Üniversite Öğrencisiyim, Akademik Personel Olma Hakkında Sorularım Var

h_61

Öğrenci
Öncelikle herkese merhaba, Türkçe Eğitimi bölümünde üniversite 3.sınıfı öğrencisiyim. İlk 2 senemin not ortalaması 3.63, dört yılın sonunda 3.5 ortalamayı düşmemeye çalışacağım ancak akademik personel olma hakkında hiçbir bilgim yok. Tek bildiğim şey şuan için en iyi not ortalamasını yakalamak olduğu, bunun için gayret gösteriyorum.

Peki iyi bir not ortalaması yakaladım diyelim, bundan sonra ne olacak? 3.5-3.6 not ortalaması bandı akademik kariyere başlangıç için yeterli midir? Seneye 4.sınıf olacağım Kpss'ye mi hazırlanmalıyım yoksa Ales ve Yds'yi mi halletmeliyim. Akademik personel olmak -alımın Türkçe öğretmeni alımına kıyasla çok daha az olduğunu göz önüne alırsak- çok mu zor?

Ales ve yds sonrası yüksek lisans mı başlıyor, bu yüksek lisans dediğimiz hadise ile araştırma görevlisi olmak arasındaki bağlantı nedir?

Seneye neyi nasıl yapacağımı hiç bilmiyorum, üstte de belirttiğim gibi bugüne dek tek bildiğim şey daha iyi bir lisans not ortalaması için çalışmak oldu. Bundan sonra ne yapmam gerektiğini, akademik personel olma yolundaki aşamaları, zorlukları anlatabilecek bir bilen yardımcı olursa sevinirim.

Şimdiden çok teşekkür ediyorum, iyi forumlar.
 
Üst