Cümlenizdeki kimileri ben oluyorum sanırım. Çünkü konuda soru soran, ona cevap veren, kimileri diyen dışında kimse yok. Keşke söyleyip söyleyip herkese diyorum demek yerine direkt olarak bana yazsaydınız. Neyse.
Benim cümlemde geçen küçük ifadesi dikkat ettiyseniz vurgu yapılarak yazıldı. Eğer, üniversitenin
sadece yaşını kastederek yazıyor olsaydım başka ifadeler kullanır, buna vurgu yapmazdım. Temel sorun; zihniyet.
Örneğin; A üniversitesinde 15 akademisyen var. Aldıkları lisansüstü öğrenci sayısı 5. Çünkü, bilim sınavı hakkıyla yapılıyor ve herkes geçemiyor. B üniversitesinde 10 akademisyen var. Aldıkları lisansüstü öğrenci sayısı 10. Önceki güz döneminde aldıkları sayı 10, bahar döneminde aldıkları 10, önümüzdeki bahar döneminde alacakları 10... El insaf! Sadece 2 yılda öğretim üyesi başına 4 öğrenci düşüyor. Önceki öğrencileri saymıyorum bile. Sırf para gelsin, lab.da çalışacak adam gelsin, üniversitenin lisansüstü öğrenci sayısı artsın diye dandik bir sınavla öğrenci alınıyor.
İşte, bu noktada üniversiteleri analiz ederseniz B gibi yapan 10 üniversite varsa 8'i ne yazık ki "küçük" üniversite... Yani, 25 yıllık bile olsa doğru düzgün lab.ı yok, uygulama alanı yok, kalifiye hocası yok.
Sonuç olarak; cümlemi "Bölümdeki akademisyenlerin yayınlarına bakın. En son SCI'yı 10 yıl önce yapmış bir prof. varsa uzak durun mesela." diye bitirmemim nedeni buydu. Lise öğretmeni gibi odasında oturup çay içen, elini eteğini "bu işlerden" çekmiş olan biriyle çalışılmaz. Tecrübeyle sabittir.
NOT: Olayı kişiselleştirmek isteyenler lütfen özel mesaj atsın, konu üzerinden tartışıp soruyu heba etmeyelim. (Herkese diyorum, size değil

)