Toplumsal Cinsiyet Konusunda Tez Anketi

Ink Bottle

Moderator
Toplumsal Cinsiyet ve Kadın-Erkek eşitliği ile ilgili Politikalar konusundaki tezim için hazırladığım anketi yanıtlarsanız bana çok yardımcı olmuş olursunuz. Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Anket linki: https://tr.surveymonkey.com/s/WXC9RBH

Buradan elde ettiğiniz verilere sanırım başka yerlerden de eklemeler yapacaksınız çünkü bu verilerle (rassallık şartı sağlanmadığı için) analiz yapılamaz malumunuz. Çünkü buradaki kitlenin %99'u lisans mezunu %50-60 tan fazlası ise yüksek lisans mezunu. Bu kitle ile yapılan analiz istatistiksel analizin ilk şartı olan rassallık şartını sağlamaz.

Muhtemelen yakın zamanda elinize bir kağıt kalem alıp bu soruları çeşitli köylerde kasabalarda oturan insanlara da sormanız gerekecek. Analiz ancak o zaman tutarlı sonuç verir.

Zaten siz biliyorsunuzdur bunları da bir hatırlatmak istedim. :)

A

Akademik Forum

Guest
Hocam ödevim gereği bu anketi kullanmak istiyorum. Sonuçları ile ilgili yardımını rica edebilir miyim?

A

Akademik Forum

Guest
Çalışma hayatı, kadının ev işlerini aksatmasına neden olmaz.

Böyle bir soru sorulamaz. Zira böyle bir sorunun kendisi toplumsal cinsiyet kodlarını yeniden üretmektedir. Keşke sorular hazırlanırken feminist bir bakış açısıyla yaklaşılsaymış.

parafiskalite

Yardımcı Editör
Çalışma hayatı, kadının ev işlerini aksatmasına neden olmaz.

Böyle bir soru sorulamaz. Zira böyle bir sorunun kendisi toplumsal cinsiyet kodlarını yeniden üretmektedir. Keşke sorular hazırlanırken feminist bir bakış açısıyla yaklaşılsaymış.

Evet katılıyorum. Zaten kısılerın kafasında yer etmıs, kalıplasmıs durumların soru olarak yoneltılmesı dogru olmamıs. Istemeden de olsa varolan algı desteklenmıs gıbı duruyor.
Konu Toplumsal Cınsıyet olsa dahı sorular kadın uzerınden gıttıgı ıcın dedıgınız gıbı sorular femınıst bır yaklasımla olusturulmalıydı.