YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

Bekleyiş

Öğrenci
“Çay işletmeleri genel müdür ve genel kurul başkanlığı” kadrosunun da ataması yapıldı, hadi inşallah sıra akademik kadrolara da gelir!

YÖK toplantısı ve akabinde yaşanacak gelişmeler lehimize sonuçlanır umarım bekleyip göreceğiz. Bekleyen yüzlerce insan, kaderini şekillendirecek ve artan zamanda işine yoğunlaşmak için sabırsız bekleyen bizler için güzel gelişmelerin olmasını diliyorum.

Dün bizler gibi kadro için çabalayan bir arkadaşım tanıdık vasıtasıyla personel daire başkanlığına ulaşmış 1 ay daha gelişme olmaz demiş şimdi bana bildirdi, umarım bildiğinden Değil de bilmediğinden bu yorumu yapmıştır beyefendi.

erdal34

Araştırma Görevlisi
Akademisyen dediğin sabırlı olur vs. diye bana cevap yazmayın değerli arkadaşlar.
Şu an içimden geçeni yazacağım.
Sabir taşı olsa çatlardı .
BIKTIM, SIKILDIM.
ALES süresi Kasım'da son .
2018 Aralık'ta son olsun o zaman.

Araştırma görevlisi olmak için yaşı gelenler de vardır aramızda.
Yaş şartı kaldırılsın.

Ayrıca lisansüstü eğitim hakkı bitecekler de var .
Onlar için de azami süre engel olmasın.

Her güzelliği biz düşünüyoruz.
İşini yapmayan ya da yavaş yapan insanlardan haz etmiyorum!

parafiskalite

Yardımcı Editör
Akademisyen dediğin sabırlı olur vs. diye bana cevap yazmayın değerli arkadaşlar.
Şu an içimden geçeni yazacağım.
Sabir taşı olsa çatlardı .
BIKTIM, SIKILDIM.
ALES süresi Kasım'da son .
2018 Aralık'ta son olsun o zaman.

Araştırma görevlisi olmak için yaşı gelenler de vardır aramızda.
Yaş şartı kaldırılsın.

Ayrıca lisansüstü eğitim hakkı bitecekler de var .
Onlar için de azami süre engel olmasın.

Her güzelliği biz düşünüyoruz.
İşini yapmayan ya da yavaş yapan insanlardan haz etmiyorum!

Ales gecerlılıgı 5 yıla cıkartıldı, nıhaı kararı yök verdı bırkac gun once.

enerjim

Öğrenci
Konumuz; Norm kadro yönetmeliği ve akademik atamalardır! Buraya yoğunlaşabilirsek seviniriz.

İstediğimiz kadar yoğunlaşalım değişen bişey yok kimsenin umrunda değiliz ki. Kendi kafalarındaki (yök) saçma sapan plana göre bişeyler yapıyolar. Bunca insan bekliyo puan süresi dolan mı var, acil işe ihtiyacı olan mı var, evlenecek yada evli olan mı var, vs. kimin umrunda ? Kasımda açılsa kadrolar, ben pusuda bekleyen onca torpilli adam biliyom. Yönetmelik çıksa bile daha bunlarla mücadele edecez.

Bekleyiş

Öğrenci
25 kasımda açıklanacak ALES sonucunu mu bekliyorlar acaba hocalarım? Kasım 13 de norm kadro yönetmenliği açıklanmak zorunda süre dolduğu için, ekstra Eylül’e sınav kondu, yani ALES puanı beklenen birileri mi var? Yahu paronayak oldum, her olaya şüpheci yaklaşıyorum.

erdal34

Araştırma Görevlisi
25 kasımda açıklanacak ALES sonucunu mu bekliyorlar acaba hocalarım? Kasım 13 de norm kadro yönetmenliği açıklanmak zorunda süre dolduğu için, ekstra Eylül’e sınav kondu, yani ALES puanı beklenen birileri mi var? Yahu paronayak oldum, her olaya şüpheci yaklaşıyorum.

Yok Hocam sınav sureleri geçecek ya da yeni sınav açıklasin da insanlar puanını kullansın vs .
Bu tür ince düşüneceklerini sanmıyorum.Oyle bekliyoruz işte...Açıklaması yok . Şu sebeple bekliyoruz diyeceğim, tahmin edeceğim bir sözüm yok.Kalmadi tükendi.

Bekleyiş

Öğrenci
Yok Hocam sınav sureleri geçecek ya da yeni sınav açıklasin da insanlar puanını kullansın vs .
Bu tür ince düşüneceklerini sanmıyorum.Oyle bekliyoruz işte...Açıklaması yok . Şu sebeple bekliyoruz diyeceğim, tahmin edeceğim bir sözüm yok.Kalmadi tükendi.

Yani hocam bizler için değilde, bizi düşünmedikleri aşikar.. ALES puanına ihtiyacı olan birileri mi var kadro için bekleyen.. diye düşünmüştüm.. ama yalnızca bir düşünce..

Saçmalıyor insan bazen. Tükendi dediğiniz gibi

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Bana kalırsa hiçbir şeyi bekledikleri falan yok! Bu tamamen koordinasyon ve planlama eksikliği.

Bir KHK çıkarılıyor ve bir KHK yürürlükten kaldırılıyor. Altyapısı hazırlanmadan yapılan işlemi düzeltmek için aradan 2,5 ay geçiyor kaldırılan KHK yerine CB Kararnamesi ile sadece 2 maddelik bir düzenleme yapılıyor. Ve bu düzenlemede Norm Kadro Yönetmeliği diye yeni bir icat çıkarılıyor bunun içinde 60 gün süre veriliyor. Ama bu 60 gün içinde hiçbir şey aksamasın atamalar devam etsin diye özel bir madde konuluyor. Kendi kafasına göre takılan YÖK bu maddenin işlerliğini durdurmak için üniversiteleri uyarıyor ve istediğini alıyor. Aradan 4 gün geçiyor yok yok vazgeçtim siz atamaları yapın diyor ama bir taraftan da şifahen durun biz yönetmeliği hazırlayana kadar atama yapmayın uyarısı yapıyor. Aciz kurumlarımız buna uyuyor ve bekliyor. Bu sırada biz ve Vahdet hoca dışında kimse mesele ile ilgilenmiyor bile.

Şimdi 78 sayılı KHK kaldırıldıktan sonra yeni düzenleme neden geciktirildi? Madem Norm Kadro Yönetmeliği çıkarılana kadar işlem yapılmasına izin verilmeyecekti neden o madde CB Kararnamesine konuldu? Yine madem YÖK Norm Kadro Yönetmeliğinin beklenmesini isteyecekti ikinci yazıyı neden üniversitelere gönderdi? Vahdet hocanın ilettiğine göre yönetmelik madem hazır bunun yayınlanması için ne bekleniyor? 2 nolu CB Kararnamesi gayet açık olmasına rağmen üniversiteler ihtiyaçları olduğu halde neden beklemeyi tercih ediyor?

Bu saçmalıklar silsilesinden tek bir şey anlayan varsa lütfen bana da anlatsın.

erdal34

Araştırma Görevlisi
Yani hocam bizler için değilde, bizi düşünmedikleri aşikar.. ALES puanına ihtiyacı olan birileri mi var kadro için bekleyen.. diye düşünmüştüm.. ama yalnızca bir düşünce..

Saçmalıyor insan bazen. Tükendi dediğiniz gibi

Hocam iş kadroya almaya gelmişse, puan olmasına gerek yoktur sanırım.
Bir,
puanı olup torpilli olanlar ,
bir de puani olmayan ama alacaklari vardir illahaki.
Kuralına göre oynayan bizleriz.Sartlari sağlamak için didinen de ...

Bekleyiş

Öğrenci
Haklısınız hocam ne deseniz.. uygulanabilirlikler içinde uygulanmayan bir politika izleniyor kadrolarla ilgili..
bir yeri arıyoruz cevap veren yok, bilen yok.. anlatıyorum şöle.. böle diye resmî gazeteleri yayımlanan kararnameleri cevap “evet” “bekliyoruz” oluyor.

erdal34

Araştırma Görevlisi
Hocalarım #OgretimElemani etiketi ile Twitter da yuklensek diyorum
Twitter açtım, bir iki twit attım.Hesap kapandı.Askiya alındı.Neden acaba ?
Neyse hesabı olanlar Vahdet hocayı da etiketleyerek lütfen yeter çıksın ilanlar diye yazalım

A

Akademiksxhs

Guest
Bana kalırsa hiçbir şeyi bekledikleri falan yok! Bu tamamen koordinasyon ve planlama eksikliği.

Bir KHK çıkarılıyor ve bir KHK yürürlükten kaldırılıyor. Altyapısı hazırlanmadan yapılan işlemi düzeltmek için aradan 2,5 ay geçiyor kaldırılan KHK yerine CB Kararnamesi ile sadece 2 maddelik bir düzenleme yapılıyor. Ve bu düzenlemede Norm Kadro Yönetmeliği diye yeni bir icat çıkarılıyor bunun içinde 60 gün süre veriliyor. Ama bu 60 gün içinde hiçbir şey aksamasın atamalar devam etsin diye özel bir madde konuluyor. Kendi kafasına göre takılan YÖK bu maddenin işlerliğini durdurmak için üniversiteleri uyarıyor ve istediğini alıyor. Aradan 4 gün geçiyor yok yok vazgeçtim siz atamaları yapın diyor ama bir taraftan da şifahen durun biz yönetmeliği hazırlayana kadar atama yapmayın uyarısı yapıyor. Aciz kurumlarımız buna uyuyor ve bekliyor. Bu sırada biz ve Vahdet hoca dışında kimse mesele ile ilgilenmiyor bile.

Şimdi 78 sayılı KHK kaldırıldıktan sonra yeni düzenleme neden geciktirildi? Madem Norm Kadro Yönetmeliği çıkarılana kadar işlem yapılmasına izin verilmeyecekti neden o madde CB Kararnamesine konuldu? Yine madem YÖK Norm Kadro Yönetmeliğinin beklenmesini isteyecekti ikinci yazıyı neden üniversitelere gönderdi? Vahdet hocanın ilettiğine göre yönetmelik madem hazır bunun yayınlanması için ne bekleniyor? 2 nolu CB Kararnamesi gayet açık olmasına rağmen üniversiteler ihtiyaçları olduğu halde neden beklemeyi tercih ediyor?

Bu saçmalıklar silsilesinden tek bir şey anlayan varsa lütfen bana da anlatsın.

Sayın hocam bende aylardır bir yetkili kişi veya kurumdan “açıklama yapmama” saçmalığını anlamadım. Diğerlerine zaten anlam veremiyorum. Niye diye sormayı bıraktım artık. Haftaya iş görüşmem var olumlu geçerse inş başlıcam. Bunca insanı mağdur eden kim varsa vicdanlarıyla baş başa bırakıyorum.

erdal34

Araştırma Görevlisi
Arkadaşlar büyük bir üniversitenin rektörlüğü, bu pazartesi günü ' öğretim üyesi isteğiniz var mı ' diye bölümlerden talep toplamış .Neye yorariz bilmem ama ...

Son düzenleme:

DOKTORALI

Öğrenci
vahdet hoca çıkacaktır inşallah falan demiş ama bilmiyorum. https://twitter.com/VahdetOzkocak/status/1047826287170134016 Bence pek fazla akıl yürütüp kendimizi yormayalım bekleyelim sadece bakalım ne olacak. burada isyan eden herkes sonuna kadar haklı. adamı yök baskanı yapmıslar hadi anladık yönetmelikle ilgili ayrıntı vermiyorsun. bari neyi kapsadıgını söylede millet ona göre hazırlıklı olsun. kalkıp şunu yaptık oldu bitti demesin. mesela kalksa şimdi deseki myo öğretim görevlisi dil şartı geldi magdur olacak insanları düşünsenize. yada ales barajı 80 oldu. yada baska bişey. eğer böyle bişey yaparlarsa herkesi hazırlıksız yakalarlar.belkide amaç bu bilemem tabi.

erdal34

Araştırma Görevlisi
Hocalar 26 Eylül'de Vahdet hoca "az önce aldığım bilgiye göre yönetmelik hazırlandı yök onayına sunuldu önünüzdeki hafta karara bağlanacaktir " yazmıştı.
Bugün de ;
" Bugün,
[MENTION=68815]TCB[/MENTION]estepe
tarafından #ÖğretimElemanı kadroları serbest bıraktığı,
[MENTION=81766]yuksek[/MENTION]ogretimK
nun #YürütmeKurulu kararı ile serbest kalmasının önündeki TEK engel olan #NormKadroYönetmeliği çıkacaktır inşallah.Çıkmazsa (daha önce belirtilen yasal süre olan) 60 gün beklenecek midir? " yazmış

Bugün oldu oldu yoksa daha yeter !
ne bekliyoruz onu desinler susalim

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Hocalarım bugün ve yarın çok kritik! Bu iki gün içerisinde yönetmeliğin çıkma ihtimali çok yüksek!

Az önce bir rektör yardımcısıyla arkadaşım görüşmüş, YÖK'ten aldığım bilgiye göre bu hafta çıkacakmış demiş hoca!

A

ankarali

Guest
öğretim üyesi alımlarında bir sorun yok zaten hocam ihtiuaç doğrultusunda alımlar yapılıyor görüyoruz. Sorun ar.gör alımları.

htaysi

Öğrenci
Hocalarım bugün ve yarın çok kritik! Bu iki gün içerisinde yönetmeliğin çıkma ihtimali çok yüksek!

Az önce bir rektör yardımcısıyla arkadaşım görüşmüş, YÖK'ten aldığım bilgiye göre bu hafta çıkacakmış demiş hoca!

Üniversitelerin bu yönetmeliği okuyup, anlayıp ilana çıkmaları ne kadar sürecek acaba, 2 hafta da öyle geçmesinden korkuyorum.