YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

mollose0

Öğrenci
Hocam bu süreçte etkin olmaya çalıştı ama yükseköğretim sistemimizde sendika vs gibi STKlar godaman hocalar ve zaman zaman devletin üst kademesini dahi takmayan YÖK tarafından maalesef çok fazla dikkate alınmıyor. Yani Vahdet hocanın da yapabilecekleri oldukça sınırlı. Ama anladığım kadarıyla bu öfke kendisine sorulan soruları cevaplamaya çalışmak yerine RT ediyor olmasından kaynaklı.

Yahu hocam adam “yükseköğretimde devrim” diye sayıklıyor ama en iyi icraatı sendika hesabından kendi tweetleri retweet etmek! Vallahi üniversitede çok daha fazla tuttuğunu koparan kulüp başkanları gördüm.

erdal34

Araştırma Görevlisi
Bugün yüksek lisans dersi aldığımiz hocamız (kendisi ünide rektör yardımcısı) ders anlatırken mailine baktı YÖK'ten önemli bir yazı geldiğini söyledi. Dersi yarıda bırakıp bir kaç hocayı arayıp YÖKun yazısına bakmalarını söyledi. Muhtemelen yönetmelik ile ilgiliydi

Ne ola ki ? Kestane kebap acele cevap .
Mektup atmışlar yani :D

Bekleyiş

Öğrenci
Çankaya üniversitesinin ilanı var hocalarım 2 öğretim görevlisi 1 araştırma görevlisi

- - - Güncellendi - - -

Ve öğretim görevlisinde ders veren diye bir parantez açılmış

tumua

Araştırma Görevlisi
hocalarım yarın gece cumartesi gününün resmi gazetesi çıkacak hafta sonu şimdiye kadar rastlamadım yönetmelik yayınlandığına -ki en büyük temennim bu bir ilk olur yarın yayınlanırsa :)- pazar akşamından itibaren devam iki gün hepimize mola :)

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Yalnız bu süreçte baya bir öğretim üyesine yükselme ve alım yapıldı. Tanıdığım birçok öğretim ve araştırma görevlisi, Dr. Öğr. Üyesi oldu yani bu demek oluyor ki baya bir boşluk var öğretim ve araştırma görevlisi kadrolarında.

selam5454

Öğrenci
ilk defa bir pazartesi günü için bu kadar umutlandım açıkçası.. bence alımların kasım ortalarında yoğunlaşması için artık bu önümüzdeki hafta bir şeylerin açıklanması lazım

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Bu ilanların bize gösterdiği şey şudur ki "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" geçerliliğini bundan sonraki süreçte de koruyacak (Vakıf üniversitesi de olsalar YÖK bu yönetmelikte değişiklik düşünseydi bu şekilde çıkmamalarını salık verirdi sonuçta idari olarak YÖK'e bağlılar..)

Bu da bize şunu gösteriyor benimde baştan beri söylediğim ve beklediğim gibi kriterlerde ve usulde herhangi bir değişiklik olmayacak. Ama ardarda hızlanmış olması devlet üniversitelerinin de önümüzdeki haftadan itibaren başlayabileceğine bir gösterge olabilir..

Son düzenleme:

Bekleyiş

Öğrenci
Bu ilanların bize gösterdiği şey şudur ki "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" geçerliliğini bundan sonraki süreçte de koruyacak (Vakıf üniversitesi de olsalar YÖK bu yönetmelikte değişiklik düşünseydi bu şekilde çıkmamalarını salık verirdi sonuçta idari olarak YÖK'e bağlılar..)

Bu da bize şunu gösteriyor benimde baştan beri söylediğim ve beklediğim gibi kriterlerde ve usulde herhangi bir değişiklik olmayacak. Ama ardarda hızlanmış olması devlet üniversitelerinin de önümüzdeki haftadan itibaren başlayabileceğine bir gösterge olabilir..

İnşallah hocam

- - - Güncellendi - - -

Öğretim görevlisi kadrosu olarak ilk defa ders veren ibaresini görüyorum, sanki her şey bitmiş, her şey hazır kim neyi nasıl yapacağını biliyormuş gibi.

- - - Güncellendi - - -

Yaşar hocamın dediği gibi zaten ilanın yönetmelik bazında devlet üniversitelerinden farklı çıkılmasına izin verileceğini düşünmüyorum kaldı ki vakıf üniversiteleri zaten hep daha yüksek puanlarla alım şartı koyuyorlar... bakalım bizim için süreç nelere gebe..
İlk defa yazıyorum bunu, bende haftaya çıkacak ümidini taşımaya başladım.

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
İnşallah hocam

- - - Güncellendi - - -

Öğretim görevlisi kadrosu olarak ilk defa ders veren ibaresini görüyorum, sanki her şey bitmiş, her şey hazır kim neyi nasıl yapacağını biliyormuş gibi.

- - - Güncellendi - - -

Yaşar hocamın dediği gibi zaten ilanın yönetmelik bazında devlet üniversitelerinden farklı çıkılmasına izin verileceğini düşünmüyorum kaldı ki vakıf üniversiteleri zaten hep daha yüksek puanlarla alım şartı koyuyorlar... bakalım bizim için süreç nelere gebe..
İlk defa yazıyorum bunu, bende haftaya çıkacak ümidini taşımaya başladım.

Vakıf üniversiteleri neyi bekliyordu sorusunun cevabı da yönetmeliğin değişmeden devam edeceğine karar verilmiş olmasıdır diye düşünüyorum. Bir şeyler netleşmiş ki üst üste ilana çıktılar ve ilk yayınlanan Bilkent'in ilanı gibi karmaşık değil iki gündür yayınlanan ilanlar daha derli toplu görünüyor.

Bekleyiş

Öğrenci
Vakıf üniversiteleri neyi bekliyordu sorusunun cevabı da yönetmeliğin değişmeden devam edeceğine karar verilmiş olmasıdır diye düşünüyorum. Bir şeyler netleşmiş ki üst üste ilana çıktılar ve ilk yayınlanan Bilkent'in ilanı gibi karmaşık değil iki gündür yayınlanan ilanlar daha derli toplu görünüyor.

Baktılar olmuyor Hocam....
yani gerçekten minik minik 2-3 düzenleme olursa hem sevineceğim zorlaşmadı diye hem sinir olacağım bu mudur yani diye hem de derin bir oh diyeceğim.. duygularım karışık 😌

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik

Kendinizle çelişiyorsunuz sayın hocam. :) Dün dediniz ki norm kadro yönetmeliğinin vakıf üniversiteleri ile bir ilgisi yok isterlerse çıkarlar, şimdi de diyorsunuz ki bu bir işaret olabilir.

tumua

Araştırma Görevlisi
yönetmelikte iki ayı alacak şekilde ne yaptılar anlamak imkansız ve merak uyandırıcı alım şartlarında bariz bir değişme yok 2 gündür yayınlanan ilanlarda görüldüğü üzere + norm kadro olayı zaten vardı bunu belki de daha açık şekilde maddelere dökmüşlerdir. Ama 2 ayı alacak bizi 5 ay bekletecek ne vardı ciddi anlamda merak ediyorum

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Kendinizle çelişiyorsunuz sayın hocam. :) Dün dediniz ki norm kadro yönetmeliğinin vakıf üniversiteleri ile bir ilgisi yok isterlerse çıkarlar, şimdi de diyorsunuz ki bu bir işaret olabilir.

Sanıyorum yazdıklarımın tamamını okumuyorsunuz hocam :) Elbette kendimle çelişmiyorum Norm Kadrodan bahsetmedim ki ben?! Yönetmelikten kastım Norm Kadro Yönetmeliği değil usul ve esasları belirleyen "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik". Lütfen yazdıklarımı tane tane tekrar okuyunuz ;)

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
yönetmelikte iki ayı alacak şekilde ne yaptılar anlamak imkansız ve merak uyandırıcı alım şartlarında bariz bir değişme yok 2 gündür yayınlanan ilanlarda görüldüğü üzere + norm kadro olayı zaten vardı bunu belki de daha açık şekilde maddelere dökmüşlerdir. Ama 2 ayı alacak bizi 5 ay bekletecek ne vardı ciddi anlamda merak ediyorum

Ne güzel yazmışsın hocam. Bürokratik hantallıktan başka bir şey yok ne olacak. :(

- - - Güncellendi - - -

Sanıyorum yazdıklarımın tamamını okumuyorsunuz hocam :) Elbette kendimle çelişmiyorum Norm Kadrodan bahsetmedim ki ben?! Yönetmelikten kastım Norm Kadro Yönetmeliği değil usul ve esasları belirleyen "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik". Lütfen yazdıklarımı tane tane tekrar okuyunuz ;)

Hocam bu süreçte okumayı bile unuttum ben ya. :D :D

Bekleyiş

Öğrenci

Hocam bu soruya -bence- verilen en mantıklı cevap önceki sayfalarda bir hocamızın kriz sürecinde alımları kısmen de olsa durdurmuş olmaları.. oldu. Başka bir izahatını bulamıyorum.

- - - Güncellendi - - -

Bugün yüksek lisans dersi aldığımiz hocamız (kendisi ünide rektör yardımcısı) ders anlatırken mailine baktı YÖK'ten önemli bir yazı geldiğini söyledi. Dersi yarıda bırakıp bir kaç hocayı arayıp YÖKun yazısına bakmalarını söyledi. Muhtemelen yönetmelik ile ilgiliydi

Umarım “haydi ilana...” diye bir çağrı gelmiştir Hocam :))