E-Kitap Yazarak Para Kazanmak: 4 Adımda Kazanmaya Başlayın!

Siz de e-kitap yazarak para kazanmak isteyenlerden misiniz? Bu yazıda anlatacaklarımızdan sonra hemen bir kitap yazmak isteyeceksiniz. O zaman ne duruyorsunuz? Alın elinize kalemi hayalleriniz sizi nereye götürüyorsa peşine takılın!

E-kitap yazmak günümüzde para kazanma yollarından bir tanesidir. Özellikle ek gelir için bir şeyler yapmak isteyen ve yazmayı sevenlerin oldukça dikkatini çekecektir. Bu yazımızda sizlere e-kitap yazmak para kazandırır mı konusu ile ilgili merak ettiğiniz tüm bilgileri vereceğiz.

İşte detaylar…

E-Kitap Nedir?

e-kitap yazarak para kazanmak
E-Kitap Nedir?

E-kitap yazarak para kazanmak konusuna geçmeden önce e-kitap ne demek ona bir bakalım. E-kitap, dijital ortamda oluşturulmuş olan kitaplardır. Bu kitapları telefon, tablet ve bilgisayar gibi araçlardan okumak mümkündür. Bu kitapların yayımlanması için baskıya ihtiyaç yoktur.

Fiziksel baskıya ihtiyaç duymayan e-kitapların oldukça çevre dostu olduğunu da söylemek mümkündür. Baskısı olmamasına rağmen pek çok e-kitap satış rekorları kırmıştır.

Önerilen İçerik: Çeviri Yaparak Para Kazanmak

E-Kitap Nasıl Yazılır? Pratik İpuçları!

e-kitap yazarak para kazanmak
E-Kitap Nasıl Yazılır?

E-kitap yazarak nasıl para kazanılır konusunu merak eden kişilerin öncelikle e-kitap nasıl yazılır konusunu öğrenmeleri gerekmektedir. Evde kitap yazmak bir para kazanma yöntemi olmasının yanı sıra sanatsal bir değer de taşımaktadır. Önemli gerçekten iyi bir kitap yazabilmektedir. Bu iş iyi bir şekilde yapıldığında maddi olarak da karşılığı mutlaka gelecektir. Peki, iyi bir kitap nasıl yazılır?

1- Kitabınızın Konusunu Belirleyin!

E-kitap yazmayı düşünüyorsanız öncelikle yapmanız gereken şey ne anlatmak istediğinize karar vermektir. Bu ilk adım kişiyi oldukça zorlamasının yanında diğer adımların gerçekleşebilmesi için bir kapı açmaktadır. Yani e-kitap yazmak istiyorum diyorsanız sizi uzun bir düşünme sürecinin beklediğini bilmelisiniz.

2- İçerik İçin Planlama Yapın!

E-kitap yazmak için izlemeniz gereken ikinci adım içeriğiniz için planlama yapmaktır. Yazacağınız konu ile ilgili olarak hangi anlatım tekniklerini kullanacaksınız, yazacağınız eser nerede geçecek, karakterleri kimler olacak, nasıl bir son yazacaksınız gibi konuları belirlemeniz gerekmektedir.

3- Kitabınıza Bir Başlık Seçin!

Kitabınızın genel hatlarıyla içeriğini belirledikten sonra yapmanız gereken şey kitabınıza bir başlık belirlemektir. Kitabınıza ilgi çekici bir başlık koymak okuyucu kitlenizi artıracaktır. Aynı zamanda başlığın kitabınızın içeriği ile de uyumlu olması gerekmektedir.

4- Kitabınızı Yazmaya Başlayın!

Kitabınızın içeriğini ve başlığını belirledikten sonra artık kitabınızı yazmaya başlayabilirsiniz. Önemli olan kitabın ilk satırını yazabilmektedir. İlk satırını yazdıktan sonra kelimeler kaleminizden dökülüp gidedecektir.

E-Kitap Yazarak Para Kazanmak İçin İpuçları

E-kitabınızı yazdıktan sonra sıra geldi e-kitap yazarak para kazanmak konusuna. İnternetten para kazanma e-kitap sayesinde mümkündür. Fakat bu para kazanma yöntemi için de bilinmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır.

E-kitap yazmanın internette blog yazmak kadar kolay olmadığını bilmelisiniz. Bu yüzden hem kitabı yazmak hem de kitabı satmak için size uzun bir süre gerekebilir. Peki bu süre zarfında e-kitap para kazanma için neler yapmalısınız? İşte yapmanız gerekenler şunlardır:

  • Kitabınız için ilgi çekici bir sosyal medya hesabı açın!
  • Kitabınızı ücretsiz olarak tanıtabilmenizin en güzel yolu sosyal medyadır. Bu yüzden sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanmak gerekmektedir.
  • Bunun yanında biraz yatırım yaparak reklam verirseniz kitabınızın kitlesini de genişletmiş olursunuz.
  • Çevrenizden mutlaka destek isteyin!

Yukarıda saydığımız tüm bu maddeler kitabınız geniş kitlelere yayılabilmesi için önemli adımlardır. Bu yüzden göz ardı etmemek gerekir.

Önerilen İçerik: Reklam İzleyerek Para Kazanma

E-Kitap Yazmak İçin Program Önerileri

e-kitap yazarak para kazanmak
E-Kitap Yazmak İçin Program Önerileri

E-kitap yazarak para kazanmak konusunda bilgi sahibi sahibi olduktan sonra sıra geldi e-kitap yazma uygulaması konusuna. E-kitap yazmak isteyenlerin tercih edebileceği birkaç farklı kitap yazma sitesi bulunmaktadır. Bu programlar şunlardır:

  1. Microsoft Word: Bu uygulama zaman ne kadar ilerlerse ilerlesin, ne kadar yeni program çıkarsa çıksın hala güncelliğini korumaktadır. E-kitap yazmak için en sık kullanılan programlardan bir tanesidir.
  2. Wattpad: Wattpad son yıllarda dünya çapındaki en meşhur kitap yazma uygulamasıdır. AppStore veya Google Play Store üzerinden kolaylıkla indirebileceğiniz bu uygulama sayesinde yazdıklarınızı milyonlarca kişiye kolaylıkla ulaştırabilirsiniz.
  3. OppenOffice: OppenOffice Word gibi kolaylıkla kitap yazabileceğiniz bir uygulamadır. Hatta Microsoft Word uygulamasına rakip bile olabileceğini söylemek mümkündür.

Bu üç uygulama size kitap yazmak konusunda yardımcı olacaktır. Size kullanımı en kolay gelen uygulamayı tercih ederek kitap yazma serüveninize başlayabilirsiniz

E-Kitap Yazmak İstiyorum Diyenler İçin E-Kitap Dosya Biçimi Önerileri

E-kitap yazarak para kazanmak konusunda isteği olan kişilerin dikkat etmesi gereken şeylerden birisi de e-kitapları için kullanacakları dosya biçimidir. Öncelikle e-kitabınızı Microsoft Word üzerinden yazıp daha sonrasında önereceğimiz dosya biçimlerinden birine dönüştürmeniz sizin için daha iyi olacaktır. Kullanabileceğiniz dosya biçimleri şunlardır:

  • EPUB: En yaygın olarak kullanılan e-kitap dosya biçimlerinden bir tanesidir. Bu kadar çok kullanılmasının sebebi telefona ve tablete uyumlu olmasıdır. EPUB, XML ve XHTML formatları ile çalışılabilmektedir.
  • PDF: Dünyada en çok bilinen ve en çok kullanılan dosya biçimleri içerisinde yer almaktadır. Tüm yapılara uyumludur. İster telefonda ister bilgisayarda kolaylıkla kullanılabilmektedir. Ayrıca ücretsizdir.
  • iBook: Apple’ın kendi iBook ürünü için çıkarmış olduğu bir dosya biçimidir. Yazılarınızın içerisine fotoğraf, 3D içerikler, video, interaktif testler ve quizler gibi pek çok özel içerik ekleyebilirsiniz. Tek dezavantajı sadece Apple kullanıcılarına hitap etmesidir.
  • AZV: Dünyadaki en meşhur kitap okuyucuları içerisinde yer alan “Kindle” için Amazon tarafından geliştirilmiş olan bir dosya biçimidir. Amazon’dan indirmiş olduğunuz kitaplar bu formatta karşınıza çıkmaktadır.

Öneri içerik: Ödev Yap Para Kazan

E-Kitap Nasıl Satılır?

E-kitap yazarak para kazanmak istiyorsanız elbette ki yazdığınız bu kitapları satabileceğiniz yerleri de araştırmanız gerekmektedir. Günümüzde e-kitap satabileceğiniz pek çok yer bulunmaktadır. Bu yerlerden bazıları şunlardır:

  • Kindle Books,
  • Selz,
  • Idefix,
  • Google Kitaplar,
  • iBooks,
  • Kitapyurdu,
  • Fiverr,
  • Payhip,
  • Amazon.

Bonus: Kitap Özeti Yazarak Para Kazanmak

E-kitap yazarak para kazanmak konusunun yanında kitap özeti yazarak para kazanmak da mümkündür. Eğer hobilerinizin arasında kitap okumak varsa bu iş sizin için oldukça kolay olacaktır. Kitap özeti yazarak para kazanmak istiyorsanız yapmanız gereken ilk şey en çok okunan kitapların listesini çıkarmak olacaktır.

En çok okunan kitapların listesini çıkardıktan sonra bu listede yer alan kitapları okumaya başlayın. Elbette bu kitapları okuduktan sonra paylaşım yapabilmeniz için size bir blog gerekecektir. Bu yüzden bir blog sayfayı da unutmayın. Kitapları okuduktan sonra özetlerini blog sayfanıza yazmalısınız.

İlk zamanlar ziyaretçi sayınız az olabilir. Fakat bu sizi korkutmasın. Siz düzenli olarak içerik girdikçe ziyaretçi sayınızda artış olacaktır.

Sıkça Sorulan Sorular

E-kitap yazarak para kazanmak ile ilgili sıkça sorulan sorular şu şekildedir:

E-Kitap Yazmak Para Kazandırır Mı?

“E-kitap yazarak para kazanılır mı?” sorusu yazı yazmayı seven pek çok kişinin gündemini meşgul etmektedir. Evet, e-kitap yazarak para kazanmak mümkündür.

E-Kitap Yazarları Ne Kadar Kazanıyor?

E-kitap yazarak para kazanmak konusunda fiyat bilgilisi açısından net bir bilgi bulunmamaktadır. Kitabınızın okunma durumuna, yazılan kelime sayısına ve satış durumuna göre bu fiyatlarda değişiklikler meydana gelebilmektedir. Ortalama olarak 10.000 TL – 30.000 TL arasında para kazanan yazarlar olduğu da bilinmektedir.

E-Kitap Satmak Kârlı Mı?

E-kitap yazarak para kazanmak pek çok kişinin gündeminde. Peki, e-kitap yazarak satış yapmak sizin için Kârlı Mı mı?

– Kitap okuma oranı ülkemizde oldukça düşük olduğu için kitabınızda yer vereceğiniz konuya daha özen gösterir ve geniş kitlelerin ilgisini çekebilecek bir konu bulabilirseniz bu işi kârlı bir hâle getirebilirsiniz.
– Yabancı dil biliyorsanız mutlaka kitabınızı yabancı dilde yazmaya özen gösterin. Bu sayede kazancınız döviz bazında olacaktır.

-->