Dolmabahçe Sarayı Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücretleri

168 yıldır İstanbul’un boğazının incisi Dolmabahçe Sarayı! İstanbul’da neler yapılır diye düşünüyorsanız Dolmabahçe Sarayı ziyaret saatleri size uygunsa mutlaka görmeniz gerekenler listenize eklemelisiniz.

Osmanlı Devleti’nden günümüze kadar gelen saray, mimarisi, eşsiz konumu ve tarihi önemiyle sizi kendine hayran bırakacaktır. Dolmabahçe Sarayı’na hangi günler gidebilirsiniz, hangi saatler arasında ziyaret edebilirsiniz birlikte inceleyelim.

Dolmabahçe Sarayı ziyaret saatleri

Dolmabahçe Sarayı Ziyaret Saatleri

Dolmabahçe Sarayı boğazın en eşsiz konumunda 250.000 m²’lik bir alan üzerinde ziyaretçilerini bekleyen bir tarihi mimari. İstanbul boğazından bir kere bile deniz yoluyla geçtiyseniz eşsiz görkeminin dikkatinizi çekmemesi mümkün değildir.

Gündüz boğaz boyunca uzanan muazzam görseli alanı akşamları ise göz alıcı ışıklandırmasıyla görenleri kendisine hayran bırakan Dolmabahçe Sarayı’nı ziyaret etmek mümkün. Dışarıdan sergilediği güzelliklerin yanı sıra içerde de birçok özel alanı bulunmaktadır.

Dolmabahçe Sarayı ziyaret saatleri şöyledir:

Açılış Saati09:00
Kapanış Saati17:30
Gişe Açılış Saati09:00
Gişe Kapanış Saati17:30
Son Çıkış Saati18:30
Dolmabahçe Sarayı ziyaret saatleri

Dolmabahçe Sarayı’nı ziyaret etmek isteyenler bu saat aralığında kapıdaki gişelerden biletlerini alıp saray odalarını gezebilirler. Son bilet kesme saati 17:30 olarak belirlenmiştir. Bundan sonra bilet kesimi sağlanmamaktadır bu yüzden ziyaretler kapanmaktadır. Ancak 17:30’dan önce biletleriyle içeri girmiş olan ziyaretçilerin 18:30’a kadar sarayı gezme imkanları mevcuttur.

İlişkili Yazı Önerisi: Topkapı Sarayı Saat Kaçta Açılıyor?

Dolmabahçe Sarayı Giriş Ücretleri

Dolmabahçe Sarayı’na girişler ücretlidir. Ücretlendirme politikaları kombine, indirimli, yerli ve yabancı turist olarak ayrılmaktadır. Size en uygun bilet seçeneği için bilet kategori ve fiyatlarını inceleyiniz.

Selamlık, Harem ve Resim Müzesi Birlikte (1 Hafta Süreyle Geçerlidir)
Yerli Ziyaretçi Bilet Fiyatı:140 TL
Yabancı Ziyaretçi Bilet Fiyatı:650 TL
İndirimli Bilet Fiyatı:50 TL

Dolmabahçe Sarayı’nı ziyaret etmek için birden çok biletleme tarifesi mevcuttur.

Selamlık (Sadece Müzekart Sahibi Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları İçin)
Yerli Ziyaretçi Bilet Fiyatı:90 TL
İndirimli Bilet Fiyatı:25 TL

Dolmabahçe Sarayı ziyaret saatleri içerisinde sarayı gezmek isteyen kişiler için bağlı olunan bakanlık aynı zamanda kombine bilet imkanı sunmaktadır. Dolmabahçe Sarayı dahil kombine bilet tarifesinde biletiniz 1 ay geçerli olur. İçerisinde diğer saraylar dahil edilebiliyor.

Kombine bilet kapsamları ve ücretleri hakkında bilgi almak için Milli Saraylar Başkanlığı’nın Dolmabahçe Sarayı resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Dolmabahçe Sarayı Öğrenci Giriş Ücreti

Dolmabahçe Sarayı ziyaret saatleri kapsamında geziye katılmak isteyen kişiler için öğrenci biletleri de merak edilen fiyatlar arasındadır.

Dolmabahçe Sarayı özellikle okul gezileri için oldukça tercih edilen bir gezi konumudur. Bununla birlikte okulların tatil olduğu günlerde ve milli bayramlarda saray ziyaretçi akınına uğrar.

  • Dolmabahçe Sarayı öğrenci giriş ücreti indirimli bilet tarifesi üzerinden değerlendirilir.
  • Öğrenci grubu olarak gelecek okul ziyaretleri için bilet fiyatı 25 TL’dir.
  • 0-6 yaş arası tüm ziyaretçiler için Dolmabahçe Sarayı’na giriş ücretsizdir.
  • 7-25 yaş arasındaki öğrenciler için Dolmabahçe Sarayı giriş ücretleri indirimli fiyat kategorisinden alınır.

Dolmabahçe Sarayı’na girişlerde indirimli öğrenci biletlerinden yararlanmak isteyen 7-25 aralığındaki gençlerin ‘öğrenci kimlik kartlarının‘ yanında olması gerekmektedir.

Dolmabahçe Sarayı Müze Kart Geçerli Mi

Dolmabahçe Sarayı ziyaret saatleri içinde görmek isteyen ziyaretçiler saraya girişlerini müze kartlarıyla da sağlayabilirler.

Dolmabahçe Sarayı Selamlık bölümü için müze kart sahipleri indirimli geçiş hakkına sahiptir.

Dolmabahçe Sarayı ziyaret saatleri

Dolmabahçe Sarayı Hangi Günler Kapalı

Dolmabahçe Sarayı ziyaret saatleri için önemli bir diğer detayda ziyarete kapalı olan günlerdir. Sarayın ziyaretçi kabul etmeyeceği tarihler Milli Saraylar Başkanlığı tarafından belirlenmiştir. Bu günleri bilmenizde gezinizi planlamanız için faydalı olacaktır.

Dolmabahçe Sarayı ziyarete kapalı olan günler şöyledir:

  • Yılbaşı
  • Ramazan Bayramı 1. günü
  • Kurban Bayramı 1. günü

Bu özel günler hariç, Dolmabahçe Sarayı her hafta Pazartesi günü ziyarete kapalıdır.

Dolmabahçe Sarayı Online Bilet

Dolmabahçe Sarayı ziyaret saatleri içinde gelmek isteyen kişiler için önceden bilet alınıp alınamayacağı bir merak konusu. Gişe sırasında beklememek adına online bilet imkanı olup olmadığı ziyaretçiler tarafından merak ediliyor.

Dolmabahçe Sarayı’nı ziyaret etmek için online bilet satış kısımları mevcuttur. Ancak bu turlar daha çok yabancı turiste hitap edecek şekildedir. Yerli turistler içinde rehber eşliğinde tur hizmeti sunulmaktadır. Doğrudan Milli Saraylar Başkanlığı’nın yada Müze Kart’ın Dolmabahçe Sarayı için online bilet satışı bulunmamaktadır.

Dolmabahçe Sarayı ziyaret saatleri
Limonluk Kafe

Dolmabahçe Sarayı Cafe

Dolmabahçe Sarayı ziyaretiniz esnasında içeride oturup dinlenebileceğiniz birden fazla kafe olduğunu biliyor muydunuz?

Saray bahçesi içerisinde farklı lokasyonlarda oturabileceğiniz yiyecek ve içecek hizmeti sunan kafeler mevcuttur. Bu kafeler fiyatlandırma, hijyen ve lezzet bakımından ziyaretçilerden tam not almayı başarmıştır.

Dolmabahçe Sarayı’nda kafeler:

  • Saat Kule Kafeterya (Dış bahçede, saat kulesinin yanında)
  • Dolmabahçe Kafeterya (Saray otoparkının yanında)
  • Harem Kafeterya (Haremlik bahçesi alanı)
  • Şeker Ahmet Paşa Çay Salonu (Resim Müzesi içi)
  • Limonluk Kafe (Resim Müzesi bahçesi)

Dolmabahçe Sarayı ziyaret saatleri kapsamına bu kafeleri ziyaret edebilir sarayın eşsiz mimarisinin ve boğazın serinliğinin tadını çıkarabilirsiniz.

BONUS: Saat Kule Kafeterya ve Dolmabahçe Kafeterya hizmetlerinden yararlanmak için saraya girmenize gerek yoktur. Yalnızca kafeteryada satın aldıklarınızın ücretini ödeyerek burada oturabilirsiniz. Bu iki kafe saray giriş bahçesinde yer alır ancak sarayın gezilecek kısımlarının dışında kaldığı için bu şekilde işletilmektedir.

Dolmabahçe Sarayı ziyaret saatleri kapsamında mutlaka İstanbul’da yaşayan ya da yolu düşen herkese görülmesi için tavsiye edilecek bir yerdir. Daha önce Dolmabahçe Sarayı’na gittiniz mi, görüşlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.

Yorum Bırak
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir