Bulunan 1 den 6 - Toplam 6
Spss analiz konusunda yardım
Yüksek Lisans Eğitimi Forumunda Spss analiz konusunda yardım Konusunu İncelemektesiniz
Yüksek lisans tezimin analiz kısmında hangi yöntemi kullanmam gerek bilemedim. verileri analiz ettim non-parametrik bi ...- 19-05-2016, 23:45 #1
Spss analiz konusunda yardım
Yüksek lisans tezimin analiz kısmında hangi yöntemi kullanmam gerek bilemedim. verileri analiz ettim non-parametrik bi yöntem kullanmam gerekiyor. iki değişken arasındaki (öğrenme ve cinsiyet arasındaki ilişki) ilişkiyi belirlemek için ki-kare yöntemini denedim lakin göze için hesaplanan teorik frekanslar içinde 5’den küçük olanların yüzdesi %20 den yukarı cıktı. (4 cells (50,0%) have expected count less than 5. The minimum expected count is ,85.) bu durumda ne yapabilirim. Exact yöntemi kullanılabilir denildi ama. bende tam bilmiyorum bu spss i. yardımcı olursanız çok sevinirim.
- 20-05-2016, 00:45 #2
SELAM ;
bu programı hiç kullanmadım.iki değişken arasındaki ilişki korelasyon katsayısı ile belirlenir.regresyon ile de yorumlama yapılabilir. korelasyon katsayısına k denirse -1<k<1 ve değerler alır k=+-1 değerlerini de alabilir.
regresyon da genellikle bulut yöntemi tercih edilir. bu yöntem bir nevi oran gibidir. eğer noktasal görünüm bir doğruyu andırıyorsa (artan) pozitif korelasyon vardır ve iki değişken birbirine göre biri artarken diğeri de artar denebilir. eğer noktasal görünüm bir daireyi andırıyorsa yada dağınık ise burada çok zayıf bir korelasyon vardır yada yoktur denir.
korelasyon iki değişkenin yapıca beznerliklerini yansıtamaz. aradaki bağımlılığı yansıtabilir.korelasyon ne kadar güçlü olursa olsun değişkenler yapıca birbirine benzerdir denemez. ancak birbiri arasındaki davranım durumunu size söyler.
bulut noktasal yansıtımda noktalar ne kadar lineer bir doğruyu andırarak büzüşürse o kadar güçlü bir ilişki vardır denir.
matematik gösterimde cauchy schwarz eşitsizliğine ulaşmanız (anlamanız biraz zor olabilir)
chi-kare dağılımı içinde bu sürekli dağılımın grafiği bellidir.internetten bulmanız mümkündür. şu tarz hesaplamalar için (örneğin f(x,t) olasılık yoğunluk fonksiyonu için P(x) olasılık değerini hesaplamak için bu grafik yardımcıdır. ayrıca özel tipteki bu dağılım için kendinizin hesap yapmanız önerilmez. zaten spss bnun için vardır muhtemelen(her ne kadar bu programı bilmesemde).
yorumlama yapabilmek için karakteristik fonksiyonlar yardımı ile karakteristik fonksiyon yardımı ile varyans ve beklenen değer. güven aralığı hesabı için (danışmanınız bunu istiyorsa tabi(yada derste anlattıysa) çözümlü örneklere bakmanız önerilir
basılı örnek kaynak : prof.dr. fikri akdeniz olasılık ve istatistik
iyi günler
20-05-2016, 15:21 #3öğrenme değişkeninin kategorilerini birleştirir isen düzelir. Field, 2009 , s 271 (yanılmıyorsam)
20-05-2016, 17:50 #4sorunun cevabını bilmiyorum fakat spss'e dair bir çok eğitim videosu youtube de mevcut. onlara bakarsan faydasını görürsün diye düşünüyorum.
05-02-2019, 19:45 #5Evet ki-kare analizi bazı varsayımlara dayanmaktadır. aysinmugla Sizdeki oran çok yüksek çıkmış, bu durumda mümkün ise kategorileri birleştirebilirsiniz. Böylece beklenen frekans değerini yükseltmiş olursunuz.
21-02-2019, 22:53 #6Merhaba, Yaratıcılık üzerine bir test uyguladım ve bu testi 3 ayrı alan uzmanı kişiye puanlattım(güvenilirlik açısından) şimdi bu kodlayıcılar arasında ki güvenilirliği belirlemem gerekiyor acaba bunun için hangi testi yapmalıyım, yardımcı olur musunuz ? İstediğim şeyler= 3 kodlayıcının verdiği puanlar arasında anlamlı derecede farklılaşma olmadığını gösteren testi yapmak ve 3 kodlayıcının verdiği puanların birbirinden pek farklı olmadığını gösteren (Yani ortalamalarını ortaya koyan) bir test, acaba yardımcı olacak var mı ?
Benzer Konular
-
Spss analiz
Yüksek Lisans Eğitimi forum içinde, yazan water_lilyCevap: 1Son Mesaj: 09-05-2016, 22:36 -
Sosyal Bilimlerde SPSS analiz
Yüksek Lisans Eğitimi forum içinde, yazan water_lilyCevap: 4Son Mesaj: 30-04-2015, 00:56 -
Spss Analiz Yardım
Tez İçin Anket Çalışmaları forum içinde, yazan artismiyimneyimCevap: 13Son Mesaj: 28-05-2014, 19:10 -
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Temel Eczacılık Bilimleri alanında Yüksek lisans mezunu olup, Belgelendirmek kaydıyla laboratuar enstrümantal analiz cihazlarının kullanımı ve analiz konusunda en az 5 yıl tecrübeli olmak
Süresi Dolmuş Akademik Personel İlanları forum içinde, yazan nonovaCevap: 0Son Mesaj: 01-12-2011, 16:02
Bu Konu için Etiketler