Tecrübe

frtercyrgn

Öğrenci
Arkadaşlar meraba ben yüksek lisans mezunuyum ve 5 yol tecrübem var turizm üzerine. benim tecrübem lisans dönemi ve öncesine ait, tecrübe istenen ilanlara başvurabilir miyim

dutxuri

Araştırma Görevlisi
Arkadaşlar

eskiden 10 sene okutmanlık yapan 10 sene sonra başka üniversiteye gitmek istediğinde (kadro varsa tabiki) Ales olmaksızın gidebiliyordu. O deneyim Ales yerineydi bi nevi. Öyle duymuştum birkaç hocadan, halen daha var mıdır, bunu duyan, bilen var mıdır avcaba?
Ve şu an Okutmanların ismen de olsa kadroları öğretim görevlisi olduğu için bu değişmiş midir acaba?

Arkadaşlar

eskiden 10 sene okutmanlık yapan 10 sene sonra başka üniversiteye gitmek istediğinde (kadro varsa tabiki) Ales olmaksızın gidebiliyordu. O deneyim Ales yerineydi bi nevi. Öyle duymuştum birkaç hocadan, halen daha var mıdır, bunu duyan, bilen var mıdır avcaba?
Ve şu an Okutmanların ismen de olsa kadroları öğretim görevlisi olduğu için bu değişmiş midir acaba?
Yönetmeliğin 14. maddesine göre öğretim elemanı olarak görev yapanlar alesten muaftır.

dutxuri

Araştırma Görevlisi
Yönetmeliğin 14. maddesine göre öğretim elemanı olarak görev yapanlar alesten muaftır.

Öncelikle teşekkürler hocam. Ancak biz okutman kadro ismiyle mesleğe başlamıştık isimler yeni değişti sanırım 1 sene oldu çok emin değilim. Ondan faydalanabiliyor muyuz ki acaba?
Ama okutman da olsa 10 sene tecrübede böyle bir şey var- idi- eskiden.

10 sene deneyime neden takıldığınızı anlayamadım. Yönetmelik, öğretim elemanı olan herkesin ALESten muaf olduğunu yazıyor. İster 10 yıl ister bir yıl çalış. Ama ALES puanı 70 olarak hesaplanıyor.

parafiskalite

Yardımcı Editör
Arkadaşlar meraba ben yüksek lisans mezunuyum ve 5 yol tecrübem var turizm üzerine. benim tecrübem lisans dönemi ve öncesine ait, tecrübe istenen ilanlara başvurabilir miyim

Sadece deneyım ısteyen ılanlara basvuramazsınız, deneyım ya da yuksek lısans sartı varsa yuksek lısans sartını sagladıgınızdan basvurabılırsınız.

İlanda istenilen tecrübe lisans sonrası değil ise başvurabilirsiniz.
Benzer bir durum için dava açtım mahkeme beni haklı buldu.atama işlemini iptal etti.
Ama beni sınava almadıkları ilan için lisans sonrası diye belirtilmemisti.

finduilas

Profesör
İlanda istenilen tecrübe lisans sonrası değil ise başvurabilirsiniz.
Benzer bir durum için dava açtım mahkeme beni haklı buldu.atama işlemini iptal etti.
Ama beni sınava almadıkları ilan için lisans sonrası diye belirtilmemisti.

Oyle bir sey yok, yanlis bilgi vermeyin. Sizin durumunuzda iptal sebebi farkli. Deneyim lisans sonrasi olmak zorunda, ilanda belirtilmesine gerek yok.

Sent from my SM-N975U1 using Tapatalk

Oyle bir sey yok, yanlis bilgi vermeyin. Sizin durumunuzda iptal sebebi farkli. Deneyim lisans sonrasi olmak zorunda, ilanda belirtilmesine gerek yok.

Sent from my SM-N975U1 using Tapatalk

Bu sizin düşünceniz.idari mahkeme YÖK un mevzuatını yazıp siyah renk ile en az iki yıl deneyim deniliyor diye belirtti gerekçeli kararda.
Siz de bunu istemissiniz sonrası falan yok diyor yani.
Üniversite de kendisini zaten sizin dediğiniz gibi savundu ama atama işlemini iptal edildi.
Şimdilik durum bu istinaftan başka bir karar çıkarsa yine paylaşırım eğer eliniz de örnek bir mahkeme karari varsa konuşun lütfen zaten öyle bir karar olsa beni haklı bulmaları mümkün değil diye düşünüyorum.
Saygılar.