Sakarya Üniversitesi Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans

insidious

Öğrenci
Uzaktan eğitim tezsiz yüksek lisans ta mühendislik yönetimine başvuran varmı? Eski girişler kaç puaanla kapadı. Bilgisi olan var mı?

fherdy

Öğrenci
Merhaba, yazınızı gördüm foruma üye oldum. Sakarya üniversitesi Bilişim Sistemleri uzaktan eğitim öğrencisiyim, 2 dönem öncesinde puanlar tabandı şöyle ki progrma 100 kişi başvurursa son sırada olsanız bile sıra gelir 2 dönem önce bu şekilde oldu ales puanlar 60'a kadar çekilir, eğer eli ayağı düzgün ales puanınız ve lisans ortalamanız varsa yerleşmeniz garanti( sistem ales %50 lisans ortlaması %50) şeklinde hesaplanıyor kesin kayıt için sakarya'ya gitmeniz gerekiyor öğretim harcı geçen dönem 1800 liraydı. Dersler kolaydır fazla kasmazlar sürekli derslere girenlere ekstra puanlar vereceklerini söylerler ama ben buna inanmıyorum derslere girenlerde bir şekilde geçiyor kaçırdığınız senkronize derslerin tekrarı seyredilebiliyor, her hafta düzenli pdfler yayınlanır hocaların notları boldur ödevler verilir, vizeler online olur ve herkese aynı sorular sorulur genelde soruları bir yerlerden temin ederiz ve aynıları çıkar:) aklına takılan başka sorun varsa yardımcı olmaya çalışırım bu arada şunu belirtiyim diplomayı bir şekilde alırsın ama öğreneceklerin sınırlıdır iyi günler...

insidious

Öğrenci
İlgin için çok teşekkür ederim. Benim şuan için başvurmak istediğim program mühendislik yönetimi. İki bölüm hakkında da bilgim yok. Makine mühendisiyim. Lisans ortalamam 2.540----- Ales 77.344.

fherdy

Öğrenci
Doktora yapma imkanınız var; ama devlet üniversitelerinde tezli yüksek lisans yapmış kişiler tercih edilebilir, özel üniversitelerde daha rahat okuyabilirsiniz, bölümünüz gayet güzel fazla zorlanmadan bitirirsiniz ilerisi de gayet açık saygılar...

insidious

Öğrenci
Sonuçlar bugün açıklandı.
Mühendislik yönetiminde 62. sıradayım.
Bilgisayar bilişim mühendisiliğinde 56. sıradayım.
Sanırım kazanamadım:(

mynet

Doçent
Sonuçlar bugün açıklandı.
Mühendislik yönetiminde 62. sıradayım.
Bilgisayar bilişim mühendisiliğinde 56. sıradayım.
Sanırım kazanamadım:(

Hocam kayıtta fire olur, 56. sırada olduğunuz programa yerleşmeniz kesin gibi gözüküyor bence. Diğerinin de gelme olasılığı yüksek, iki tarafta da adı geçen şahısları kafanızda teke düşürün, liste baya daralır muhtemelen.

mynet

Doçent
Sanırım 1 yada 2 tane var aynı listede olan.

Pek beklediğim gibi değilmiş ama bu çok da önemli değil, Sakarya'ya başvuranlar başka yerlere de başvurmuş, hatta kesin kayıt yaptırmış olabilir, mutlaka fire olur, kaçarı yok, 56. sıradaki kişi için sadece 6 kişi yeterli oluyor, bence hiç ümitsizliğe kapılmayın.

Sonuç sayfasında gözüken "kesin kayıt yaptıran sayısı" günceldir, sisteme kayıt yapıldığında otomatik olarak değişir, oradan şansınızı her gün takip edebilirsiniz.

insidious

Öğrenci
50 kişiyi asıl liste. Yedeklerden geliyorum bende.
Bilişim teknolojileri 56. 6. Yedek.
Mühendislik yönetimi 62. 12.yedek.
Alese yüklenmek lazım artık.Bende ümit falan kalmadı.

fherdy

Öğrenci
Merhaba arkadşalar telaş yapmayın geçen sene ben 110. sıradaydım bana geldi çoğu kişi kayıt yaptırmıyor, ayrıca ismi bir kaç kez yazılmış kişiler olabilir onların isimleri düşün 56 ve 62 sıra ben banko girer diyorum. Yedekler açıklanır yakında genelde tüm bölümlerde 15 kişi yedek açıklanıyor en az 15 kişi kayıt yaptırmaz bu 15 kişi içinde de yaptırmayan olur listenin son sıralarına kadar iner :)

fherdy

Öğrenci
Merbaha mehmet sakarya adapazarı arabasına bin terminalde in daha sonra servisler var ''çark'' caddesine gideceksin, meydan da inersin orada farklı yerlerden dolmuşlar kalkıyor önüne gelir ''Kampüs'' dolmuşuna bin zaten tüm enstütler merkez kampüste yol tarifi tamamdır şimdiden başarılar :)
Sakarya Üniversitesi sosyal bilimlere otobüsle istanbuldan nasıl gidebilirim?
nerde inmem gerekiyor ?