YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

moğol

Öğrenci
Ya da sağlam duyum aldı Memurlar.Net ondan haber yapıyor

Bence duyum falan aldıkları yok sadece mantıklı bir öngörü yaptıkları, en fazla 2 hafta sonra yayınlacak zaten yönetmelik bu hafta yada 2 hafta dolmadan yayınlanırsa prim kasacaklar memurlar net haber yaptı yönetmelik yayınlandı gibi söylemlerle , tabi yinede haber yapmaları bizim için olumlu bir gelişme

onuronur

Öğrenci
arkadaşlar neden memurlar.net'e takıldınız anlamadım. rektörlerin bilmediğini bir sitenin editörü nereden bilecek?

25 eylül tarihinde memurlar net'te bu yazı yayınlandığında da burada dendi ki "memurlar net kesin haber aldı, bizim yazımızdan sonra süreç hızlandı demek için bu yazıyı yayınladılar kesin" dendi; fakat değişen bir şey olmadı.

ilgili yazı burada: https://www.memurlar.net/haber/778299/yok-norm-kadro-yonetmeligini-hizlandirmali.html

Mutlu Ege

Öğrenci
[MENTION=103373]yasarayanoglu[/MENTION] hocam bende gormedigim için farklı geldi bu durum. Ayrıca hocalarim bugün bölüm başkanı hocamla konuştum, dediği bizde dekana söylüyoruz o da rektörlüğe iletiyor rektörlüğün bize verdiği; cevap kadrolar kasımda açılacak oluyor, dedi..

D

doktorraa

Guest
size katılıyorum hocam. ilanlar kasımdan önce mümkün değil çıkmaz. söz konusu yönetmelik ile ilgili bir sorun yaşanmamış olsa da genellikle (yoğun bir biçimde)her yıl kasım aralık gibi çıkılır ilanlara.

Bekleyiş

Öğrenci
Memurlar net şimdi de fsm üniversitesin ilana çıkmasını haber yapmış, “kadro ilanını iptal etmesinin uygun olacağını düşünüyoruz” yazmış birde

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Memurlar net şimdi de fsm üniversitesin ilana çıkmasını haber yapmış, “kadro ilanını iptal etmesinin uygun olacağını düşünüyoruz” yazmış birde

Haberi yazan editör bir önceki yazıyı yalanlar gibi bir yazı yayınlamış. Bir önceki yazıda açıkça "Ancak, bu yönetmelik yayımlanana kadar Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile verilen geçici atama yetkisine rağmen üniversiteler mevcut durumda Öğretim Görevlisi ve Araştırma Görevlisi kadrolarını ilan edemiyor. Bunun sebebinin herhangi bir açıklama yapılmadığı için tam anlamıyla ne olduğunu bilemiyoruz..Hatta norm kadro yönetmeliğinin sadece devlet üniversitelerini kapsadığını düşünürsek, 72 vakıf üniversitesinin neden tek bir kadro ilan edemediğini de anlamak gerçekten mümkün değil!" yazıyor bu yazıyı yazan arkadaş izin almadan ilana çıkılmış diyor :)

Açıkçası biraz da saçmalamış yaşanan dönüşümden haberi yok ya da infial yaratmak için kasten haberleştirmiş. Bu sayede YÖK'ten süreç ile ilgili belki bir bilgi gelir diye düşünmüş olabilirler.

Son düzenleme:

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Memurlar.net, akademikkadro.net'te yaptığı haber de dedi ki, norm kadro yönetmeliği hızlandırılmalı, üniversitelerin keyfi atamalarına dur denmeli, sonra dedi ki, araştırma ve öğretim görevlisi ilanları norm kadro yönetmeliğini beklememeli, ondan sonra da dedi ki, fsm üniversitesi nasıl ilana çıkar. Tek kelimeyle şunu söyliyim, YAZIK!!!

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Yahu bu Vahdet Hoca ne kadar alakasız şeyler paylaşıp duruyor! Öğr ve arş görevlisi ilanı çıkmış, memurlar.net haber yapmış onlara değineceğine konuyla alakasız şeyler yazıp duruyor.!!!

Bekleyiş

Öğrenci
Memurlar.net, akademikkadro.net'te yaptığı haber de dedi ki, norm kadro yönetmeliği hızlandırılmalı, üniversitelerin keyfi atamalarına dur denmeli, sonra dedi ki, araştırma ve öğretim görevlisi ilanları norm kadro yönetmeliğini beklememeli, ondan sonra da dedi ki, fsm üniversitesi nasıl ilana çıkar. Tek kelimeyle şunu söyliyim, YAZIK!!!
Hocam en sonda ilanı iptal etmeli Dedi ☺

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Hocam zaten bir önceki yazılarında vakıf üniversiteleri neden çıkmıyor ilana demişlerdi kendileri, Yaşar hocamda bi önceki sayfada paylaştı, bence birbirlerinden haberleri yok yazarların ☺ Ya da nabız yokluyorlar

Bir algı operasyonu olabilir lakin her şekilde çok mantıksız hocam. :) Ya bizimle dalga geçiyorlar, ya da herkesin psikoloji bozulmuş.

NOT: VAHDET HOCA BENİ ÇOK SİNİR EDİYOR. :)

A

Akademi12

Guest
Bugün yüksek lisans dersi aldığımiz hocamız (kendisi ünide rektör yardımcısı) ders anlatırken mailine baktı YÖK'ten önemli bir yazı geldiğini söyledi. Dersi yarıda bırakıp bir kaç hocayı arayıp YÖKun yazısına bakmalarını söyledi. Muhtemelen yönetmelik ile ilgiliydi

tumua

Araştırma Görevlisi
vallahi sürecin başından beri Sayın Vahdet Özkoçak ile ilgili mollose hocamın yukarıdaki sözlerini tekrar tekrar söylüyordum kaldı ki kendisi aslında en son isyan edilecek "otorite" ama en ulaşılabilir olduğu için isyanımız da takdirimiz de kendisine gidiyor :)))

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
vallahi sürecin başından beri Sayın Vahdet Özkoçak ile ilgili mollose hocamın yukarıdaki sözlerini tekrar tekrar söylüyordum kaldı ki kendisi aslında en son isyan edilecek "otorite" ama en ulaşılabilir olduğu için isyanımız da takdirimiz de kendisine gidiyor :)))

Hocam bu süreçte etkin olmaya çalıştı ama yükseköğretim sistemimizde sendika vs gibi STKlar godaman hocalar ve zaman zaman devletin üst kademesini dahi takmayan YÖK tarafından maalesef çok fazla dikkate alınmıyor. Yani Vahdet hocanın da yapabilecekleri oldukça sınırlı. Ama anladığım kadarıyla bu öfke kendisine sorulan soruları cevaplamaya çalışmak yerine RT ediyor olmasından kaynaklı.