ogulhankayabas
Kısıtlanmış Üyelik
Üniversiteler yoke mi göndermiş Hocam?
Ne YÖK'ü hocam? YÖK'e değil, kendi akademik birimlerine göndermiş.
Üniversiteler yoke mi göndermiş Hocam?
Ne YÖK'ü hocam? YÖK'e değil, kendi akademik birimlerine göndermiş.
EK
Öğretim Görevlisi veya Araştırma Görevlisi kadrolarının ilan edilebilmesi için Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikin 8 nci maddesinde yer alan 78 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 5 inci maddesine göre kullanma izni verilen öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı kadroları, Yükseköğretim Kurulunun internet sitesinde yayınlanmak üzere rektörlükçe Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına gönderilir. ifadesinde geçen ve mülga olan 78 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin yönetmelikten çıkartılarak mevcut fiili duruma uygun olarak yakın zamanda düzenleme yapılması beklenmektedir. Bu yönetmelik değişikliğinden sonra kadrolar ilan edilebilecektir.
Tüm öğretim üyesi ve öğretim elemanı kadroları serbest bırakıldı, atama izni verildi ve bir sıkıntı yok rahat olun..!![]()
EK
Öğretim Görevlisi veya Araştırma Görevlisi kadrolarının ilan edilebilmesi için Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikin 8 nci maddesinde yer alan 78 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 5 inci maddesine göre kullanma izni verilen öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı kadroları, Yükseköğretim Kurulunun internet sitesinde yayınlanmak üzere rektörlükçe Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına gönderilir. ifadesinde geçen ve mülga olan 78 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin yönetmelikten çıkartılarak mevcut fiili duruma uygun olarak yakın zamanda düzenleme yapılması beklenmektedir. Bu yönetmelik değişikliğinden sonra kadrolar ilan edilebilecektir.
Kısıtlamaya gidilmiş mi acaba Hocam? 4.000 denmişti kadro sayısı için.
Hocam ocak ayından mayıs ayına kadar yaklaşık 1000'e yakın öğretim elemanı kadrosu açıldığını tahmin ediyorum. Ama hangi üniversite hakkını ne kadar kullandı bilmek mümkün değil. Geriye 3000 kişilik kadro kalıyor, ama Cumhurbaşkanlığı hepsini kullanında diyebilir, ekonomik sıkıntı var sadece 1500 ünü kullanında diyebilir. Şuan bununla ilgili bir yazı gelmedi üniversitelere. 3000 kadro kesinlikle duruyor.
Merhaba arkadaşlar, uzun süredir forumu takip ediyorum. Akademikkadro.net facebookta da bu paylaşımı yapmış.
Öğretim Görevlisi ve Araştırma Görevlisi kadrolarının ilan edilmesi için yönetmelik değişikliği gerekiyor. Yakın zamanda yayımlanacak diye biliyoruz. Neden ilanlar yayınlanmıyor diye merak eden arkadaşlara duyurulur.
- - - Güncellendi - - -
Ayrıca bugün üniversitede dekan yardımcısı ve bölüm başkanı hocalarla konuştum. Bu konu hakkında pek fikir yürütemediklerini karışık bir durum olduğunu ifade ettiler. Ellerine ulaşan sadece bizim bildiğimiz yazılar varmış. Başka bir şey yokmuş. Anlaşılan üniversitelerde belirsizlik içerisinde..
Ortalığı karıştırmaya çalışıyorlar gibi geliyor. Özellikle akademikkadro.net in biraz önce facebook tan paylaşımı!!! Yazıya göre şuan kadrolar serbest ancak üniversiteler belirsizlik içerisinde!! Dediğim gibi bu Ankara ve Ege Üniversitesi için söylediklerim!!! Diğer üniversitelerde de benzeri durumlar olabilir.
Ortalığı karıştırmaya çalışıyorlar gibi geliyor. Özellikle akademikkadro.net in biraz önce facebook tan paylaşımı!!! Yazıya göre şuan kadrolar serbest ancak üniversiteler belirsizlik içerisinde!! Dediğim gibi bu Ankara ve Ege Üniversitesi için söylediklerim!!! Diğer üniversitelerde de benzeri durumlar olabilir.
Belirsizlik falan yok her şey açık ve net ortada.
Cumhurbaşkanı Kararnamesi ne diyorsa her şey o şekilde gerçekleşecek.
Bundan sonra akademik kadro atama yetkisi YÖK'ün elinde değil, üniversitelerin elinde.
İlanları da büyük olasılıkla Resmi Gazetenin web sayfasında göreceğiz.
Aynen öyle ya az sakin olalım sayın hocalarım. Yarın ola hayrola.![]()