33a İlisik Kesilme

5767goggles

Öğrenci
33a li (cari alim) bir arastirma gorevlisi 35.madde ile gorevlendirilip lisansustunde basarisiz olmasi sebebiyle

1- Imzaladigi seneti oder mi?
2- Kadrodan ilisigi kesilir mi?
3- Eger kadrodan ilisigi kesilmsezse ne olur? Ne is yapar?
4- Eger kadrodan ilisigi kesilmezse odemesi gereken seneti zorunlu hizmetini yerine getirerek halledebilir mi?

universe

Öğrenci
1-Ödemez
2-Kesilmez. Daimi kadrodur.
3-Öğretim yardımcısıdır. Yapacak iş çok. Ayrıca lisansüstü eğitimine döndüğü kurumunda çalışırken de devam edebilir.
4-İlişiği kesilmez ama mecburi hizmeti vardır. Üniversitesine dönmesi halinde bir sorun oluşmaz.

Hemen kesilmez. Ancak sözleşme yenileme sırasında başarısızlık gerekçe gösterilip ilişik kesilebilir. Bu bölümün tutumuna bağlıdır. Bizim fakültede bu uygulamalar olmuştur. Hatta göreve son verme olmasın diye sözleşme uzatılmayacağını bilen arkadaşlar kendiliğinden istifa etmişlerdir.

Kalender3548

Öğrenci
Hocalarim merhaba, 33a kapsaminda doguda bir universitede alanimla ilgili arastirma gorevlisi kadrosu acildi. Ancak benim alanim edebiyat fakultesinde ilan ise egitim fakultesinden muadil bir bolumden acildi. Egitim fakulteleriyle edebiyat fakultelerinin egitim anlayislarinin farkli oldugu soyleniyor. Bu durumda zorluk ceker miyim ? Ayrica hali hazirda batidaki bir universitede y.lisans egitimine devam ediyorum. Tez donemindeyim. Basvuracagim universitenin egitim fakultesinde doktora programi var mi emin degilim cunku alanimla ilgili sadece bir tane hoca var. Doktorayi baska bir unide ya da edebiyat fakultesinde yapmama izin verirler mi? Atandiktan sonra baska bir universitede acilan kadroya basvurabilecegim kazanacagim durumunda gecis yapabilecegimi duydum. Bunun icin 33a maddesi kapsaminda bi mecburi gorev suresi var mi ? Surece yeni basladigim icin acikcasi kafam biraz karisik. Simdiden tesekkur ederim.