Alesten 70 Alır mıyım?

erdal34

Araştırma Görevlisi
Arkadaslar güzel sanatlar lisesinden sonra güzel sanatlar fakültesi mezunuyum , hep sanat yaptık.Bu sınavlar bana uzak geliyor.Ama calıskan bir yapım var.İlk kez alese girdim.Sözelde 62 aldım.Kasımda ki aleste 70 alırmıyım ? Bana biraz yön verirmisiniz ?
Bu arada sadece sözel yapabilirim

M

Merve

Guest
Arkadaslar güzel sanatlar lisesinden sonra güzel sanatlar fakültesi mezunuyum , hep sanat yaptık.Bu sınavlar bana uzak geliyor.Ama calıskan bir yapım var.İlk kez alese girdim.Sözelde 62 aldım.Kasımda ki aleste 70 alırmıyım ? Bana biraz yön verirmisiniz ?
Süre tutarak bol bol soru çözmeniz gerek. 70 almak zor değil ama öyp için yeterli olur mu bilinmez. Geçmiş dönemin puanlarına bakarsanız fikir sahibi olursunuz.
Yine de en azından 80 hedeflemekte fayda var, sözeli çok iyi yaparsanız alabilirsiniz. Mantık sorularına iyi çalışmalı, çıkmış soruları defalarca çözmenizi tavsiye ederim.

deucan

Doçent
Alırsın alırsın.... bol soru çöz başka birşey yok çalışarak yapılacak bir sınav değil sadece soru yapma hızını arttırman lazım

erdal34

Araştırma Görevlisi
70 alırsam öyp ile atanırım.cunku bizim güzel sanatlarda kimse akademisyen olmak ıcın ugrasmıyor.bu bir avantaj.yani 70 alsam tamamdır.
eylülde dershaneye de gitmeyi düşünüyorum

mynet

Doçent
Ben bu sınava da çalışmadan girip iyi bir şeyler aldım ama bu sınavda yanlış doğruyu götürdüğü için atmanızı önermiyorum ama şunu net söyleyeyim, ÖSS'de gördüğünüz Türkçe-matematikten çok daha basit bir sınavla karşılaşacaksınız, o sınavdan tek fark sözel bölümlerde çıkan 8 mantık sorusu, o sorular için çalışmaya değer, ben o sorulara geçmiş yıllardaki ALES'lerden çalışmıştım.

Son 2-3 yıldaki ALES'leri çözmek baya fayda sağlar size, yapı hep aynıdır, süre sıkıntısı çekmezsiniz.

nilüfer

Öğrenci
sözelden cok iyi yaparsan sayısala gerek kalmadan yüksek bir puan alabılırsın. tabi bunun icin soru cözmen lazım. özellikle mantık soruları cok önemli. toplamda iki üc yanlıs yapsan seksen falan alırsın :)

M

Merve

Guest
70 alırsam öyp ile atanırım.cunku bizim güzel sanatlarda kimse akademisyen olmak ıcın ugrasmıyor.bu bir avantaj.yani 70 alsam tamamdır.
eylülde dershaneye de gitmeyi düşünüyorum

70 yeterliyse kasımda çok rahat alınabilir. Dersaneye gitmeye gerek olduğunu sanmıyorum, kendiniz de çalışabilirsiniz.

mynet

Doçent
70'i alırsın rahat ya, dert ettiğin şeye bak, sadece 8 mantık sorusunun kuralını çözsen o baraj geçilir var olan bilginle. :)

nomoretaner

Öğrenci

hiç dert etme çok rahat alınabilecek bir not sana ihtiyaç akademinin çıkmış sorular setini tavsiye ederim hem son on yılın çıkmış bütün soruları var hemde çözümlü bunu bitirdikten sonra 8-10 tane deneme çöz çok rahat 80 alırsın ben ilk sınavımdan 68 ikinci sınavımdan 80 aldım bu şekilde çalışarak. kolay gelsin... bol şanslar...

erdal34

Araştırma Görevlisi
hiç dert etme çok rahat alınabilecek bir not sana ihtiyaç akademinin çıkmış sorular setini tavsiye ederim hem son on yılın çıkmış bütün soruları var hemde çözümlü bunu bitirdikten sonra 8-10 tane deneme çöz çok rahat 80 alırsın ben ilk sınavımdan 68 ikinci sınavımdan 80 aldım bu şekilde çalışarak. kolay gelsin... bol şanslar...

tamam hocam alacam dediginiz denemeleri...bu arada ben ales kursuna da gideyim diyorum hiç sayısalım yok bari sözel cözerek 70 alayım diyorum ?

bahadıroktay

Araştırma Görevlisi
Valla herhangi birinden 70 almak zor olmamakla beraber bazen aksilik olabiliyor sözel 2yi bilmiyorum hiç çözemedim ama sözel 1den bile 70 almak zor değil emin ol. Her ikisi için de geçmiş soruları çöz yeter. Soru mantiklarini anlav cozum yöntemlerini çıkarmaya çalış özellikle.matematik ve sozeldeki mantık soruları için. Rahat ol. Biraz zaman ayır. E sözel ikiden de bir şeyler yaparsın :) biraz da matematik konularını gözden geçirip formülleri hatırlarsan ballı kaymak. Çıkmış sorular kitabini al demiş miydim? Bak bu kadar taktik verdim bütün sırlarımı açık ettim ; )

bahadıroktay

Araştırma Görevlisi
Hayır, hepsini yapmaya gerek yok. Tüm sözeli yapsanız 85-88 arası puan gelir.

Şimdi inceleme fırsatım oldu.

Sözel İçin Katsayılar:
Sayısal 1 - %20
Sözel 1 - %40
Sözel 2 - %40

Sözelden tam yapınca 80 puan alınıyor olmalı o zaman. Lakin soru katsayıları sadece sorunun bulunduğu bölüm içinde değişiyor olması lazım diye düşünüyorum. Ama şöyle bir durum var ben hiç sözel 2 çözmeden. Nasıl 60 üstü aldım? maks 60 almam gerekiyor sanırım benim tezime göre.