YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Arkadaşlar 16 Ağustos’ta 38 akademisyen ataması yapılmış kadro onay ı yok ise bu atamalar nasıl yapıldı

- - - Güncellendi - - -

Arkadaşlar ben zaten yök te akademisyenim sadece kurumu değiştirecem bende ekstradan kadro neden isteniyor bilen var mı acaba

Kaynağınız nedir? 2 aydır yöksiste ilan felan yok? Onlar güvenlik soruşturması biten kişiler olmasın?

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Sadece şunu bilmenizi istiyorum, 2018 merkezi bütçesinden üniversitelere ayrılan 4000 kişilik kadro, en geç Aralık 2018 tarihine kadar tüketilecektir. Eylül ayında ilanlara izin verileceği söyleniyor. Eylül olmaz, Ekim olur, Ekim olmaz, Kasım olur, ama muhakkak olur. Rahat olun, sabırlı olun. :) :)

wxyz_06

Öğrenci
Sadece şunu bilmenizi istiyorum, 2018 merkezi bütçesinden üniversitelere ayrılan 4000 kişilik kadro, en geç Aralık 2018 tarihine kadar tüketilecektir. Eylül ayında ilanlara izin verileceği söyleniyor. Eylül olmaz, Ekim olur, Ekim olmaz, Kasım olur, ama muhakkak olur. Rahat olun, sabırlı olun. :) :)

Hocam peki MEB'e başlanacağı ve merkezi atama olacağı söyleniyor. Böyle bişey var mı?

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Vahdet hocada yazmış arkadaşlar. Bayram sonrası bir KHK ile öğretim elemanı alımlarına izin verilecek. Hadi hayırlı olsun. Ee ben de o kadar söyledim size. :)

wxyz_06

Öğrenci
Kısa vade de pek mümkün görünmüyor. Fakat, ileride ne olur meçhul. Bekleyip göreceğiz. Merkezi atama konusu ise mümkün değil. Mülakat kaldırılmaz. Hemen hemen her memurlukta mülakat var artık, asıl akademide olması gerekir.

Hocam değişmesine karşıyım zaten. Çünkü yapılan değişikliğe uyum sağlamak ales, dil vb. olarak kolay olmuyor. Tam istenilen şartları sağladım diye düşünüyoruz ki, bi bakıyoruz atama şartları değişmiş, puanlar yükselmiş. Yeni şartlara göre tekrar alese ve dile girip puanı yükseltmek basit bişey değil. O yüzden inşallah mevcut sistem devam eder.

Ar-Gör

Öğrenci
AkademikKadro.net adlı Facebook hesabında konuyla ilgili "Yakın zamanda netleşecek, tüm ilanlar yeni bir sistemde yayınlanacak" diye bir ifadeye rastladım!!

wxyz_06

Öğrenci
AkademikKadro.net adlı Facebook hesabında konuyla ilgili "Yakın zamanda netleşecek, tüm ilanlar yeni bir sistemde yayınlanacak" diye bir ifadeye rastladım!!

Hocam o paylaşımı gördüm ama güncel bilgi olduğunu düşünmüyorum. Oğulhan hocamın dediği gibi Vahdet ÖZKOÇAK hoca konuyla ilgili son gelişmeyi paylaşmış. Ayrıca her ikisi de birbirini destekleyen açıklamalar yaptılar. Açıkçası ben de yaklaşık 2 aylık sürede bu kadar geniş çaplı bir değişiklik yapılacağını sanmıyorum.

Ar-Gör

Öğrenci
Haklı olabilirsiniz hocam.. Zaten önceliğimiz kadroların bir an evvel verilmesi ki zaten aldığım bir duyurma göre Eylül ayının sevindirici gelişmelerin olacağı bir ay olacağı yönünde!!

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Sürekli yazdık ve çizdik arkadaşlar. Üniversitelerde çok ciddi ihtiyaç söz konusu. Eylül ayı itibariyle kadrolar açılacaktır ve inşallah hak eden, ehliyet ve liyakat sahibi kardeşlerimiz yerleşirler.

erdal34

Araştırma Görevlisi
Peki arkadaşlar bizleri ne gibi sürprizler bekliyor olabilir? ALES ve yabancı dil şartı devam eder mi ? Ya da ne bileyim işte.

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Yahu lütfen mantıklı olalım. ALES ve yabancı dil şartı tabikide devam edecek. Aynı şartlarla atamalar yapılacaktır. Ales ve dil kalkar mı hiç?

- - - Güncellendi - - -

Sürekli aynı sorular sorulup duruluyor gerçekten anlam veremiyorum. Tekrar ediyorum! Eylül ayı itibariyle kadrolar açılacak ve alımlar eskiden olduğu gibi aynı şekilde yapılacak. İçiniz rahat olsun. Nokta.

wxyz_06

Öğrenci
Yahu lütfen mantıklı olalım. ALES ve yabancı dil şartı tabikide devam edecek. Aynı şartlarla atamalar yapılacaktır. Ales ve dil kalkar mı hiç?

- - - Güncellendi - - -

Sürekli aynı sorular sorulup duruluyor gerçekten anlam veremiyorum. Tekrar ediyorum! Eylül ayı itibariyle kadrolar açılacak ve alımlar eskiden olduğu gibi aynı şekilde yapılacak. İçiniz rahat olsun. Nokta.

Hocam süreç aksayınca ister istemez tedirgin oluyoruz. Kadrolar ilan edilecek mi? İlan edilecekse alımlar nasıl ve hangi kurum tarafından yapılacak gibi bir sürü şey akla geliyor.

erdal34

Araştırma Görevlisi

- - - Güncellendi - - -

Her şey aynı olacaksa,neden bir değişikliğe gidildi? Neden yöksis yok?Neden bekledik,bekliyoruz ?