Bulunan 1 den 3 - Toplam 3
Öğretim Görevlisi kadrosu kaldırıldı mı?
Öğretim Görevlisi Forumunda Öğretim Görevlisi kadrosu kaldırıldı mı? Konusunu İncelemektesiniz
01.01.2018 tarihinde yürürlüğe girecek 2547 sayılı Kanunun Ek 38 inci maddesine dayandırılarak alınan kararlardan birisi ...- 17-11-2017, 22:52 #1
Öğretim Görevlisi kadrosu kaldırıldı mı?
01.01.2018 tarihinde yürürlüğe girecek 2547 sayılı Kanunun Ek 38 inci maddesine dayandırılarak alınan kararlardan birisi de şudur.
Kadro Kullanım İzinlerinde Düzenleme Yapıldı - 17 Kasım 2017 - Akademikpersonel.org
"Lisans düzeyinde eğitim yapılan birimler için (Rektörlük birimleri dâhil) öğretim görevlisi kadro kullanım izni talepleri, 2547 sayılı Kanunun 31 inci maddesi uyarınca sadece öğretim üyesi temininde güçlük çekildiği düşünülen birimler için değerlendirilecek, bunun dışında lisans düzeyinde eğitim yapan birimler için ise öğretim görevlisi kadro kullanım izni taleplerinde doktora/sanatta yeterlik eğitimini tamamlamış olma şartı aranması durumunda talep değerlendirilebilecektir."
Yani YÖK diyor ki, doktorasını bitirmiş eleman bulunan alanlara "yüksek lisans mezunu şartı olan" öğretim görevlisi kadrosu verilmeyecek. Yard. Doç.'luğu kaldırmak için bir alt yapı hazırlığı mıdır bu? Yüksek Lisans mezunları lisans düzeyinde eğitim veren fakülte/yüksek okullara öğretim görevlisi olabiliyordu. Benim anladığım bundan sonra olamayacak. Yani yasal olarak önünde bir engel olmasa da fakülteler YÖK'ten yüksek lisans mezunu olmak şartlı öğretim görevlisi kadrosu alamayacak. Doktorasını tamamlamış adaylar için öğr. gör. kadrosu açılacak. Yard. Doç kadrosunun yerine Öğr. Gör. Dr. kadrosu mu geliyor acaba.
Yoksa yanlış mı anlıyorum.
- 17-11-2017, 23:08 #2
21-11-2017, 21:05 #3Düzenlemede MYO alımlarından bahsedilmiyor. Sadece Fakülte ve Yüksekokullara mümkün olduğu kadar Öğretim Üyesi alımı yapılmasını sağlamaya çalışıyorlar.
Benzer Konular
-
33/a Kadrosu Tamamen Kaldırıldı! Sadece 50/d var artık ve en fazla %20'si Yrd Doç Olabilecek
Araştırma Görevlisi forum içinde, yazan non nocereCevap: 11Son Mesaj: 28-11-2019, 20:41 -
MYO'da Öğretim Görevlisi Kadrosu Hakkında
Öğretim Görevlisi forum içinde, yazan wasiliCevap: 3Son Mesaj: 01-01-2014, 10:49 -
Öğretim görevlisi kadrosu
Öğretim Görevlisi forum içinde, yazan gocmenCevap: 4Son Mesaj: 10-09-2012, 10:25 -
Fizik Mühendisliği alanında doktora öğrenimi yapmış olmak. 2547 sayılı Kanunun 31. maddesi uyarınca Araştırma Görevlisi kadrosu karşılık gösterilerek Öğretim Görevlisi olarak atanacaktır.
Süresi Dolmuş Akademik Personel İlanları forum içinde, yazan nonovaCevap: 0Son Mesaj: 05-01-2011, 11:23 -
Fizik alanında doktora öğrenimi yapmış olmak.2547 sayılı Kanunun 31. maddesi uyarınca Araştırma görevlisi kadrosu karşılık gösterilerek öğretim görevlisi olarak atanacaktır.
Süresi Dolmuş Akademik Personel İlanları forum içinde, yazan nonovaCevap: 0Son Mesaj: 05-01-2011, 11:22
Bu Konu için Etiketler