Araştırma Görevlisi Mesai Saati

xsedat

Öğrenci
Araştırma görevlisi olan arkadaşlar.Sizler her gün sabah 8 akşam 5 okulda mısınız? Bir saat erken çıkma ya da geç gelme söz konusu mu? Mesai saatlerinize uymak zorunda mısınız?

İkinci sorumda şu: Okulda dersi olmayan öğretim üyesi okula gitmek zorunda mı? Mesela benim salı günü dersim yok okula gitmek zorunda mıyım? Sizin okullarda bu durum nasıl? Dersin olmasa da geleceksin deniliyor mu?

kuramci

Araştırma Görevlisi
Araştırma görevlilerinin mesai şekli dekana göre değişiyor. Bazı dekan rahat bırakıyor, bazı dekan sabah aksam imza alınmasını istiyor.

demircan_053

Araştırma Görevlisi
benim merak ettiğimde ikinci öğretimi olan bölümler için araştırma görevlilerinin mesai saatleri nasıl oluyor , akşamki dersler için de kalmaları gerekiyor mu ?

ve haftasonları şehir dışına çıkarken hocalardan izin almamız gerekiyor mu yoksa kafamıza göre çıkabiliyormuyuz ?

Ink Bottle

Moderator
Araştırma görevlisi olan arkadaşlar.Sizler her gün sabah 8 akşam 5 okulda mısınız? Bir saat erken çıkma ya da geç gelme söz konusu mu? Mesai saatlerinize uymak zorunda mısınız?

İkinci sorumda şu: Okulda dersi olmayan öğretim üyesi okula gitmek zorunda mı? Mesela benim salı günü dersim yok okula gitmek zorunda mıyım? Sizin okullarda bu durum nasıl? Dersin olmasa da geleceksin deniliyor mu?

1) Genelde sabahları yarım saat bir saat gecikirim ben sabah uykusunu çok sevdiğim için. Akşamları da evde bekleyen eş çoluk çocuk olmadığı için 7-8 gibi falan çıkarım, mesela şu an ofisten yazıyorum, neticede eve gidince de çalışacağım, madem işi ofiste halledeyim mantığı.

2) Normalde gelmesi gerekir.

Toparlamak gerekirse aslında mesai kavramı olmuyor pek. En azından bizim fakültede öyle. Herkesin görevi sorumluluğu belli. Herkesin vicdanına kalmış. Tabii bunu derken abartmamak kaydıyla. En fazla 1 saat geç gelinebilir ya da bir saat erken çıkılabilir.

Ink Bottle

Moderator
benim merak ettiğimde ikinci öğretimi olan bölümler için araştırma görevlilerinin mesai saatleri nasıl oluyor , akşamki dersler için de kalmaları gerekiyor mu ?

ve haftasonları şehir dışına çıkarken hocalardan izin almamız gerekiyor mu yoksa kafamıza göre çıkabiliyormuyuz ?

Asistanı olduğunuz hoca kalmanızı isterse kalacaksınız. O gerek yok derse mesainiz bitince çıkabilirsiniz.
Normalde yazı ile bilgilendirmek gerekir fakat uygulamada ben pek rastlamadım öyle izin alanı.

veterinarius

Öğrenci
doktora yeterlilik ve tez dönemlerine ekstra iş yüklemek,mesaiden sonrasına bırakmak yerine keşke tüm hocalar erken gidilmesine izin verip ders çalışmaya izin verseler

Mesai saati bölüm yönetimine kalmış. Kampüs içindeki kütüphaneye, medikoya, hatta tuvalete bile izin alarak gidilmesini isteyen bölüm başkanını geçtim bölüm başkan yardımcıları bile olabiliyor (doktoralı olsanız bile). Haftada bir günü, kampüs dışı yerlerde ve hafta içi günlerde halledilmesi gereken işler için kullanmanız ya da böyle bir işiniz yoksa bile kampüse gelmeden istediğiniz şekilde geçirmeniz için izin veren bölüm başkanları da var.

Haftasonu için izin almaya gerek yok zaten mesai dışı günler olduğundan ancak tedbir olarak izin tarihleri boş bırakılmış imzaladığınız bir izin formunu ofiste bırakın, güvendiğiniz bir arkadaşınız izin belgesinin yerini bilsin, olur da başınıza bir şey gelirse izin formu devreye soksun sizin yerinize.

A

Akademik Forum

Guest
Akademisyenin mesaisi olmaz.

Bazı üniversitelerde 'akademisyenin mesaisi olmaz' kültürü oluşup bazılarında ise 'saat 08:01 nerede bu 'öğretim elemanı'' kültürü oluştuğu için değişkenlik gösteriyor. Örneğin; ev taşıdım. 1 haftadır yarım yamalak mesai yapıyorum. fakat bölüm başkanımın bilgisi dahilinde problem olmadı şükür. Yeri geliyor gece 1 de ofisten çıktığım oluyor. bölümün işlerini de aksatmıyorrum. Çark bu şekilde dönüyor. Özetle akademisyen için gereksiz bir kavram 'mesai'

A

Akademik Forum

Guest
araştırma görevlisi olduğum fakültenin dekanı birkaç kişiye (dekan yrd ve sekreteri) yetki verdi. Bu iki kişi sabah akşam araştırma görevlilerinin geliş gidiş saatlerini odalarının penceresinden takip ederek not alıyor (şaka yapmıyorum). Dekan yrd. eğer göremezse telefonla yada odaları ziyaret şeklinde gerekli tespiti yapıyor. Şayet belirli bir zaman dilimini geçilirse çok fena fırça yiyoruz.

xsedat

Öğrenci
1) Genelde sabahları yarım saat bir saat gecikirim ben sabah uykusunu çok sevdiğim için. Akşamları da evde bekleyen eş çoluk çocuk olmadığı için 7-8 gibi falan çıkarım, mesela şu an ofisten yazıyorum, neticede eve gidince de çalışacağım, madem işi ofiste halledeyim mantığı.

2) Normalde gelmesi gerekir.

Toparlamak gerekirse aslında mesai kavramı olmuyor pek. En azından bizim fakültede öyle. Herkesin görevi sorumluluğu belli. Herkesin vicdanına kalmış. Tabii bunu derken abartmamak kaydıyla. En fazla 1 saat geç gelinebilir ya da bir saat erken çıkılabilir.

Hocam yani bir doçent dersi olmasa bile okula gelecek mi? Tamam kural öyledir ama uygulanmıyordur sanırım. Araştırma görevlisi her gün gelir de bir doçent ya da profesör her gün sabah gelip akşam gider mi?Dersini verip gider diye düşünüyorum.

kuramci

Araştırma Görevlisi
Hocam yani bir doçent dersi olmasa bile okula gelecek mi? Tamam kural öyledir ama uygulanmıyordur sanırım. Araştırma görevlisi her gün gelir de bir doçent ya da profesör her gün sabah gelip akşam gider mi?Dersini verip gider diye düşünüyorum.

Doçentler ders başı ücret alıyorlar, o yüzden onların mesaisi derslerle sınırlı diye biliyorum.

A

Akademik Forum

Guest
Olay tamamen danışmanınızda biter.Bölüm Başkan'ınız takıntılı değilse sadece yapacağınız işleri yapıp yapmadığınızı önemser.Ben 2. Öğretimi olan bir üniversitedeyim akşamları lab larımız olduğundan sabah geç gelebiliyoruz sıkıntı olmuyor.not: bölüm Başkan'ı sorun olmayacağını söylemişti.
Özetle danışmanının işini ve bölüm işleri olan lab dersi,komisyon görevlerini yaptığın sürece kimse laf etmez.. Ama bunları eksik yapıp 24saat odanda bile olsan laf yersin

superEGO_

Öğrenci
vakıf üniversitelerinde oldukça sıkı ar.gör. takibi.
bizim eski dekan bildiğiniz çat çat kapı açar girer kontrol ederdi sabahları.
tabi ona da bu emri veren mütevelli heyet başkanıdır buyuk ıhtımal.
devlet de ise kalabalık ortam varsa kim kime dum duma..

A

Akademik Forum

Guest
Saçma doçdntler de maaşlı öğretim üyesidir maaş karşılığı derslerinden sonra varsa fazla dersi ek ders alır

A

Akademik Forum

Guest
Hocam resmiyete gore mesai saatleri sabah 8 aksam 5 tir. Yani normal mesaisidir. Ama üniversitelerde ozgurluk anlayisi geregi bu saatler genelde esnetilir. Ama bu esnetme tamami ile dekan ve bolum baskanina kalmis. Sehir disina cikmak icinde resmiyete gore yazili izin almaniz gerekir, cunku sonucta memursunuz. Memurlar amirlerinin yazili izni olmadan sehir disina cikamazlar. Ama ben daha hic izin almadim sehir disina cikmak icin :) Yani yine bolum baskani ile aranizdaki samimiyete kalmis. Eger babacan biri ise sikinti olmaz, yok egoist, resmiyetci biri ise mutlaka haber vermeni tavsiye ederim.

A

Akademik Forum

Guest
Haftasonu için izin almaya gerek yok zaten mesai dışı günler olduğundan ancak tedbir olarak izin tarihleri boş bırakılmış imzaladığınız bir izin formunu ofiste bırakın, güvendiğiniz bir arkadaşınız izin belgesinin yerini bilsin, olur da başınıza bir şey gelirse izin formu devreye soksun sizin yerinize.

Hocam, bu dilekçeye tam olarak ne yazmamız gerekir? Aydınlatabilir misiniz?