Öğrenci Para Kazanma Yolları: En Çok Kazandıran İşler

“Öğrenciyim para kazanmak istiyorum” diyenlere harika bir yazı! Öğrenci para kazanma yolları için başarılı olmuş yöntemler yazımızda.

Üniversiteler açılırken öğrenciler için derslerinden kalan vakitlerde para kazanmak için denenmiş ve başarılı olmuş iş fikirlerini sizin için derledik.

Öğrenci İçin Para Kazanma Yolları

Öğrenci Para Kazanma Yolları
Öğrenci Para Kazanma Yolları

Öğrenciler için para kazanma yolları oldukça fazladır. Eğitim aldığınız alan hakkında bilgilerinizi freelance bir para kazanma deneyimine çevirebilirsiniz.

Bununla birlikte mevcut yeteneklerinizi öğrencilik hayatınızda ek gelir olarak kullanabilirsiniz. Öğrencilerin denediği ve başarılı olduğu tecrübeyle sabit fikirleri listeledik…

Öğrenci para kazanma yolları şu şekildedir:

  1. Eğitiminize İşe Dönüştürün
  2. Notlarınızı Satın
  3. İkinci El Kitap Satın
  4. İkinci El Kıyafet Satın
  5. Çocuk Bakıcılığı Yapın
  6. Hayvan Bakıcısı Olun
  7. Kampüste Çalışın
  8. Stant Hostesi Olun
  9. Sosyal Medya Yönetin
  10. Kullanmadığınız Ürünleri Pazar Konseptinde Satın

O halde öğrenci nasıl para kazanır sorusunu yanıtlamaya başlayalım…

1- Eğitiminizi İşe Dönüştürün

öğrenciler için internet para kazanma yolları
öğrenciler için internet para kazanma yolları

Üniversite hayatı boyunca öğrenciler eğitimleri kapsamında birçok farklı ders alırlar. Aynı zamanda her üniversitenin öğrencilerin kişisel gelişimine katkı sağlamak için birçok hobi dersi bulunur. Her dönem eğitim programınıza göre hobi derslerinden faydalanabilirsiniz.

Peki ne işinize yarayacak hobi dersleri?

Spora yatkınlığınız ve ilginiz varsa zorunlu olarak yada seçmeli olarak tenis, pilates, halk oyunları vb. dersleri alabilirsiniz. Bu derslerden öğrendiğiniz bilgilerle bulunduğunuz bölgede ders vermeye başlayabilirsiniz.

Örneğin pilates eğitimi alacaksınız, eğitim verebilecek yetkinliğe ulaştığınızda öğrencilere ve yaşadığınız bölgede bireysel dersler için ilanlar oluşturabilirsiniz.

Armut gibi hizmet uygulamaları üzerinden işinizi duyurabilirsiniz. Aynı zamanda sosyal medya hesaplarınızdan da özel derslerinizin duyurusunu yapabilirsiniz.

  • Özel ders ortalama aylık kazanç: 1.500 TL-3000 TL arasında değişiklik gösterebilir.

Öğrenci para kazanma yolları arasında vereceğiniz eğitime, sunacağınız hizmete ve yeteneğinize göre kazanacağınız miktarlarda değişiklik olabileceğiniz göz önünde bulundurun.

Öneri içerik: Matematik Öğretmeni Maaşı

2- Notlarınızı Değerlendirin

not satmak
ders notu satmak

Derslerinizde sıkı not tutmayı tercih edenlerden misiniz? Notlarınız öğrenci para kazanma kurallarınızın zirvesine oynayabilir!

Bazı dersler için özellikle dönemlik olarak notların tamamının düzenli ve eksiksiz olması oldukça önemlidir. Bu yüzden notlarınıza güveniyorsanız onları değerlendirebilirsiniz.

Notlarınızı satmak için üniversite içindeki fotokopicileri, kampüs etrafındaki not satışı yapan diğer kırtasiye ve kitapçıları değerlendirebilirsiniz.

  • Kazanç: Tek bir dersin notunu satarak ortalama 100 TL kazanabilirsiniz.

3- İkinci El Kitap Satın | Öğrenciyken Para Kazanmak!

öğrenciyken para kazan
öğrenciyken para kazan

Üniversite kitaplarınızı, romanlarınızı, hazırlık kitaplarınızı vs. satarak cep harçlığı kazanabilirsiniz.

Her dönem her ders için farklı kaynaklar kullanılabilir. Bu yüzden kütüphanenizde olmasını istemediğiniz kitapları okumak isteyen kişilere ikinci el olarak satabilirsiniz. Bu şekilde istediğiniz kitapları takas şeklinde de elde edebilirsiniz. İkinci el satımı yada takas hem geri dönüşüm hem de maddi olarak oldukça tasarruflu olacaktır.

İkinci el kitap satmak için arkadaş çevrenize bu konuyu duyurmalısınız. Elinizdeki kitapları onlara paylaşarak fiyatlarını belirtebilirsiniz. Okuduğunuz bölgedeki sahafları araştırarak kitapları onlara satabilirsiniz.

Öğrenci para kazanma yöntemleri birçok öğrenci için hem derslerden arta kalan vakti değerlendirmek açısından oldukça verimli hem de sosyalleşme aracı olarak kullanılıyor.

Ayrıca üst sınıflara geçtikçe geçmiş dönemlere ait elinizde artık kullanmayacağınız kitaplar varsa bunları alt dönemlerinizde olan öğrencilere satabilirsiniz. Sonuçta öğrencinin halinden öğrenci anlar…

  • Kazanç: İkinci el kitap satışından ortalama aylık 500 TL kazanabilirsiniz.

4- İkinci El Kıyafet Satın

öğrenci para kazanma yolu
öğrenci para kazanma yolu

Öğrencilik döneminde yaşadığınız iklime göre yada okuduğunuz bölüme göre kıyafet ihtiyacınız doğabilir. Bununla birlikte yaşınız büyüdükçe giyim tarzınız değişebilir.

Bu değişikliği çok daha tasarruflu hale getirmek için önce elinizdeki kullanmadığınız kıyafetleri satmak ilk tercih edilebilecek yöntemlerdendir.

Dolap, Gardrops, gibi uygulamalara giymediğiniz kıyafetlerin fotoğraflarını yükleyin ve fiyatlandırma yapın. Tabi koyduğunuz kıyafetlerin iyi durumda olması önemli bir konu…

  • Kazanç: İkinci el kıyafet satışından aylık 1.000 TL kazanabilirsiniz.

Öğrenci için para kazanma yollarını sıralamaya devam edelim.

Öneri içerik: BESYO Maaşları

5- Çocuk Bakıcılığı Yapın

öğrenci kolay para kazanma
öğrenci kolay para kazanma

Öğrenci para kazanma için çocuk bakıcılığı yapabilirsiniz. Ebeveynler gün içerisinde çocuklarıyla ilgilenecek kişiler arıyorlar. Çevrenizde böyle bir yardıma ihtiyaç duyan aile varsa, aday siz olabilirsiniz. Çocuklarla aranız iyiyse, eğlenirken para kazanacaksınız!

Çevrenizde bulamazsanız da Evdekibakicim.com gibi sitelere üye olabilirsiniz. Sitedeki “oyun ablası” seçeneğini işaretleyerek daha az saatlik işler bulabilirsiniz. Bu tarz platformlar sayesinde çocukları için bakıcı arayan kişilere ulaşmak mümkün.

  • Kazanç: Part time çocuk bakıcılığı ile 5.000 TL kazanabilirsiniz.

6- Hayvan Bakıcısı Olun

hayvan bakıcısı olmak
hayvan bakıcısı olmak

Bakıcılık demişken hayvan dostlarımızı unutmak olmaz. 🙂 Öğrenci para kazanma yöntemleri arayanlar için çok güzel bir seçenek. Son yıllarda bu işi yaparak para kazananların sayısında ciddi bir artış söz konusu.

Hayvanlarla aranız iyiyse; günlük, haftalık, aylık olarak bakıcılık yapabilirsiniz. Petsurfer.com gibi sitelerden hayvan bakıcısı arayan kişilerle iletişime geçmek mümkün. Öğrenci para kazanma yollarının sen şirini için siteleri incelemeyi unutmayın 🙂

  • Kazanç: Part time hayvan bakıcılığı ile 2.500 TL kazanabilirsiniz.

7- Kampüste Çalışın

Öğrenci Para Kazanma
para kazanma

Üniversite öğrencileri para kazanma yolları arıyorsanız, kampüsünüzde çalışmayı düşünün. Okul kampüsünüzün içerisinde yer alan kafelerde, kantinlerde, fotokopicilerde, kırtasiyelerde, kütüphanede çalışabilirsiniz.

Bunun için gerekli iletişimi sizin kurmanız gerekiyor. Böyle bir şeye ihtiyaç duyanlar elbette olacaktır.

Aynı zamanda üniversitelerin bünyesinde yarı zamanlı öğrenci çalıştırma fırsatları oluyor. Bunun için ilgili birimlere yüz yüze danışarak bilgi alabilirsiniz. Bilgi işlem ofisi, kütüphane, öğrenci işleri gibi farklı departmanlarda ders saatlerinize göre çalışma şansı bulabilirsiniz.

  • Kazanç: Kampüste çalışarak günlük 150 TL kazanabilirsiniz.

Öğrenci para kazanma için devam edelim…

Editörün Önerisi: TEV Bursu

8- Stant Hostesi Olun

stant hostesi
stant hostesi

Marketlerde, sokaklarda açılan stantlar için günübirlik elemanlara ihtiyaç duyuluyor.

Bu iş için marketler ilk tercih edebileceğiniz yerler olabilir. Ancak stand hostesliği çok geniş kapsamlı bir çalışma koludur. Yalnızca market, sokak gibi stantlarda değil aynı zamanda büyük fuarlarda markaların stantlarında da görev alabilirsiniz.

  • Kazanç: Stant hostesliği size 3.000 TL kazanç getirebilir.

Öğrenci kolay para kazanma yolları sıralamaya devam edelim!

9- Sosyal Medya Yönetin | Öğrenciler İçin İnternetten Para Kazanma Yolları

Öğrenci para kazanma
Öğrenci para kazanma

Artık birçok şirket, kuruluş, firma sosyal medya aracılığıyla müşterilerine ulaşıyor. Bu nedenle sosyal medya hesapları onlar için çok önemli. Hesaplarını yönetecek, takipte kalacak insanlar arıyorlar.

Nasıl yaparım diye düşünerek vakit kaybetmeyin, Udemy gibi birçok platformda ücretsiz eğitimi mevcut bir iş koludur. Kendinizi ve tasarımlarınız geliştirerek markalara sosyal medya hesap yönetimi hizmeti verebilirsiniz.

  • Kazanç: Sosyal medya yönetiminde aylık 10.000 TL gibi rakamları bulabilirsiniz.

10- Video Kurgu Yapın

video kurgu
Öğrenci para kazanma yolları

Son dönemlerde video kurgu programı bilen insanlar çok fazla aranıyor! Eğer bu konuda bilginiz varsa veya öğrenmeye meraklıysanız mevcut yeteneklerinizi mutlaka nakde çevirecek hamleler yapmalısınız. Çünkü gerçekten iyi para kazanma şansınız var. Öğrenci para kazanma yolları içerisindeki en kazançlı olabilecek başlıklardan birisi.

Bionluk gibi freelance çalışma platformlarına üye olun ve iş yapabileceğiniz insanlarla tanışın. Video kurgu programlarını şimdiden öğrenmeye başlayın bence…

  • Kazanç: Basit bir video kurgu işinden 500 TL kazanç elde edebilirsiniz.

Öneri içerik: Öğrencilere Vergisiz Telefon Modelleri ve Şartları

11- Sokak Müzisyenliği

öğrenci para kazanma
öğrenciler için para kazanma yolları

Sesinize ve çaldığınız enstrümana güvenenler için güzel bir para kazanma yolu. Öğrenci para kazanma yolları için yeteneklerinizi değerlendirmeyi unutmamak gerek.

Şehrinizdeki işlek çarşılarda sokak müzisyenliği yaparak günübirlik çok güzel paralar elde edebilirsiniz. Hatta mini bir grup kurmayı bile düşünebilirsiniz.

Bu gibi yeteneklerinizi civarlarınızda bulunan canlı müzik hizmeti sunan mekanlarda da değerlendirebilirsiniz.

  • Kazanç: Sokak müzisyenleri günlük 200 TL civarında kazanır.

Öğrenciler için para kazanma yolları bitmez… Sırada barista olmak var! 🙂

12- Barista Olun

öğrenci para kazanma
yarı zamanlı öğrenci işleri

Öğrenci para kazanma dediğimizde aklımıza yarı zamanlı işler geliyor. Bunlara en uygun olanlardan birisi de baristalık. Şehrinizdeki kafelerde part time barista arayan birçok mekan olması yüksek bir ihtimal

Siz de kahveye, içeceklere ilgiliyseniz, bu iş sayesinde maaş alabilirsiniz. Part time iş fırsatı olduğu için ders saatlerinize göre çalışma saatlerinizi ayarlayabilirsiniz.

  • Kazanç: Part time baristalık yaparak 5.000 TL kazanabilirsiniz.

Öneri içerik: Öğrenci Vizesi Nedir?

13- Marketlerde Çalışın

öğrenci kolay para kazanma
öğrenci kolay para kazanma

Part time işler öğrenci para kazanma yöntemleri içerisinde en popüler olanıdır. Marketlerde de part time çalışma fırsatınız bulunuyor.

Okuldan arda kalan vakitlerde kasiyer olabilirsiniz. Marketler dışında büfelerde de bu işi yapma şansınız var.

  • Kazanç: Part time market elemanı olarak 5.000 TL kazanç elde edebilirsiniz.

14- Kullanmadığınız Ürünleri Pazar Konseptinde Satın

lise öğrencisiyim para kazanmak istiyorum
lise öğrencisiyim para kazanmak istiyorum

Öğrencilik hayatı başlarken evden uzaklaşma süreci karmaşık ve duygusal olarak yoğun bir süreçtir. Bu sürede yanınızda ne götürmek istediğinize dair kafa karışıklığı yaşayabilirsiniz. Bu yüzden beraberinizde kullanmadığınız yada kullanmayacağınız eşya taşıyabilirsiniz.

Öğrenci hayatı içerisinde de kaldığınız yere göre zamanla eşya, kıyafet, mobilya vb. alabilirsiniz.

Zaman içerisinde kullanmadığınız eşyaları biriktirerek ‘open home garage’ olarak bilinen ev pazarları kurabilirsiniz.

Aslında çok basit, evinizin yada yurdunuzun bir alanına kullanmadığınız tüm eşyaları temiz ve düzenli bir şekilde yerleştirip üzerine satmayı düşündüğünüz fiyatları küçük kağıtlar yardımıyla sabitleyin.

Sonrasında yapılacak tek şey, bunun duyurusunu yapmaktır.

Hem farklı farklı insanlarla tanışmanın hem de ihtiyacınız olmayan şeylerin paraya dönmesi açısından oldukça etkin bir yöntemdir.

Öğrenci para kazanma yöntemleri arasında en yaygın olmayanı denilebilir. Bunu bir etkinlik haline dahi getirebilirsiniz. Belirli aralıklarla çevrenizden de topladığınız eşyalarla açık pazarlar yapabilirsiniz. Bir süre sonra katılımın artacağı ve insanların gelmeyi isteyip merak edecekleri bir yer olacağından emin olabilirsiniz.

  • Kazanç: Eşyalarınızı satarak ortalama 1.000 TL para kazabilirsiniz.

15- Tamir İşleri Yapın

öğrenci evden para kazanmak
öğrenci evden para kazanmak

Tamir işlerinden anlıyorsanız, bu sayede öğrenciyken güzel paralar kazanabilirsiniz. Özellikle elektronik eşyaları tamir etmek çok kazançlı.

Bilgisayar, klima, elektrikli şofben gibi eşyaların tamirini yapabilirsiniz. Okuldan arda kalan vakitlerinizi değerlendirerek para kazanın!

Kazanç: En basit tamirden 350 TL para kazanmak mümkün.

16- Öğrenci Para Kazanma Yolu İçin Çeviri İşleri Yapın

online para kazanma öğrenci
online para kazanma

Öğrenci para kazanmak 2023 yılı için geçerli seçenekleri sizlere sıralamaya devam ediyoruz. İkinci bir dili olanlar için çeviri işleri bol kazançlı bir iş fırsatı. Öğrenciyken boş vakitlerinizde çeviri işi alabilirsiniz.

Çevireceğiniz metnin uzunluğuna ve zorluğuna göre alacağınız para değişecektir. Hem pratik yapmış olacak hem de para kazanmış olacaksınız. Çeviri yaparak para kazanmak için freelance çalışma sitelerine üye olabilirsiniz.

Öğrenciler için internetten para kazanma yolları arasında çeviri yapmayı deneyebilirsiniz…

  • Kazanç: Çeviri işlerinden aylık 10.000 TL kazanabilirsiniz.

17- Seslendirme Yapın

öğrenci para kazanmak
öğrenci para kazanmak 2023

Seslendirme sanatçısı olmayı düşünür müsünüz? Diksiyonunuz düzgünse ve ses tonunuz iyiyse, boş olduğunuz vakitlerde seslendirme yapabilirsiniz.

Film, dizi, podcast vs. gibi işler için seslendirme yapacak kişiler aranabiliyor. Tabi bunun için ses kalitenizin iyi olması gerekiyor. Özel bir mikrofon almanız gerekebilir.

  • Kazanç: Seslendirme işlerinden aylık 10.000 TL kazanabilirsiniz.

Öneri içerik: Kariyer Gelişimi İçin Eğitim Kursları

18- Garson Olun

para kazanma yolları öğrenci
öğrenci para kazanma yolları

Öğrenciler için işler denilince akla gelen ilk mesleklerden birisi. Bunun en büyük nedeni elbette yarı zamanlı olarak yapılıyor olabilmesi. Şehrinizdeki kafelerde, lokantalarda, restoranlarda garsonluk yapabilirsiniz.

Yarı zamanlı çalışacak garsonlara çok fazla ihtiyaç duyuluyor. Bahşişler sayesinde de saatlik çalışmanın yanı sıra daha fazla kazanabilmek mümkün.

  • Kazanç: Part time garson olarak aylık 5.000 TL kazanabilirsiniz.

19- Stok Fotoğrafçılık

öğrenci internetten para kazanma
öğrenci internetten para kazanma

Öğrencilik hayatı mevcut yeteneklerinizi değerlendirebileceğiniz ve yenilerini öğrenebileceğiniz muazzam bir dönemdir. Verimli geçirildiğinde sizin için hayatınızın en keyifli dönemi olabilir.

Mevcut yeteneklerinizi eğitim hayatınız boyunca değerlendirmek en önemlisi olacaktır. Bu kazanımlar öğrenci para kazanma yolları için sizi bir sıfır öne geçirebilir.

Fotoğrafçılıkla ilgileniyorsanız, bu hobiniz sayesinde para kazanmaya hazır olun. İyi bir kamera, cep telefonu yada fotoğraf makinesiyle çekeceğiniz fotoğraflarla para kazanmak mümkün.

Stok fotoğraf sitelerine çektiğiniz fotoğrafları yükleyin. Fotoğraflarınız indirildikçe para kazanacaksınız. Adobe Stock gibi yabancı platformları tercih ederseniz dolar kazanma şansınız bulunuyor!

  • Kazanç: Stok fotoğrafçılığı ile aylık 10.000 TL kazanabilirsiniz.

20- Moto Kuryelik

nasıl para kazanılır öğrenci
nasıl para kazanılır öğrenci

Son zamanlarda online alışveriş uygulamalarının ne kadar arttığını söylemeye gerek yok. Bu işin en önemli elemanları moto kuryeler oldukça iyi kazançlar elde ediyorlar.

  • Kazanç: Banabi, Trendyol GO, Getir gibi büyük firmalarda part time moto kuryelik yapanlar aylık 15.000 TL kazanabiliyorlar. Eğer motor ehliyetiniz varsa, bu önerime mutlaka kulak asmalısınız!

21- Metin Yazarlığı Yapın

öğrenci internetten para kazanma
öğrenci internetten para kazanma

Türkçe dil bilginize güveniyor ve yazım kurallarını biliyorsanız, metin yazarlığı yapabilirsiniz.

Bionluk gibi platformlardan iş ilanı oluşturabilirsiniz. Para kazanma yolları öğrenciler için çok seçenekli…

  • Kazanç: Metin yazarlığı işlerinden aylık olarak 10.000 TL kazanabilirsiniz.

Öneri içerik: Katip Maaşları

22- Çağrı Merkezinde Çalışın

öğrenci nasıl para kazanır
öğrenci nasıl para kazanır

Part time olarak çağrı merkezlerinde müşteri temsilcisi olabilirsiniz. Hatta bazı firmalar evden çalışmanıza dahi izin veriyor. Öğrenci evde para kazanmak istiyorsa, bu başlığı da değerlendirebilir.

Kariner.net gibi iş ilanı sitelerini takip edebilirsiniz. Okul saatinize uyan saatlerde çalışabilirsiniz!

  • Kazanç: Part time çağrı merkezi elemanı olarak aylık 5.000 TL gelir elde edilebilir.

23- Düğünlerde Çalışın

kolay para kazanma yolları öğrenci
kolay para kazanma yolları öğrenci

Organizasyon şirketleri de kendileriyle çalışacak günlük, sezonluk elemanlar arıyorlar.

Hostes, garson, düzenleyici gibi bir sürü seçenek var. Öğrencilerin tercih edebileceği bir iş fırsatı olarak değerlendirilebilir. Bunun için şehrinizdeki organizasyon şirketlerinin sayfalarını takip edebilirsiniz.

  • Kazanç: Tek bir organizasyondan 1.000 TL kazanç elde edebilirsiniz.

24- Anketör Olun

öğrenci para kazanma
öğrenci para kazanma

Çeşitli anket şirketleri sokaklarda anket yapabilmesi için eleman arıyorlar. Genellikle belli zamanlarda çalışacak insan aradıkları için öğrencileri tercih edebiliyorlar.

İş bulma sitelerine “anketör” yazarsanız birçok iş ilanıyla karşılaşabilmeniz mümkün.

  • Kazanç: Part time anketör olarak aylık 5.000 TL kazanabilirsiniz.

Öneri içerik: Para Kazandıran Oyunlar

Öğrenci para kazanma yolları her kişinin eğitim-öğretim hayatı boyunca başvurduğu bir yöntemdir. Erken çalışma hayatına girerek deneyim kazanmak oldukça avantajlıdır bunun yanında birde para kazanmış olacaksınız.

Denediğiniz ve başarılı olan başka fikirleriniz varsa yorumlara bırakabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Öğrenci para kazanma yolları ile ilgili olarak sıkça sorulan soruları sizler için yanıtladık:

1- Bir öğrenci olarak nasıl para kazanılır?

Öğrencilere tavsiyemiz internetten yapılabilecek basit işlerle başlamak olacaktır. Anket doldurarak, oyun oynayarak, reklam izleyerek para kazanabilirsiniz.

2- Yazı yazarak nasıl para kazanılır?

Freelance sitelerde yazı yazarak para kazanılabilir. Bionluk gibi sitelerde iş yapabilirsiniz.

3- Oyun oynayarak para kazanmak mümkün mü?

Evet. Online oyunlarda item satışı, hesap satışı, oyun parası satışı gibi yöntemlerle para kazanmak mümkündür.

-->