Bulunan 1 den 6 - Toplam 6
Yurt Dışı Tez Araştırması hk.
YÖK 50/D - 33/A Yüksek Lisans Araştırma Desteği Forumunda Yurt Dışı Tez Araştırması hk. Konusunu İncelemektesiniz
Öğrendiğim kadarıyla bu konu hakkında bazı değişiklikler yapılsa da hala gidebilmek mümkünmüş. Yurt dışında tez ...- 21-09-2013, 16:51 #1
Yurt Dışı Tez Araştırması hk.
Öğrendiğim kadarıyla bu konu hakkında bazı değişiklikler yapılsa da hala gidebilmek mümkünmüş.
Yurt dışında tez araştırması için danışmanımla beraber seçtiğim ve anlaştığım üniversite/yetkiliye 6 ay yada 1 yıl gitmem durumunda (doktora için) karşılamam gereken ek bir yükümlülük var mı onu merak ediyorum. Yani örneğin 1 yıl boyunca tez araştırması için "X" ülkesinde kalırsam mecburi hizmetim 1 yıl mı uzamış olacak yoksa yurt dışında görevli olduğum için 2 yıl mı uzamış olacak?
Bu konunun ÖYP'nin içerisinde özel bir durum olmasından dolayı 1 yılın 1 yıl olarak geçerli olacağını düşünüyorum ama mantığım her zaman doğru çalışmıyor özellikle yönetmeliklere bağlı konularda. Bu nedenle bir sormak istedim sizlere. Bir de okuduğum bir yazıya göre yurt dışında araştırma yapacağımız döneme ait ödemelerin bize ayrılan ödeneklerin SEYAHAT bölümü altından yapılacağı belirtilmiş. Bu durumda doktora için ayrılmış olan 20bin liralık seyahat ödeneğiyle 1 yılı geçinebilmemiz gerekiyor gibi gözüküyor. Bu okuduğum kaynağı onaylıyorsunuz değil mi? Almış olduğum bilgi doğru mudur yani?
Son olarak; konuyla direk olarak ilgili değil ama yine aynı kaynakta, ÖYP kapsamında kısa süreli seyahat (çalıştay, sempozyum vb) en fazla 2 kere gidilebilir diyor. Bu da bana çok saçma geldi çünkü eğer yurt dışına tez araştırmasına gitmezsem ve 20bin liralık ödeneğimi tutarlı kullanırsam belki çok daha fazla seyahat imkanı yaratabilirim diye düşünüyordum. İşte bütün bu oluşan soru işaretlerini gidermek ve benden sonra aynı şeyleri düşünecek arkadaşlara ışık tutması amacıyla burada bunları dile getirmek istedim
Şimdiden teşekkürler,
- 21-09-2013, 21:22 #2
ilk paragraf:
danışmanla birlikte katılacağınız ayrı, doktora araştırması adı altında kendi gideceğiniz ayrı. danışmanla birlikte 15 güne kadar gidebilirsiniz.
fakat örneğin 1 yıl giderseniz yurtdışı olduğu için zorunlu hizmeti 2 yıl eder. yök'ün araştırma bursunu aldığınızda kişisel ihtiyaçlar hariç ayrıca ilgilenmeniz gereken bir şey olmayacaktır.
ikinci paragraf:
öyp ödeneğinin seyahat harcamaları konusunu yanlış yorumlayan okullar var. örneğin 35. md. görevlendirmelerinde yolluğu bile ödenekten ödemeye kalkanlar olmuştu. yurtdışı konusunda da aynı konu gündeme gelebilir, ama esasen bu doğrudan yönetmelikle belirlenen bir durum değil. hali hazırda yök bursuyla 1 yıllığına yurtdışına giden bir öypli arkadaşımız yol masrafını ödenekten karşılamadı.
son paragraf:
en fazla iki kez diye duymadım. yılda bir kez diye biliyordum, ama emin değilim.
21-09-2013, 22:16 #3Yurt dışına öyp ile çıkan arkadaşlar mümkünse tüm süreci ve prosedürleri anlatan bir yazı hazırlayıp bunu yeni bir başlıkta paylaşabilirler mi acaba.
24-09-2013, 10:25 #4Ben şu anda yüksek lisans araştırma desteği aldım. Paranın aktarılmasını bekliyorum. Detaylı makale yazacağım o konuda.
@Catrouble
20.000 TL'lik kısmı sadece bildiri sunmak için ve kısa süreli akademik seyahatler için kullanabilirsiniz. Ve bunun süresi yılda toplam maksimum 15 günü geçemez. Yönetmelikte bu kısım belirtilmiştir.
Yurtdışı destekleri için YÖK bursuna başvurmak durumundasınız.
Yurtdışına uzun süreli çıkarsanız (3 aydan fazla) zorunlu hizmetiniz çarpı 2 olur.--------------------------------------
#akademikzam
24-09-2013, 10:35 #5Henüz gitmemiş ama gitmeye çalışan, son aşamaya gelmiş bulunmakla beraber artık tükenmişlik sendromu geçirmekte olan biri olarak evet yazabilrim.
Madde 1. Rektörlük sizi göndermemek için elinden geleni ardına koymayacaktır.
Madde 2. Yurtdışına çıkarken 5 tl bile ödenek verilmeyecek olup, hepsini cebinizden vereceksiniz döndüğünüzde -zamanı da belli değil rektörlüğün canı ne zaman isterse sanırım - ödeyecekler.
Madde 3. Öncelikle danışmanınıza dilekçe, davet mektubu, araştırma planını sunuyorsunuz, uygundur diye altına imza atıyor. Sonra bölümler sekreterliği yazı hazırlıyor fakülte yönetim kurulu kararı için. Onaydan geçerse enstitüye gönderiliyor. Enstitü onaylarsa rektörlüğe gidiyor, onlar da onaylarsa ÖYP birimine ulaşıyor yazınız.
Madde 4. En erken 3 ay önce dilekçe vermeniz yada hemen her gün memurların kapısında iş yaptırmak için beklemeniz gerek.
Başka sorusu olan?
- - - Güncellendi - - -
Görevlendirme süresi 15 günü geçebilir fakat ÖYP sadece 15 günlük kısmı karşılar. Geri kalan günleri akademisyen cebinden öder." Kimin himmeti milleti ise, o tek başına bir millettir." B.S.N.
12-11-2013, 14:04 #6Arkadaşlar son yönetmelikle ÖYP ile 3 ay falan yurt dışına çıkamıyorsunuz sadece yılda 15 gün yurt dışına çıkabiliyorsunuz. Ödeneğinizden düşüyor. Hacettepe Üniversitesinde avans verilip sonra dönüşte mahsuplaşma oluyor.
Şimdi tez araştırması için 3 ay (yüksek lisans için) yurt dışına çıkmak istiyorsanız ÖYP falan fark etmiyor herkes çıkabiliyor formda yolu göstermişler zaten :
http://www.akademikpersonel.org/yok-...a-destegi.html
Ben şuan İspanyadayım bu olanaktan yararlanıyorum ve zamanı olan herkese de tavsiye ediyorum. Yanlız bazı ince noktalar var dikkat edilmesi gerekli :
1- KAbul yazısı. en önemli kısım gibi gözüksede aslında ilk kilit kısmı oluşturmakta.
2- Yazışmalar. YÖK ten 39. madde ile görevlendirme takip formunu doldurup gerekli belgelerle Önce bölüm başkanlığına başvuru yapıyorsunuz. Başvuru oradan enstitüye oradan Rektörlüğe gidiyor. Senato vs toplanıp onay işlemlerinin ardından yazı YÖK e gönderiliyor. YÖK de değerlendirmeler sonucu onay çıkarsa Rektörlüğe geri yazı geliyor. Sonra mali işler. Para yatması vs. Ama en ufak bir sıkıntı da haftalarca bekliyebiliyorsunuz. Sekreterlikte bir çalışanın harf hatası yapması 20 güne mal olabiliyor. Para yatırma işlemleri de uzun sürüyor o yüzden 3 ay öncesinden anca yetişiyor işlemler. 5 haziranda ilk dilkçemi yazdım 25 ekime zor yetişti paranın yatırılması.
3- YÖK bursu ile doktorada da araştırmaya gitmeyi düşünüyorsanız eğer başvuru sırasında göreceksiniz ki 3 yıl öncesine kadar YÖK bursundan faydalanarak yurt dışına çıkmamış olmak istenmekte. Yani doktora araştırması için 3 yıl geçmesi gerekiyor.
4- Verilen para ülkeye göre değişiyor onuda üsteki linkte arkadaşlar paylaşmış. Para maaşınızla beraber olunca yetiyor. Lakin evli iseniz kıt kanat yetiyor, zorlanabilirsiniz.
Ordinaryüs Profesör Doktor
Benzer Konular
-
ÖYP Yurt Dışı Dil Eğitimi Sorunu
ÖYP Hakkındaki Sorularınız forum içinde, yazan mellifluouslyCevap: 27Son Mesaj: 23-12-2014, 12:28 -
2012 ÖYP Yurt Dışı Dil Eğitimi
ÖYP Dil Merkezleri forum içinde, yazan mervanCevap: 94Son Mesaj: 14-12-2013, 16:31 -
ÖYP Ödeneği ve Yurt Dışı Kongreler
ÖYP Hakkında Genel Bilgiler forum içinde, yazan öyp-psyCevap: 1Son Mesaj: 24-09-2012, 23:51 -
YL sırasında yurt dışı araştırma
ÖYP Hakkındaki Sorularınız forum içinde, yazan Cansu EekCevap: 1Son Mesaj: 16-04-2012, 00:18 -
Oyp yurt dışı dil kursu
ÖYP Hakkındaki Sorularınız forum içinde, yazan nurbakiCevap: 0Son Mesaj: 05-03-2012, 14:35
Bu Konu için Etiketler