1 Yıl Süreyle İbaresinin Açığa Kavuşturulması.

kalebend

Öğrenci
Merhabalar. 05/07/2012 tarihinde duyurulan ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR'ın 5. maddesinin 3. bendinde

"ÖYP kapsamında araştırma görevlisi kadrosuna atanmaya hak kazandığı halde göreve başlamayanlar, göreve başladıktan sonra istifa edenler, kendilerine avantaj sağlamak amacıyla yanlış beyan vererek ataması yapılmayanlar ile halen ÖYP araştırma görevlisi kadrosunda bulunanların yeniden ÖYP araştırma görevlisi kadrolarına başvurmaları halinde ÖYP puanları 1 yıl süreyle % 10 oranında düşürülür."

ibaresi yer almaktadır. Açığa kavuşturulmasını talep ettiğim hususu ben de elimden geldiğince açık sormaya çalışacağım:

Halen ÖYP araştırma görevlisi kadrosunda bulunanlar yeniden ÖYP araştırma görevlisi kadrolarına başvurmaları halinde %10 kesintinin gerçekleşeceği 1 yıl süre ne zamandan itibaren başlatılacaktır.

Örneğin 2013 yılında ÖYP kadrosuna yeniden başvuracak bir ÖYP araştırma görevlisinin puanı düşürülecek mi? Puan düşürülürken ilk atama tarihi mi esas alınacak? Yanlış beyan veren, atanıp gitmeyenin 1 yılı ne zaman başlayıp bitecek... halen kadroda olanın 1 yılı ne zaman... Eğer cevap yeniden başvurduğunda bir yıllık kesinti başlayacak ise... 2014'te yeniden ÖYP'ye başvuran halihazırdaki bir ÖYP görevlisinin 1 yılı 2014'ten mi başlayacak?

ergoproksy

Öğrenci
bu sorunun cevabını bende merak ediyorum açıkçası

bu soruya açıklık getirebilecek biri var mı?? bir yıllık puan kesintisi 2012 öyp ile başlayıp 2013 öyp yi de mi içeren bir oran. yani 2013 ek yerleştirmelere mi başvurabiliyor bu kişiler

Moderatör tarafında düzenlendi:

serguc

Araştırma Görevlisi
göreve atandığı günden itibaren 1 yıl içinde %10 kesinti olur...yani 2010 da atananlar bu yerleştirmede tercih yapabilirler...:) kanımca..:D

azraeltr

Doçent
Eskilerden %3 kesilecek. Bundan sonra %10 kesilecek.

"2011 yılında Başkanlığımızca yapılan yerleştirmeler sonucu, yukarıdaki sebeplerle
ataması yapılmayan adaylar ile halen ÖYP araştırma görevlisi kadrosunda bulunan adayların
23/07/2012-30/07/2012 tarihleri arasında başvuru yapmaları halinde ise ÖYP puanlarına % 3
oranında kesinti uygulanacaktır. "

arkadaşlar bu soruyu başka bir başlık altına da yazmıştım ama buranın daha uygun olacağını düşünüyorum.sorum şu: %10'luk kesintinin bundan sonraki alımlar için geçerli olduğu söylendi.yani bu alımlarda daha önceden cezalı olanlardan %3 kesilecekmiş.peki BU ATAMALARA BAŞVURMAYAN cezalı bir kişi daha sonraki alımda %10'a mı tabi olacak yoksa yeni yönetmelikten sonra başvurusu olmadığı için eski yönetmeliğe tabi olarak hep %3 mü kesilecek?

%10 kesilecekse, 1 yıl ibaresi nedeniyle (atandığı tarihten itibaren 1 yıl ise) %10 hükmünü kaybetmiş olmayacak mı? bu daha sonradan cezanın sıfırlanması anlamına gelmez mi?

azraeltr

Doçent
arkadaşlar bu soruyu başka bir başlık altına da yazmıştım ama buranın daha uygun olacağını düşünüyorum.sorum şu: %10'luk kesintinin bundan sonraki alımlar için geçerli olduğu söylendi.yani bu alımlarda daha önceden cezalı olanlardan %3 kesilecekmiş.peki BU ATAMALARA BAŞVURMAYAN cezalı bir kişi daha sonraki alımda %10'a mı tabi olacak yoksa yeni yönetmelikten sonra başvurusu olmadığı için eski yönetmeliğe tabi olarak hep %3 mü kesilecek?

%10 kesilecekse, 1 yıl ibaresi nedeniyle (atandığı tarihten itibaren 1 yıl ise) %10 hükmünü kaybetmiş olmayacak mı? bu daha sonradan cezanın sıfırlanması anlamına gelmez mi?

1-) Yanlış beyandan dolayı eğer 1 yıl ceza aldıysanız ve bu yıl tercih etmez iseniz cezanızı çekmiş olursunuz ve gelecek yılki alımlarda puan kesintisi size uygulanmaz.

2-) Eğer şu anda halihazırda ar.gör. iseniz ve gelecek yıl tercih yapacağınız zamanda da ar.gör olursanız, yeni yönetmelik uyarınca size %10 puan kesintisi uygulanır.

1-) Yanlış beyandan dolayı eğer 1 yıl ceza aldıysanız ve bu yıl tercih etmez iseniz cezanızı çekmiş olursunuz ve gelecek yılki alımlarda puan kesintisi size uygulanmaz.

2-) Eğer şu anda halihazırda ar.gör. iseniz ve gelecek yıl tercih yapacağınız zamanda da ar.gör olursanız, yeni yönetmelik uyarınca size %10 puan kesintisi uygulanır.

hocam sanırım siz ilk halinden bahsediyorsunuz yanlış beyan için 1 yıllık ceza olayında.çünkü yanlış beyan ve diğer durumlarda ceza 1 yıl değil sürekli olarak %3 kesintiydi yanlış hatırlamıyorsam.yani cezası sürekli olduğu için cezasını tamamlamış olma olayı yok sanırsam

azraeltr

Doçent
(3) ÖYP kapsamında araştırma görevlisi kadrosuna atanmaya hak kazandığı halde göreve başlamayanlar, göreve başladıktan sonra istifa edenler, kendilerine avantaj sağlamak amacıyla yanlış beyan vererek ataması yapılmayanlar ile halen ÖYP araştırma görevlisi kadrosunda bulunanların yeniden ÖYP araştırma görevlisi kadrolarına başvurmaları halinde ÖYP puanları 1 yıl süreyle % 10 oranında düşürülür.

En son durum bu hocam. Ceza 1 yıl.

hicran

ALES Soru Editörü

tercih edip kazanmakla alakalı olarak "halihazırda öyp arş gör olanlar" diyor. yani öypli olduğun müddetçe %10 kesilir değil. başvurdun. kazandın. gittin/gitmedin. 1 yıl %10 kesilecek.

M

Merve

Guest
hocam sanırım siz ilk halinden bahsediyorsunuz yanlış beyan için 1 yıllık ceza olayında.çünkü yanlış beyan ve diğer durumlarda ceza 1 yıl değil sürekli olarak %3 kesintiydi yanlış hatırlamıyorsam.yani cezası sürekli olduğu için cezasını tamamlamış olma olayı yok sanırsam

Sürekli olmaz, sonuçta sadece bu alımda %3 uygulanacak, sonrasında eski yönetmeliği unutun. 1 yıl süreyle %10 olur...

(3) ÖYP kapsamında araştırma görevlisi kadrosuna atanmaya hak kazandığı halde göreve başlamayanlar, göreve başladıktan sonra istifa edenler, kendilerine avantaj sağlamak amacıyla yanlış beyan vererek ataması yapılmayanlar ile halen ÖYP araştırma görevlisi kadrosunda bulunanların yeniden ÖYP araştırma görevlisi kadrolarına başvurmaları halinde ÖYP puanları 1 yıl süreyle % 10 oranında düşürülür.

En son durum bu hocam. Ceza 1 yıl.

hocam bu konu oldukça karmaşık ve cevabını sanırım en iyi zaman gösterecek :) her şeye rağmen sabrınız ve cevaplarınız için teşekkür ederim

Sürekli olmaz, sonuçta sadece bu alımda %3 uygulanacak, sonrasında eski yönetmeliği unutun. 1 yıl süreyle %10 olur...

peki hocam unuttuk eski yönetmeliği :) peki bu 1 yıl ne zamandan itibaren başlayacak? bu alımların sonucunun açıklandığı 03.08.2012'den itibaren mi yoksa atandığımız gittiğimiz/gitmediğimiz tarihten itibaren mi? eğer cevap atandığımız tarih ise bu demek oluyor ki bir sonraki alımda hiç kesinti olmayacak

filiz13

Öğrenci
bu nedir ya ben 2011 de tercih yaparken hiçbir yönetmelik yoktu, yetkililer(Öyp birimi başındaki Kaan AYdın)üniversite ile anlaşamamk durumunda kazanıp belge yollamazsanız hiç bir kesinti olmaz dedi, ayrıca yeni yönetmelik bile bir yıl süre ilebizimkinin üstünden 1 yılda geçti şimdi bu ne kesintisi, %3 az mı benim atanamam demek???

tekrar sormak istiyorum 2011 de atanıp belge yollamayanlardan %3 kesilecek deği mi??

M

Merve

Guest
peki hocam unuttuk eski yönetmeliği :) peki bu 1 yıl ne zamandan itibaren başlayacak? bu alımların sonucunun açıklandığı 03.08.2012'den itibaren mi yoksa atandığımız gittiğimiz/gitmediğimiz tarihten itibaren mi? eğer cevap atandığımız tarih ise bu demek oluyor ki bir sonraki alımda hiç kesinti olmayacak
Bu konuda şunu söyleyebilirm ancak benm fikrim değil :) Kesintiyle ilgili yök'e ulaşan bir üye kazandığınız tarihten itibaren yanıtını almıştı, yani sonuç açıklanma tarihi.

teolog

Öğrenci
2011 yılında Başkanlığımızca yapılan yerleştirmeler sonucu, yukarıdaki sebeplerle
ataması yapılmayan adaylar ile halen ÖYP araştırma görevlisi kadrosunda bulunan adayların
23/07/2012-30/07/2012 tarihleri arasında başvuru yapmaları halinde ise ÖYP puanlarına % 3
oranında kesinti uygulanacaktır.

2010'lardan puan kesilmeyecek;
2011 Aralık'lar zaten %3 kesintiyi bilerek tercih yaptılar.

Arada kaynayan 2011 Temmuz alımları oldu.
2011 Temmuzdakiler; GÜNAH KEÇİSİ ilan edildi.

KAPTAN08

Öğrenci
2011 yılında Başkanlığımızca yapılan yerleştirmeler sonucu, yukarıdaki sebeplerle
oranında kesinti uygulanacaktır. BEN BU DURUMUN 2010 DA GİRİPTE ŞU AN KADRODA OLANLARI BAĞLADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM