Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi alım ilanı verilmiştir. 07.03.2024 tarihli Resmi Gazete’de yer alan duyuruya göre İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi akademik personel alımı yapacaktır. Bu ilana göre Bilkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’ne 1 profesör alımı yapacak!

Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı Detayları

Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi alım ilanı ile ilgili önemli tarihler şu şekildedir:

  • İlan Başlama Tarihi: 07.03.2024
  • İlan Bitiş Tarihi: 21.03.2024
  • Kadro Sayısı: 1
  • Şehir: Ankara
  • Fakülte: Mühendislik Fakültesi
  • Bölüm: Makine Mühendisliği
  • Başvuru Adresi: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanlığı 06800, Bilkent Ankara.
bilkent üniversitesi öğretim üyesi alım

Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı Detayları

İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi alımı yapmak için 07.03.2024 tarihli Resmi Gazete’de ilan yayımlandı. İlan detaylarında şu ifadelere yer verilmiştir:

İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi Rektörlüğünden:
2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 26. maddesi, 12 Haziran 2018 tarih ve 30449 sayılı Resmî Gazete’de yayınlanmış olan “Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği”nin Profesör Kadrolarına Atanma koşullarını düzenleyen 12.-15. maddeleri hükümlerinde aranan koşulları yerine getirmiş olmak kaydı ile İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’ne öğretim üyesi alınacaktır.

Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım Başvuru Şartları

Bilkent Üniversitesi profesör alım ilanına başvuracak adaylar için internetten başvuru kabul edilmemektedir. İlanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içerisinde Bilkent Üniversitesi Mühendislik
Fakültesi Dekanlığına şahsen ya da iadeli taahhütlü posta yoluyla teslim etmeleri gereklidir. Başvuru için gerekli belgeler ve diğer tamamlayıcı bilgiler Mühendislik Fakültesi Dekanlığından öğrenilebilecektir.

bilkent üniversitesi öğretim üyesi alım

İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi alımı ilanına başvuran adaylar için başvuru özel şartları aşağıdaki gibidir:

Makine Mühendisliği alanında yurtdışında doktora yapmış olmak. Mikroskobik ölçekteki aktif akış platformlarının tasarımı ve analizi ile bu ölçekteki ısı transferinin incelenmesi konularını kapsayan uluslararası düzeyde bilimsel araştırmaları olmak. Araştırmalarını uluslararası endeksler tarafından taranan saygın bilimsel dergilerde yayınlamış olmak. Çok iyi düzeyde İngilizce bilmek, bu dilde sunum yapabilmek ve ders verebilmek.

Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım Başvuru Belgeleri

Bilkent Üniversitesi akademik kadro ilanına başvurmak isteyen akademisyenler yukarıda verilen şartlara sahip olduklarını düşünüyorlarsa eğer Bilkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanlığına başvurmaları gerekmektedir. Başvuruda istenen belgeler aşağıda verilmiştir:

  • Başvuru dilekçesi
  • Noter veya resmi kurumlarca onaylanmış lisans, yüksek lisans, doktora, doçentlik belgeleri, yurt dışından alınan diplomalar için denklik belgesi,
  • Nüfus cüzdanı, askerlik belgesi,
  • Arşiv araştırmalı adli sicil belgesi (e-Devlet kapısından “resmi kurum” seçeneği işaretlenerek alınabilir)
  • İki adet fotoğraf
  • Özgeçmiş, ulusal ve uluslararası akademik dergi ve/veya kitaplarda yayımlanmış bilimsel yayın ve çalışmalarını, kongre ve konferans tebliğlerini, eğitim-öğretim faaliyetlerini, yönetimlerinde devam eden ve biten doktora veya yüksek lisans çalışmalarını, üniversiteye katkılarını kapsayan 6 takım dosya.
  • Başvurucular, başvurularında yayınlarından birini başlıca araştırma eseri olarak gösterir.

Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi alım ilanına ilişkin detayları Bilkent Üniversitesi resmi web sitesi ilgili bölümden inceleyebilirsiniz!

Akademik İlanları Nasıl Takip Edebilirim?

En yeni akademik personel ilanları sitemizde yer alan Akademik İlanlar sayfasında yer almaktadır. Resmi Gazete’de yer alan akademik ilanları haber formatı ile sitemizde paylaşmaktayız. Güncel personel alımı ilanlarından haberdar olmak için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

-->