YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
KESİN BİLGİ!!!

YÖK Başkanı, Rektörler ve Üniversitelerden gelen baskılar üzerine Cumhurbaşkanımızdan randevu talep etti ve Cumhurbaşkanımızda kabul ettiler. Sn. Saraç, atama yetkisinin yeniden YÖK'e bağlanıp mağduriyetlerin en kısa sürede giderilmesini talep edecek.

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Hocam bilgiyi yök ten mi aldınız??

Evet hocam. Tüm üniversiteler ve YÖK bu husustan dolayı çalkalanıyor zaten. Ben neden sürekli eylülü işaret wttiö sizce? Tercih sonuçları açıklanır açıklanmaz daha da alevlendi ortalık. Çünkü öğrenci sayısı %15 arttı ama akademisyen alımı 3 aydır yok. Üniversitelerde durumlar çok vahim. Eylül ayında bu iş çözülecek başka şansı yok.

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
İnş çok tşk ederim valla rahatladım

Lakin Sn. Cumhurbaşkanı, YÖK Başkanı'nın talebine ne karşılık verir bunu bilemeyiz! ''Ben size yetki vermem, birkaç ay daha dişlerini sıksınlar kendi ofis ve kurullarıma yetkiyi vereceğim.'' diyebilir. Ne çok umutlanın, ne de karamsar olun. Bekleyip göreceğiz. Devlette her şey her an değişebilir.

wxyz_06

Öğrenci
KESİN BİLGİ!!!

YÖK Başkanı, Rektörler ve Üniversitelerden gelen baskılar üzerine Cumhurbaşkanımızdan randevu talep etti ve Cumhurbaşkanımızda kabul ettiler. Sn. Saraç, atama yetkisinin yeniden YÖK'e bağlanıp mağduriyetlerin en kısa sürede giderilmesini talep edecek.

Eyvallah hocam, teşekkür ederim. Rahatlattın bizi

- - - Güncellendi - - -

Lakin Sn. Cumhurbaşkanı, YÖK Başkanı'nın talebine ne karşılık verir bunu bilemeyiz! ''Ben size yetki vermem, birkaç ay daha dişlerini sıksınlar kendi ofis ve kurullarıma yetkiyi vereceğim.'' diyebilir. Ne çok umutlanın, ne de karamsar olun. Bekleyip göreceğiz. Devlette her şey her an değişebilir.

Hocam ben şahsen atama yetkilerinin ofis ve kurullara devredileceğini sanmıyorum. Çünkü tüm kurumlar (MEB, İçişleri, Adalet, Ulaştırma vb.) atamalarını kendileri yapıyor. Hal böyleyken, özerk statüye sahip olan üniversitelerin atama yetkilerini başka kurumların yapması bana biraz saçma geliyor.

M

Misafir_Forumcu

Guest
Açıkçası görüşme sonrasında basın açıklaması yapılacak mı o da ayrı bir husus. Ben yapılacağını sanmıyorum, yapılsa dahi karşılıklı beklentiler ve sorunlar görüşüldü gibi sade ve üzeri kapalı bir açıklama yapılacaktır. Ki olması gereken de budur aslında fakat bu durum biz bekleyenler için daha da zor olacak, daha da sabırsızlandıracak. Umarım her şey bir an önce çözüme kavuşur.

yasarayanoglu

Yardımcı Editör

Atama yetkisinin kurul veya ofislere verileceğini sanmıyorum hem İnsan Kaynakları Ofisinin hem de Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulunun görev ve yetkileri politika üretmek ve rapor sunmak şeklinde belirlenmiş ama ilan noktasında bir ihtimal İnsan Kaynakları Ofisi kullanılabilir. Umarım bugün yapılacak görüşme hayırlı haberlere vesile olur. Bu arada twitterda Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin birkaç hafta önce bu konuda sorulan bir soruya "20 kadar Ar.Gör. kadrosunu ilan için YÖK'e gönderdik ilan izni çıkınca duyuracağız" şeklinde cevap vermiş.. (https://twitter.com/sahinmu/status/1023635149110632448)

Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu
MADDE 24- (1) Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulunun görev ve yetkileri şunlardır:
a) Türkiye'nin hedefleri doğrultusunda eğitim ve öğretim faaliyetleri ile ilgili politika önerilerinde bulunmak,
b) Yükseköğretim strateji ve amaçlarının belirlenmesi ve geliştirilmesi ile ilgili politika önerilerinde bulunmak,
c) Eğitim ve öğretim faaliyetlerinin uygulanmasına yönelik çalışmaları izlemek, ihtiyaç analizi geliştirerek faaliyetlerin geliştirilmesi için politika önerileri oluşturmak,
ç) Kalite, eşitlik ve etkililik ilkeleri ile milli ve toplumsal değerlere dayalı bir eğitim sistemi oluşturmak amacıyla politika önerileri geliştirmek,
d) Üniversitelerde açılacak fakülte ve bölümlerle ilgili ihtiyaç analizi yaparak stratejik planlamayla ilgili öneriler sunmak,
e) Ülkenin işgücü planlamasını dikkate alarak eğitim ve öğretim konusunda politika önerileri oluşturmak,
f) Avrupa Birliği eğitim ve gençlik programlarının uygulanması ile ilgili genel politikaların belirlenmesi, izlenmesi ve değerlendirilmesi amacıyla çalışmalar yapmak,
g) Mesleki ve teknik eğitim programlarının uygulandığı her tür ve derecedeki örgün, yaygın ve çıraklık eğitimi, mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlan ile işletmelerde yapılacak mesleki eğitimin; planlanması, geliştirilmesi ve değerlendirilmesi konularında politika önerileri geliştirmek.

(3) İnsan Kaynakları Ofisinin görevleri şunlardır:
a) Türkiye'nin insan kaynakları envanterini çıkartmak ve ihtiyaç duyulan alanlarda yetenek gelişim faaliyetlerini yürütmek,
b) Türkiye'nin vizyonu, hedefleri ve öncelikleri doğrultusunda insan kaynağının geliştirilmesini sağlamaya yönelik projeler üretmek,
c) Özel yeteneklerin keşfini sağlamak ve yetenek yönetimi projelerini yürütmek.
ç) Politika kurullarının öncelediği alanlarda küresel düzeyde insan kaynağının tespitini yaparak milli projelere kazandırılmasını sağlamak,
d) Kamuda kariyer yönetimi, performans yönetimi, ve diğer modern insan kaynağı yönetim modellemelerini hayata geçirilmesi için projeler geliştirmek,
e) Kamu istihdamında liyakat ve yetkinliğin artırılması için gerekli olan projeler üretmek ve çalışmalar yapmak,
f) Verimliliğin artırılması için insan kaynakları planlamasına yönelik çalışmalar yapmak,

Son düzenleme:

erdal34

Araştırma Görevlisi
17:00 YÖK Başkanı Yekta Saraç’ı Kabul (Cumhurbaşkanlığı Külliyesi)
İşaretli programlar sadece kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla duyurulmaktadır.

Görüşme sonucunda bilgilendirme olur mu dersiniz? izinler verilir mi?
ALES süresi bitecek onlarca insan var.Derhal alımlar başlamalı.Kadroya giremesek bile , yeter ki başvuru yapalim, o heyecani yaşayalım

SultanBaybars

Öğrenci
Önceki sayfalarda tartışıldığı gibi alımlarda farklılık olur mu sizce? ALES'in ağırlığının arttırılması/azaltılması gibi yada yabancı dil vs.

Neden bu fikir ortaya atıldı anlayamadım.

erdal34

Araştırma Görevlisi
(https://twitter.com/sahinmu/status/1023635149110632448) yukarıda hocamın verdiği linke baktım evet rektör hoca öyle yazmış
Şunu merak ediyorum
20 araştırma görevlisi kadrosu istedik derken , matematik , edebiyat vs diye mi isteniyor?
Yoksa, 20 araştırma görevlisi kadrosu universiteye geliyor , sonra üniversite şu bölüme alalım,buna alalım mı diyor.Bilen cevap yazarsa sevinirim

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
(https://twitter.com/sahinmu/status/1023635149110632448) yukarıda hocamın verdiği linke baktım evet rektör hoca öyle yazmış
Şunu merak ediyorum
20 araştırma görevlisi kadrosu istedik derken , matematik , edebiyat vs diye mi isteniyor?
Yoksa, 20 araştırma görevlisi kadrosu universiteye geliyor , sonra üniversite şu bölüme alalım,buna alalım mı diyor.Bilen cevap yazarsa sevinirim

Hocam her yıl YÖK belli sayıda Öğretim üyesi dışında ki öğretim elemanları için kullanılabilecek kadroları üniversitelere sayı olarak dağıtıyor sonrasında üniversite (hangi birim için ise açılacak kadro ona göre) kadro kullanım izni talep ediyor.

Şunu merak ediyorum

Önce bölümler kadro taleplerini rektörlüğe bildirir. Rektörlük bu talepleri yöke bildirir. Yök izin verir ve rektörlük yeniden bölümlerin taleplerine göre üniversiteye dağıtımını yapar. Ancak örnek olarak söylüyorum rektörlük bölümlerdeki kadrolara bakıp mühendisliğe 5 kadro fazla, bunun birini alıp fen edebiyata verelim şeklinde insiyatife gidebilir. Bahsettiğim olayın örnekleri var daha önce. Tabi bu anlattığım eski sisteme göreydi, şimdi yeni bir sistem gelir mi hepimiz merakla bekliyoruz işte.

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Görüşme sonrasında hemen bir açıklama veya gelişme olmaz kanaatindeyim. 2 hafta daha sabretmemiz gerekiyor diye düşünüyorum. Ufak tefek değişiklikler olabilir ama kısa vadede ciddi bir reform beklenmiyor. Lütfen bizler boş durmayalım. CİMER'den YÖK'ten ve Üniversitelerden baskı kurmaya devam edelim. Kimin ne gücü varsa sonuna kadar kullansın. Türkiye'de toplam 700 bin lisansüstü öğrenci ve bir o kadar da mezun var. En az 500 bin kişi kadro bekliyor. Gücümüzü gösterelim.

spain

Öğrenci
Ben akü personel daire isleri baskanligindan yetkililer ile gorustum bugun. Cb ile yök baskaninin gorusmesinden haberleri yok ve alim kriterlerinin degistirilmesi gundemde degil dediler. Ancak alimlara basvuran kisilere tek tip bir basvuru sekli belirlenmesi (e devlet gibi) gibi bir durumun olabilecegini tahmin ettiklerini soylediler.

Son düzenleme:

spain

Öğrenci
Basvurularda her universite farkli belgeler talep ediyor ya hocam onda her universiteyi kapsayacak sekilde ornegin e devlet ciktisi alinarak belgelerin yollanabilmesi gibi bir karar alinabilecegini soylediler. E devlet kararinin zaten universitelere duyuruldugunu ancak cok da uygulanmadigini, alinacak bir karar ile tum universiteleri kapsayacak ortak basvuru kosullarinin gelebilecegi bana belirtildi. Diger universiteler gibi bizde kadro ilanlarimizi vermek icin bekliyoruz her universite ayni anda ilanlarini verecek izin oldugunda dediler. Bunun yani sira kadrolarin yillik olarak universitelere dagitildigini belirterek sene bitmeden universitelerin kadrolari kullanmak isteyecegi, dolayisiyla da eylul-ekim ayi icerisinde kadro ilanlarinin cikmaya baslayabilecegi fikrini ilettiler.