Doktora Kabulü İçin İkinci Defa Master Yapmak

brick

Öğrenci
Merhaba,

Orta-iyi seviye bir devlet üniversitesinden mühendislik master'ım var. Doktora için Avrupa'da başvurduğum okullardan -daha doğrusu hocalardan- red cevabı alıyorum. Moralim çok bozuk. Avrupa'da doktoraya kabul edilmem için, o okullarda da master eğitimi alsam bir faydası olur mu? "Okullar" derken Almanya'nın TU9 üniversitelerini kastettim.

Saygılarımla

nanofly

Öğrenci
Merhaba,

Orta-iyi seviye bir devlet üniversitesinden mühendislik master'ım var. Doktora için Avrupa'da başvurduğum okullardan -daha doğrusu hocalardan- red cevabı alıyorum. Moralim çok bozuk. Avrupa'da doktoraya kabul edilmem için, o okullarda da master eğitimi alsam bir faydası olur mu? "Okullar" derken Almanya'nın TU9 üniversitelerini kastettim.

Saygılarımla

Türkiye'de partner üniversite var ise onlardan referans iste. Tabii eğer yüksek lisans için kabul alırsan doktora için de gittiğin üniversiteden bir referans bulabilirsin.

Son düzenleme:

finduilas

Profesör
Merhaba,

Saygılarımla
Red sebebi olarak ne soyluyorlar?

Sent from my SM-N950U using Tapatalk

brick

Öğrenci
[MENTION=74964]nanofly[/MENTION] İlginiz için teşekkürler. Maalesef partner üniversite yok.

[MENTION=88281]finduilas[/MENTION] Öncelikle cevap için teşekkür ederim. Bir tanesi düşük GPA'mı öne sürdü (Lisans 2.85, Master 3.98). Bir iki tanesi hiç geri dönmedi. En ümitli olduğum ise, 'We have had to narrow down our selection and despite your qualifications, we regret to inform you that you have not been selected. Wish you all the best in your academic pursuits. ' dedi. Ki bu beni yıktı. Daha pursuit edilecek bir şey kalmadı ki. Nereye gitsem lisans peşimde geliyor yüksek lisansın hiç önemi yokmuş gibi. Bu yüzden böyle bir başlık açtım. Acaba aynı okullara master için başvursam kabul alırım ve ileride doktora için basamak mı olur diye. İyi günler dilerim.

brick

Öğrenci
Türkiye'de partner üniversite var ise onlardan referans iste. Tabii eğer yüksek lisans için kabul alırsan doktora için de gittiğin üniversiteden bir referans bulabilirsin.

Teşekkür ederim ilginiz için. Maalesef partner üniversite yok.

Red sebebi olarak ne soyluyorlar?

İlginiz için teşekkür ederim. Bir tanesi düşük GPA'yı öne sürdü (lisans 2.85, master 3.98), bir tanesi
We have had to narrow down our selection and despite your qualifications, we regret to inform you that you have not been selected. We wish you all the best in your academic pursuits.
demiş, ki buradan çok ümitliydim, gerek recommendation letter olsun, gerek daha önceki yıllarda bizim okuldan başka arkadaşların kabul alması olsun.

finduilas

Profesör
Teşekkür ederim ilginiz için. Maalesef partner üniversite yok.

İlginiz için teşekkür ederim. Bir tanesi düşük GPA'yı öne sürdü (lisans 2.85, master 3.98), bir tanesi demiş, ki buradan çok ümitliydim, gerek recommendation letter olsun, gerek daha önceki yıllarda bizim okuldan başka arkadaşların kabul alması olsun.
Turkiye'de master yapmanizla ilgisi yok o zaman. 3.98e de nasil dusuk ortalama demisler ilginc, daha ne yapacaksiniz ki? Ya da master diplomasini dikkate almamislar, bu durumda da orda da master yapsaniz anlami olmaz diye dusunuyorum.

Sent from my SM-N950U using Tapatalk