2021 Yüksek Lisans Bahar dönemi ACİL

Rukiye96

Öğrenci
Merhaba. Bn tezli YL güz dönemini bitirmiş durumdayım. Yönetmelikte ders dönemini en az 60 akts istiyor. İlk dönem 6 ders aldım biri zorunlu toplam 42 akts etti zaten. İkinci döneme 3 ders daha alınca aslında azami akts yi tamamlamış oluyorum. Ama bizim fakülteki danışman hoca güz döneminde herkese seçeceği dersleri söyledi yani seçmeli 5 dersi zorunlu aldık. Bahar da da aynı şeyi yapacak gibi duruyor yani yoktan yere 42 akts daha almş olacağım. Böyle bir şeye hakları var mı ? Veya ben dersleri seçsem ama 3 üne gitmesem ortalamamı etkileyecek. En mantıklısı ne yapmalıyım bana bir yol gösterir misiniz ?

Hocanız sizin ilk dönem 6 ders aldığınızı biliyor mu? Kendisi ile durumu görüştünüz mü? Ya da kendisi ilgilenmiyor olabilir. Asistanı da bakabilir. O kişi ile görüştünüz mü? Bazen gözden kaçabiliyor? Ayrıca şuna da bakın; bazı dersler zorunlu oluyor. İlk dönem aldığınız 6 dersden bazıları sizin seçiminizle aldığınız dersler olabilir. Yani demek istediğim o 5 ders zorunlu olan ders mi? Bunu enstitünüzün web sayfanızda da görebilirsiniz.
Diğer bir sorunuza da gelirsek; seçtiğiniz ama gitmediğiniz 3 dersten kalırsanız döneminiz uzar ve o dersleri almanız gerekir. Seçmeden önce mutlaka danışman ya da asistan kim ilgileniyorsa kendisi ile görüşün.