Denizli Aydın Otoyolu Ücreti: İlk Etap Trafiğe Açıldı

Denizli Aydın güzergahında çalışmasına devam edilen yol yapımı ilk etabı tamamlandı! Sürücülerin kullanımına açılan Denizli Aydın otoyolu ücreti belli oldu.

İlk etabı tamamlanan otoyolun geçiş ücretlerini inceleyelim…

Denizli Aydın Otoyolu Ücreti

Denizli Aydın otoban geçiş ücretleri ilk etabın trafiğe açılmasıyla belirlendi. 80 kmlik hizmete açılan alan geçiş ücretinin belirlenmesinde etkili oldu.

Denizli Aydın Otobanı Geçiş Ücreti şöyledir:

  • Kısa mesafe geçiş ücreti: 60 TL (İlk etap 80 kmlik kısım için)
  • En uzun mesafe geçiş ücreti: 95 TL

Projenin tamamlanmasıyla birlikte Denizli-Aydın arasındaki açılan 80kmlik mesafe 2 saat süren yolu 1 saat kadar süreye düşürecektir. Yol konforu ve zamandan tasarruf bakımından sürücülerin tercih edeceği güzergahlar arasında olacak bir proje olarak nitelendirilmektedir.

denizli aydın otoyolu ücreti

Denizli Aydın Otoyolu İlk Etap

Denizli Aydın arasındaki yol iyileştirme çalışmaları kapsamında projenin ilk ayağı tamamlandı. Otobanın güzergahı belli oldu.

Deniz Aydın otobanı güzergahı:

  • Kuyucak
  • Denizli-Kocabaş

Projenin ilk etabı 80 kilometreyle hizmete girdi. Denizli Aydın otobanının devamın projesinin 2024 senesinde tamamlanması bekleniyor.

İlginizi Çekebilir: İzmir-Aydın Otoban Ücreti

Denizli Aydın Otoban Güzergahı

KGM‘nin verileri göre proje 140 kilometre otoyol, 23 km bağlantı yoluyla toplamda 163 kilometreden oluşacaktır. Yakın zamanda açılan birinci etabı total otoyolun 80 kilometrelik bir alanıdır. Açılan 80 km dahi sürüş güvenliği ve zamandan kar etme anlamında ciddi kolaylık sağlamaktadır.

Proje kullanımdaki Aydın Çevre Yolu Otoban Ayrım Kavşağından başlayarak Yenipazar’a kadar gitmekte ardından güzergahında Büyük Menderes Nehri güney tarafından dolaşmaktadır. Hamidiye, Yazarlı, Kuyucak Azizabat, Yamalak, Sarayköy, Kumkısık, Çeltikçi, Korucuk, Kocadere güzergahını takip eden otoban Kuyucak’ta son bulmaktadır.

Denizli Aydın Otoyolu Ücret KGM

Denizli Aydın otoyolu ücret tarifesini Karayolları Genel Müdürlüğü duyurdu. 03.11.2023 tarihinden itibaren geçerli olacak detaylı güzergah ve ücret tarifesi şöyledir:

denizli aydın otoyolu ücreti
Tablo: KGM- Aydın-Denizli Otoban Ücret Tarifesi

Denizli Aydın Otoyolu ücreti yanı sıra Aydın ili ve çevresiyle, Denizli-Antalya bölgesi arasındaki ulaşımın sorunsuz bir şekilde akmasını sağlayarak turizm açısından da önemli bir güzergah olacaktır.

-->