler şimdi tam olarak ben sizin bilgilendirmenizden şunu anladım bizim bu dilekçe örneğini alıp üniversitemize gidip onaylatmamız gerekiyor ve bu aşamadan sonra dil merkezine gidecez peki dilekçe dışında almamız gereken başka bir belge varmı ayrıca dil kursu belirlenen tarihten bir hafta sonra olabilir diyorsunuz o konuda açıklığa kavuşunca bizi bilgilendirirseniz mennuniyet duyarım

Görevlendirmenizi son güne bırakmamak için. Bir çok üni.nin haberi yok dil eğitimi başladıktan sonra görevlendirilmek isterseniz 10 gün geçer görevlendirme alamadığınız için okuldan ayrılamazsınız. Unutmayın memurların il dışına dilekçesiz çıkması yasaktır.
(birde bir soruya şöyle bir cevap verilmiş 10 gün meselesi ne? onu anlayamadım)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Zaten birçok üniversite önceden 39 ile görevlendirme yapmadığı için prosedürleri bilmemektedir. Unutmayın bu üniversiteler daha yeni kuruldu. Bazıları dilekçesiz görevlendirme yapabilir (haberi olanlar) o zaman bir sorun yok. 10 gün olayı ise bürokrasiden dolayı siz dekanlığınıza vereceksiniz dekanlık karar alacak personele gönderecek o onaylayacak v.s. uzun sürer anlamında :) elinizi çabuk tutun anlamında 10 gün yoksa 9 da olabilir..
 

secill

Öğrenci
merhaba ben de ahi evrandayım. evrak teslimine gittiğimde burda kalmanıza gerek yok dil eğitimi belli olana kadar gidebilirsiniz dediler. bizim de dilekçe yazmamıza gerek var mı?
 
Üst