YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Atama yetkisi üniversitelerin eline geçtiği için Rektörlerin kişiye özel kadrolara çıkmalarının önüne geçilmesi için de bazı tedbirlerin alınacağını düşünüyorum.

İnşallah alınır ama zor hocam. Yaşayıp göreceğiz.

- - - Güncellendi - - -

Arkadaşlar bu bölümlerden "ihtiyaç duyulan kadrolar nelerdir, bildirin" muhabbeti yılın belirli dönemlerinde yapılan uygulamalardır. Kaldı ki bu süreçle hiç ilgisi olmadan belirlenmiştir kadro istekleri, pek çoğu yökte, cevap gelmedi ancak hazır. Şimdi yönergeye göre verilecek ancak çoğu üniv cesaretli ünivleeri bekleyip tecrübe edinmeden, elini taşın altına koyup ilana çıkmaz, bu cesarete sahip rektörlerin sayısı bence çok az, çok umutlanmayın derim, sistem oturmadan ilanlar normale dönmez, personel daire başkanları belirsizlikten hoşlanmaz, sorumluluk almazlar, bu bürokrasi işleri ülkemizin kanayan yarasıdır, umarım cesur ünivler ortaya çıkar ve iyi örnek olur ve süreci normalize ederler. Bu işler uzaktan görüldüğü gibi kolay değil, hele ki mevcut dinamikler göz önüne alındığında hiç

Bilemeyiz hocam. Ben çok daha umutluyum bu süreçten.

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Her ne olursa olsun pes etmemek, mücadeleye devam etmek ve güçlü durmak lazım arkadaşlar. Unutmayın! Umudun tükendiği yer de, ümit vardır. :)

- - - Güncellendi - - -

Resmi gazeteyi bekleyin.

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Yazılanları şaşkınlıkla okudum. Değerli arkadaşlar ortada kanun hükmünde bir CB Kararnamesi var mı var. YÖK'ün (yetkisi olmasa da tavsiye niteliğinde) kararı var mı var. Hala oradan buradan haber alıp yayınlayan yancı sitelerin içeriğinin değiştirildiğinden haberi olmadan paylaştığı ve üstüne yorum yaptığı haberden alıntılarla endişe duyuyorsunuz. Kanunu belli yolu belli yöntemi belli ne diye cesarete ihtiyaçları olsun ellerini taşın altına sokmaktan çekinsinler anlamıyorum ki. Var mı mevzuatta bir boşluk? Varsa bilen lütfen benimle de paylaşsın ben de bileyim.

Diğer bir mesele bölüm başkanları dekanlar inanın bu işlere çok uzak bu meseleleri Rektörler, personel daireden sorumlu Rektör Yardımcıları, Genel Sekreterler ve Personel Daire Başkanları dışında kimse bilmez yapacakları yorumlar da tahminin ötesine geçmez.

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Yazılanları şaşkınlıkla okudum. Değerli arkadaşlar ortada kanun hükmünde bir CB Kararnamesi var mı var. YÖK'ün (yetkisi olmasa da tavsiye niteliğinde) kararı var mı var. Hala oradan buradan haber alıp yayınlayan yancı sitelerin içeriğinin değiştirildiğinden haberi olmadan paylaştığı ve üstüne yorum yaptığı haberden alıntılarla endişe duyuyorsunuz. Kanunu belli yolu belli yöntemi belli ne diye cesarete ihtiyaçları olsun ellerini taşın altına sokmaktan çekinsinler anlamıyorum ki. Var mı mevzuatta bir boşluk? Varsa bilen lütfen benimle de paylaşsın ben de bileyim.

Diğer bir mesele bölüm başkanları dekanlar inanın bu işlere çok uzak bu meseleleri Rektörler, personel daireden sorumlu Rektör Yardımcıları, Genel Sekreterler ve Personel Daire Başkanları dışında kimse bilmez yapacakları yorumlar da tahminin ötesine geçmez.

Hay ağzına ve eline sağlık Yaşar hocam. Gayet açıklayıcı oldu. :)

Keynesmith

Öğrenci
Arkadaşlar, iyi geceler... 101. sayfadan itibaren yazılanları henüz okumadım, birazdan okumaya başlayacağım. Öncelikle, e posta adresimdeki maili kişisel bilgiler içeren kısımları keserek kopyalıyorum:

Sayın ******* ****
T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)’ ne 11.07.2018 tarihinde yapmış olduğunuz 18*****126 sayılı başvurunuz 14.09.2018 tarihinde BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI tarafından cevaplanmıştır:

Sayın *****,

seçimlar sonrasında akademik ilanlar yök tarafından yayınlanmamaktadır, gesmi gazeteden takip edebilirsiniz.

Başvurunuz ile ilgili tüm işlemleri CİMER’in internet adresinden takip edebilirsiniz.

Arkadaşlar, cevap bundan ibaret. Bu cevap CB kararnamesinden hemen sonra gelmiş. Dolayısıyla benim şu an bu maili okuyunca ilk aklıma gelen, bundan sonra ilanların resmi gazetede yayınlanacağı oldu. Çünkü cümlede öğretim üyesi ya da öğretim elemanı ilanları yazmıyor, AKADEMİK İLANLAR yazıyor. Bunun dışında da yorum sizlerin.

wxyz_06

Öğrenci
Arkadaşlar az önce memurlar.net sitesi atamalar ile ilgili yeni bir yazı yayınlamış:

https://www.memurlar.net/haber/776021/yok-ten-atamalarda-yetki-devri-hazirligi.html

- - - Güncellendi - - -

Memurlar.net sitesi yazının son paragrafında şunu paylaşmış:

"YÖK yetkilileri, norm kadro yönetmeliğine ilişkin başlatmış oldukları çalışmayı, YÖK'ün daha önce de birçok konuda yapmış olduğu gibi "üniversitelere bir yetki devri" çerçevesinde yürüttüklerinin altını çizdi. Bu kapsamda üniversitelere atamalar konusunda yapısal büyük yetki devirleri yapılacak. Üniversitelere çok sınırlayıcı kurallar getirmek yerine; söz konusu yönetmelik akademik özerklik, yetki devri, çeşitlilik ve araştırma gibi kavramlar çerçevesinde oluşturulacak."

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Arkadaşlar az önce memurlar.net sitesi atamalar ile ilgili yeni bir yazı yayınlamış:

https://www.memurlar.net/haber/776021/yok-ten-atamalarda-yetki-devri-hazirligi.html

- - - Güncellendi - - -

Memurlar.net sitesi yazının son paragrafında şunu paylaşmış:

"YÖK yetkilileri, norm kadro yönetmeliğine ilişkin başlatmış oldukları çalışmayı, YÖK'ün daha önce de birçok konuda yapmış olduğu gibi "üniversitelere bir yetki devri" çerçevesinde yürüttüklerinin altını çizdi. Bu kapsamda üniversitelere atamalar konusunda yapısal büyük yetki devirleri yapılacak. Üniversitelere çok sınırlayıcı kurallar getirmek yerine; söz konusu yönetmelik akademik özerklik, yetki devri, çeşitlilik ve araştırma gibi kavramlar çerçevesinde oluşturulacak."

Ne güzel gelişmeler bunlar maşallah. :) :)

Hilmi hoca

Kısıtlanmış Üyelik
Görünmüyor ki. Birazdan açılır.

Ülkemizin yep yeni bir yönetim sistemine geçtiği şu dönemde,
Ülkenin aynı zamanda bu yeni yönetim sistemi ile beraber yeni nesil bir bilim sistemine ihtiyaç duyduğu görülmektedir.
Bu bağlamda; elbette ki büyük önem taşıyan Mühendislik ve Tıp Bilim dallarının yanında, Temel Bilimler olan Fizik, Kimya, Biyoloji ve Matematik Bölümlerine de gereken önem verilmeli,
Bu bölümlerin alt yapı ve proje imkanları arttırılmalı, özellikle de akademik kadro sayıları ciddi ölçüde iyileştirilmelidir.
2010'dan beri Celal Bayar Üniversitesindeyim. Kadın 43 yaşında hala Dr. Araş. Gör. Sebep? Hep aynı bahane: ÖĞRENCİ YOK, KİMYAYA KADRO DA YOK.
Böyle bir mantığı ben kesinlikle kabul etmiyorum. Yaşım 34 hala atanamadıysam bu benim başarısızlığım ve suçum olamaz.

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Ülkemizin yep yeni bir yönetim sistemine geçtiği şu dönemde,
Ülkenin aynı zamanda bu yeni yönetim sistemi ile beraber yeni nesil bir bilim sistemine ihtiyaç duyduğu görülmektedir.
Bu bağlamda; elbette ki büyük önem taşıyan Mühendislik ve Tıp Bilim dallarının yanında, Temel Bilimler olan Fizik, Kimya, Biyoloji ve Matematik Bölümlerine de gereken önem verilmeli,
Bu bölümlerin alt yapı ve proje imkanları arttırılmalı, özellikle de akademik kadro sayıları ciddi ölçüde iyileştirilmelidir.
2010'dan beri Celal Bayar Üniversitesindeyim. Kadın 43 yaşında hala Dr. Araş. Gör. Sebep? Hep aynı bahane: ÖĞRENCİ YOK, KİMYAYA KADRO DA YOK.
Böyle bir mantığı ben kesinlikle kabul etmiyorum. Yaşım 34 hala atanamadıysam bu benim başarısızlığım ve suçum olamaz.

Doğa bilimleri, ki bana göre gerçek bilimdir, hak ettiği öneme muhakkak kavuşacaktır hocam. Üniversitr sınavlarında fen bilimleriyle ilgili sorularda başarısızlık ortada, YÖK bununla ilgili çalışma başlattı. İnşallah bu istihdamada yansır.