Bulunan 1 den 8 - Toplam 8
Halihazırda Y.Lisans Öğrencisi'nin ÖYP ile farklı üniversiteye atanması durumunda ne olur?
ÖYP 2011- Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı Bölümü Forumunda Halihazırda Y.Lisans Öğrencisi'nin ÖYP ile farklı üniversiteye atanması durumunda ne olur? Konusunu İncelemektesiniz
Merhaba; Ben halihazırda İstanbul Üniversitesi'nde Kamu Hukuku yüksek lisansı yapmaktayım. Dil puanım 68,75. 2011 ek ...- 18-12-2011, 15:16 #1
Halihazırda Y.Lisans Öğrencisi'nin ÖYP ile farklı üniversiteye atanması durumunda ne olur?
Merhaba;
Ben halihazırda İstanbul Üniversitesi'nde Kamu Hukuku yüksek lisansı yapmaktayım. Dil puanım 68,75. 2011 ek alımlarında İstanbul'a uzak bir üniversiteye atanmam durumunda, Y.Lisans yaptığım İstanbul Üniversitesi'nde mi görevlendirileceğim yoksa hali hazırdaki üniversitemde görevlendirilip sürekli olarak iki şehir arasında git gel mi yapacağım? Bilgi verirseniz sevinirim, şimdiden teşekkür ederim.
- 18-12-2011, 19:40 #2
Meyyal adlı kullanıcıdan alıntıdır:
Bu sitede ve farklı sitelerde sıklıkla sorulan bir soru: Doktora yapıyorum ÖYP ile atandım, doktoram yanacak mı?
Bu soruya sıklıkla verilen cevap ise; anabilim dalınız aynı ise, devam edebilirsiniz ama karar dekanlığa v.s. bağlı.
Şimdi konuyu anlamak için konu ile ilgili bağlayıcı hukuki kararlara bakalım:
Bu konuda en açık karar aşağıdadır. Önce bunu okuyunuz:
KARAR 1: KARAR.2010.28.5443
T.C.
YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI
YÜRÜTME KURULU KARARLARI
Oturum Tarihi:01.09.2010
Oturum No: 28
2547 sayılı Kanun`un 33/a maddesi uyarınca, Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) kapsamında araştırma görevlisi kadrosuna atanmaya hak kazananlar hakkında uygulamada birliği sağlamak amacıyla;
1) ÖYP Araştırma görevlisi,halen bir devlet üniversitesinde lisansüstü (yüksek lisans, doktora veya bütünleşik doktora) eğitimine devam ediyor ve devam ettiği anabilim dalı Yükseköğretim Yürütme Kurulu Kararı ile ilan edilecek ÖYP kapsamında lisansüstü eğitim yapılabilecek anabilim dalları arasında yer alıyorsa, bu araştırma görevlilerinin lisanüstü eğitimlerine ÖYP kapsamına dahil olarak devam edebilmelerine,
2)ÖYP araştırma görevlilerinin devam ettikleri lisansüstü eğitim programı söz konusu Kurul Kararı ile ilan edilecek ÖYP kapsamındaki lisansüstü eğitim yapılabilecek anabilim dalları arasında değilse ÖYP kapsamındaki desteklerden faydalanmamaları kaydıyla;
2a)Araştırma Görevlisi kadrolarının, 2547 sayılı Kanun'un 35. maddesi uyarınca lisansüstü eğitime devam ettikleri üniversiteye geçici olarak tahsis edilebilmesine,
2b)Lisansüstü eğitiminin ders aşamasındaysa haftanın belirli günlerinde, tez aşamasındaysa tez izleme komitelerine katılmak üzere üniversitelerince belirli sürelerde izinli sayılabilmelerine, .... karar verildi.[/SIZE]
Bu karardan da anlaşıldığı gibi, yüksek lisansa/doktoraya devam ettiğimiz anabilim dalı, ilan edilecek olan lisansüstü eğitim yapacağımız yerler arasında ise eğitimimize devam edeceğiz.
Eğer bu uyum yok ise yani doktora yaptığımız yer lisansüstü eğitim yapılacak yerler arasında değilse yine eğitimimize devam edebiliyoruz. Ancak bu durumda ÖYP desteklerinden faydalanamıyoruz. Bu desteklerin içeriğinin ne olduğu net olmamakla birlikte dil eğitimi, yolluk gibi durumları içerdiğini ancak maaşın etkilenmediğini düşünüyorum.
KARAR 2 : KARAR.2010.34.6334
T.C.
YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI
YÜRÜTME KURULU KARARLARI
Oturum Tarihi:20.10.2010
Oturum No: 34
...ÖYP Araştırma görevlisi, halen bir devlet üniversitesinde lisansüstü (yüksek lisans, doktora veya bütünleşik doktora) eğitimine devam ediyor ve devam ettiği anabilim dalı Yükseköğretim Yürütme Kurulu Kararı ile ilan edilen ÖYP kapsamında lisansüstü eğitim yapılabilecek üniversiteler ve anabilim dalları arasında yer alıyorsa, bu anabilim dalına yerleşen araştırma görevlisinin ilgili üniversiteye tahsis edilen lisansüstü eğitim kontenjanları dışında tutulmasına ... karar verildi.
Bu karardan da anlıyoruz ki; yüksek lisans doktora yapanların anabilim dalları lisansüstü eğitim için açıklanacak listede yer alıyorsa burada eğitimlerine devam edecekler ancak kadroyu yeni başvuru yapana kapatılmasına sebep olmayacaklar.
Bütün bu durumları örneklendirelim: Ben A üniversitesinde doktora yapıyorum B üniversitesine ÖYP ile atandım. Anabilim dalı olarak A ile B aynı ise ve A üniversitesinin ilgili anabilim dalı ilana çıkacak olan lisansüstü eğitim yapılacak yerler arasında ise sorunsuz olarak A üniversitesinde eğitimime devam ederim. Bitince B'ye giderim. Ama A ile B'nin anabilim dalları farklı ise ben yine A üniversitesinde eğitimime devam ederim ama kimi ÖYP'nin nimetlerinden faydalanmam. Bu durumların hiç biri de yeni başvuru yapacakları etkilemez.
18-12-2011, 20:15 #3Peki ben eğer A üniversitesinde y.lisans yapıyorsam ve B üniversitesine öyp ile atandıysam ve A İLE B anabilim dalları aynıysa ancak A üniversitesinin ilgili anabilim dalı ilana çıkacak olan lisansüstü eğitim yapılacak yerler arasında bulunmuyorsa ne olacak?yine aynı durum mu geçerli hocam?
18-12-2011, 20:26 #4ben de aynı durumdayım hocam ilk başlarda öyp den çıkar öyle görevlendirilirsiniz deniyordu sonradan forum yazışmalarından takip ettiğim kadarıyla bir sıkıntı olmadan devam edilebiliyormuş. Siz tek iseniz tek kişilik kontenjan açılmış gibi oluyormuş anladığım kadarıyla yine de işin ehli arkadaşlar bilgilerini paylaşırlarsa daha net olur.
18-12-2011, 20:51 #5Bu ne kadar saçma bir uygulama yaa. ben yüksek lisans yaptığım okulu bırakmak istemiyorum. çaba sarfedip girmişim oraya, bırak kalayım. tüm üniversiteler yökün değil mi ne gerek var uğraştırmaya?
18-12-2011, 21:15 #6Benim de bir sorum olacak bu konuda. Aynı konu değil ama buna paralel...
Özel bir üniversitede YL yapıyorum. Açılacak olan kadroda yerleşsem bile burda devam etme şansım yok ( Devlet Üni. olmadığı için ). Fakat açılacak olan kadroda YL yapıyor olma şartı koşuluyor ise o kadroya başvurabilir miyim?
18-12-2011, 21:16 #7Ya arkadaşlar benim bir diğer sorunum da şu.şu anda yökte ben öyp hesabımı açamıyorum.şifremi kabul etmiyor.yeni şifre istiyorum.onu da göndermiyor.ben şimdi yarın ne yapacağım?nasıl açacağım tercih ekranını?nedir bunun çaresi acaba bilen yok mu?
18-12-2011, 22:02 #8
Benzer Konular
-
Öyp araştırma görevlisi olarak başka bir üniversiteye görevlendirme yapıldıktan sonra mecburi hizmet sözleşmesini imzalamazsak ne olur ?
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikleri forum içinde, yazan cemfrostCevap: 25Son Mesaj: 05-01-2013, 11:17 -
Halihazırda Y.Lisans Öğrencisi'nin ÖYP ile farklı üniversiteye atanması durumunda ne olur?
ÖYP Hakkında Genel Bilgiler forum içinde, yazan ernest everhardCevap: 0Son Mesaj: 18-12-2011, 15:13 -
Öyp kapsamında kayıt yaptığımız yüksek lisans programından mezun olamama durumunda ne olur?
ÖYP Hakkındaki Sorularınız forum içinde, yazan sorejkerCevap: 1Son Mesaj: 16-10-2011, 20:42 -
doktora bittikten sonra mecburi hizmet yapmak istemeyip baska bir üniversiteye gecme durumumuz olur mu?
ÖYP Hakkındaki Sorularınız forum içinde, yazan yassminCevap: 9Son Mesaj: 28-07-2011, 19:54 -
meb e öğretmen olarak yeni atanmış birinin öyp ye de atanması durumunda ne yapmak gerekir
ÖYP Hakkında Genel Bilgiler forum içinde, yazan maved42Cevap: 3Son Mesaj: 17-06-2011, 15:16