YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
İlgili yönetmelikte geçen 78 sayılı KHK atıfları, ilan şekli, YÖK'ün onay vermesi gibi hususların değişmesinden bahsediyor ama dediğim gibi onun yazdıkları ve ilettikleri de tahmin ve duyumdan ibaret.

Teşekkürler hocam. Ben de aynı kanaatteyim ama bunun için 2 ay verilmesi hiç mantıklı değil. Teknik detayların daha çok işleneceği görüşü hakim.

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Ayrıca Öğretim Görevlisi ilanlarında (herhalde ilk defa) Ales'i 75 olarak gördük!!

Bahsi geçen yönetmelikte "Üniversite ve yüksek teknoloji enstitüleri senato kararıyla, bu Yönetmelikte belirlenen ALES ve yabancı dil puan barajlarının üzerinde bir puanı asgari puan olarak belirleyebilirler." şeklinde bir madde var zaten evvelden de yapılıp yapılmadığını bilmemekle birlikte bu şekilde belirleme hakları vardı.

ofy

Öğrenci
Vakıf üniversitesi de olsa güzel bir heyecan yarattı. İnşallah bir an önce yönetmelik çıkar ve hemen ardından da alımlar başlar... Geneli ilgilendirmeyen bir iki ilanla bile seviniyoruz. Aylardır bir ümit bekliyoruz. Umarım işe yarayacak, çarkları sorunsuzca işletecek bir düzen kurulur.

Ve şunu merak ediyorum arkadaşlar; yönetmeliğin değişmesini isteyenler, yönetmeliği hazırlayanlar, bu süreci bilinçli ya da bilinçsiz bir şekilde uzatanlar, acaba şu hâlimizi görseler kendilerinden utanır mıydı? Merak ediyorum bunu..

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Teşekkürler hocam. Ben de aynı kanaatteyim ama bunun için 2 ay verilmesi hiç mantıklı değil. Teknik detayların daha çok işleneceği görüşü hakim.

Ama süreç çok karışık bunun için beklenmedi ki aylardır CB Kararnamesi çıkana kadar yetki sorunu vardı sonra Norm Kadro meselesi gündeme geldi ayrıca zaten CB Kararnamesi de 3 ayda çıktı ama çıkan kararnamede bu meseleyi 4 cümle ile çözdüler. İki satır için 2 ayda beklenir 10 ayda bizim bürokrasi sistemimizde..

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Ama süreç çok karışık bunun için beklenmedi ki aylardır CB Kararnamesi çıkana kadar yetki sorunu vardı sonra Norm Kadro meselesi gündeme geldi ayrıca zaten CB Kararnamesi de 3 ayda çıktı ama çıkan kararnamede bu meseleyi 4 cümle ile çözdüler. İki satır için 2 ayda beklenir 10 ayda bizim bürokrasi sistemimizde..

Uzun lafın kısası sayım hocam, inşallah yüreklerimize su serpecek, hepimizi rahatlatacak, kısıtlayıcı olmayacak ve üniversitelere yetki devri yapacak bir yönetmelik olur ve de bizler de artık bu bekleme sürecinden kurtulmuş ve İNŞALLAH ATANMIŞ OLURUZ. :) :) :)

ofy

Öğrenci
Hayır hocam. İlk değil, muhtemelen son da olmayacak. 3-4 yıldır ilan takip eden biri olarak söylüyorum bunu..

- - - Güncellendi - - -

Ayrıca Öğretim Görevlisi ilanlarında (herhalde ilk defa) Ales'i 75 olarak gördük!!

Hayır hocam. İlk değil, muhtemelen son da olmayacak. 3-4 yıldır ilan takip eden biri olarak söylüyorum bunu..

Bekleyiş

Öğrenci
Vakıf üniversitesi olması hasebiyle çok sevinemedim açıkcası.. sen-ben-bizim oğlan derler bizim buralarda.. zaten kaç hocası vardır ki alınanlar norm fazlası olsun.. alınsalarda sorun olmayacaktır, iyi insanlar olsun hayırlı olsun şimdiden..
yine de her şeye rağmen yüreklere su serpti, gerisi de gelir umarım.

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Vakıf üniversitesi olması hasebiyle çok sevinemedim açıkcası.. sen-ben-bizim oğlan derler bizim buralarda.. zaten kaç hocası vardır ki alınanlar norm fazlası olsun.. alınsalarda sorun olmayacaktır, iyi insanlar olsun hayırlı olsun şimdiden..
yine de her şeye rağmen yüreklere su serpti, gerisi de gelir umarım.

Bir kafa karışıklığı olmasın tekrar belirteyim Norm Kadro Yönetmeliği sadece Devlet Üniversitelerini bağlıyor Vakıf Üniversitelerini bağlayan bir durum yok.

Xxxabze

Öğrenci
Uygulamalı birim olur dediğiniz gibi de bu ayrım hangi noktada önem teşkil ediyor Hocam bizler için? Neden merak ettiğinizi merak ettim. Bilmemiz gereken bir durum var mı? Böyle alt başlıklar halinde değerlendirilecekse zaten hangi kriter bize uyuyorsa o yoldan devam edeceğiz. Yanı ben devam edeceğim diyeyim genelleme yapmadan.

lana çıkış şekillerindeki farklılık sebebiyle sordum. Yüksek lisans olmadan da uygulamalı birimlerdeki ilanlara ( yüksek lisans veya tecrübe şartlı çıkan) başvurmak mümkün. Bu sebeple yani

erdal34

Araştırma Görevlisi
Bugün oldu 18 Ekim.
60 gün içerisindeki kaçıncı gundeyiz,hesaplamaya kafam yok.
Bıktık yahu,tarihte bir ilk sanırım.
Akademik personel alımları durdu
Yöksis yok oldu :D :( bu da bizi buldu

Bekleyiş

Öğrenci
Amin hocam cümlemizin inşallah. Peki siz emin misiniz, bilginiz var mı Tömerlerin uygulamalı birimler başlığı altında değerlendirildiğinden.

Önceki yorumumda da belirttim Hocam sadece şahsi görüşüm bu yönde.

Kesin bir bilgi edinirsem uzmanlıktan öğretim görevlisi kadrosuna geçen arkadaşlardan konunun içeriğiyle ilgili hemen paylaşırım.