Yaşar hocam, ofis ve kurullar neden kuruldu? En önemli kuruluş sebepleri politikaları belirlemek ve bakanlıklara uygulattırmak. İnsan kaynakları ofisi ve eğitim öğretim politikaları kurulu bu işin içinde öyle ya da böyle olacak, lakin sizinde dediğiniz gibi asıl yetki norm kadro yönetmeliği ile YÖK'te bunda bir problem yok. Bir geçir süreci yaşanıyor bunun hepimiz farkındayız.
Emin olun ki Cumhurbaşkanımızın veya danışmanlarının ülkede olup biten her şeyden haberleri var. Bizim şuan derdimiz nedir? Yönetmeliğin çıkması ve ilanların başlaması değil mi? E zaten bu kesinlikle olacak bir iey sadece zamanını bilemiyoruz.
Bence asıl tartışılması gereken şey bu çıkacak yönetmelik yeni bir tümör mü olacak akademide? İddia ediyorum ki, yönetmelik çıkar çıkmaz bu sitede yeni bir başlık açılarak, herkes isyan edecek. En başından beri bu yönetmeliğe karşı olumsuz düşüncelere sahibim, umarım yanılırım.
- - - Güncellendi - - -
Hocalarım bir konu hakkında fikriniz almak istiyorum; 10 temmuzda yayımlanan resmî gazetede atamalarla ilgili devlet personel başkanlığından izin alınması zorunludur..ve ...atama izin taleplerinin içinde bulunulan mali yılın kasım ayı sonuna kadar bildirilmesi gerekmektedir. Şeklinde ifadeler var.
13 eylül tarihinde resmî gazete de ise ..norm kadro yönetmenliğine göre atamalar yapılır ve norm kadro yönetmeliği 60 gün içerisinde yürürlüğe konulur.. diyor
60 gün kasım 13 oluyor ve temmuzdaki yazıya istinaden de kasımda ilan için bildirimde bulunulacak gibi bir anlam çıkarıyorum, yani sizce ekim ayında herhangi bir gelişme olmaz mı? Yazılardan anladığım bu çünkü.
Bekleyip göreceğiz hocam. Ama yönetmelik dahi yarın çıkacak olsa, ilanlar yine kasımı bulur kanaatindeyim.