sınavı komple iptal etmek yerine mağdur edilenler için yeni bir sınav yapılabilir. tabii bu sınavın daha kolay veya zor olmayacağını bilemeyiz. bu konuda da özen gösterebilirlerse hazretleri..
Not: Nazmi hocam, siteye henüz katıldım ama uzun zamandır dışarıdan okuyordum. Site harika olmuş, emeğinize sağlık...
lisansüstü eğitim, akademik "kariyer" eğlence olsun diye, ya da üç beş kuruş paramı kazanayım diye yapılan şeyler değildir. özü itibariyle büyük bir adanmışlık, istek, heyecan isteyen işlerdir. ama gelin görün ki, burada lisansüstü eğitim gören, görmek isteyen ya da akademik alanda katkı sağlamaya çalışan insanlar olarak tartıştığımız şeylere bakın... şifre var mıdır yok mudur, sınava donla mı gitsek yoksa kazak giysek olur mu, hakkım acaba yendi mi... bence en acı olan işte budur. bütün bir nesilde yavaş ve istikrarlı bir şekilde "yaratılan" umutsuzluk, motivasyon kaybı... 17-18 yaşındaki gençlerden tutun da 30-35 yaşındaki bireylere kadar.
ales konusunda da, kesinlikle iptal edilmesi gerektiğini düşünüyorum. ayrı sınav büyük bir saçmalıktır. ne acıdır ki her küçük şeyin altında başka büyük bir şey arar hale geldik. işte bizim bilime büyük katkımız bu olacak. türkiye'de hiç bir zaman gerçek anlamda kavranamamış olan bilimsel şüphecilik (!)
Not: Nazmi hocam, siteye henüz katıldım ama uzun zamandır dışarıdan okuyordum. Site harika olmuş, emeğinize sağlık...
Hocam sana ne kadar çok katılıyorum anlatamam.Ben de öypliyim ama itiraf etmek gerekirse gerçekten bilim adamı olcak insanlar
öyp ile falan uğraşmaz adam kalitelidir odtü,boğaziçi vs... mezunudur, gider Amerika'dan asistanlık alır,gider post-doc yapar karşılığında
ise karın tokluğunda yaşar. Geri döndüğünde de boşta bile kalabilir,birkaç sene. Malesef mebliler,öypliler genelde akademisyenliği sadece iş olarak gören insanlardır ve bu gruba ben de dahilim, kısa vadede parayı tercih ettim bilimle uğraşmak yerine.
Arkadaş cevap verebilir ama ben kendi düşüncemi söyleyeyim:Ahahaha hocam ne güzel milleti töhmet altında bırakıyosunuz