Helal Akreditasyon Uzman Yardımcılığı İlanı!

Helal Akreditasyon Kurumu, bünyesinde çalışacak 6 yeni personel alacağını duyurdu. Helal Akreditasyon Uzman Yardımcılığı adı altında görev yapacak işçi alımını başlattı.

Helal Akreditasyon Kurumu, haftanın ilk gününde yeni yapacağı alım hakkında bilgilendirme yaptı. Kurum, bünyesinde çalışmak siteyen adaylar gerekli şartları yerine getirdiği takdirde personel olmaya hak kazanacak.

Helal Akreditasyon Uzman Yardımcılığı Sınav Bilgileri

Helal Akreditasyon Kurumu merkez teşkilatında boş bulunan toplam 6 (altı) Helal Akreditasyon Uzman Yardımcı kadrosu için giriş sınavı yapılmak suretiyle Tablo 1’de belirtilen alanlarda ve sayılarda Ankara’da görev yapmak üzere Helal Akreditasyon Uzman Yardımcısı alınacaktır.

Giriş sınavına, öğrenim dalları itibarıyla alınacak uzman yardımcısı sayısı kadar başvurunun olmaması hâlinde kadro ve ihtiyaç durumuna göre öğrenim dalları arasında sayısal belirleme ve değişiklik yapma yetkisi Helal Akreditasyon Kurumuna aittir.

Sınava katılma şartlarını taşıyan ve usulüne uygun olarak başvuranların Tablo 1’de belirtilen sınava katılacak aday sayısından fazla olması halinde, KPSS puanı en yüksek olan adaydan başlamak üzere yukarıda belirtilen sayıda aday giriş sınavına alınacaktır. Eşit puan almış olmaları nedeniyle son sıradaki aday sayısının birden fazla olması halinde, bu adayların tümü sınava çağrılacaktır.

Helal Akreditasyon Uzman Yardımcılığı
Helal Akreditasyon Uzman Yardımcılığı

Helal Akreditasyon Uzman Yardımcılığı Sınava Başvuru Şartları 

  1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde belirtilen genel şartlara sahip olmak,
  2. 01/01/2023 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak (1 Ocak 1988 ve bu tarihten sonra doğmuş olanlar),
  3. ÖSYM tarafından 2022 ve 2023 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarında, Tablo 1’de belirtilen puan türleri başlığı altında belirlenen puan türlerinden en az 70 (yetmiş) puan almış olmak.
  4. Başvuru tarihinin son günü itibarıyla 5 (beş) yıl içerisinde ÖSYM tarafından yapılan İngilizce YDS/e-YDS’den en az (C) düzeyinde puana veya başvuru tarihinin son günü itibarıyla iki yıl içerisinde alınan dil yeterliliği bakımından ÖSYM tarafından YDS denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir belgeye sahip olmak,
  5. En az 4 yıllık eğitim veren fakültelerin, Tablo 1’de belirtilen öğrenim dalından ya da buna denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt içi veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından birini bitirmiş olmak (Belirtilen bölümler dışındaki bölümlerden veya yurtdışındaki üniversitelerin denk bölümlerinden mezun olup başvuru yapabilen adayların başvurularının değerlendirilmeye alınabilmesi için e-devlet başvurusu sırasında “Diğer Belgeleriniz” aşaması altında bulunan “Denklik Gösterir Belge” alanına ilgili dokümanı mutlaka yüklemeleri gerekmektedir.), 
  6. Askerlik çağına gelmiş erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak.

Helal Akreditasyon Uzman Yardımcılığı Başvuru Tarihi ve Yeri

  • Adaylar başvurularını 09 Ekim (10:00) – 20 Ekim 2023 (23:59) tarihleri arasında e-Devlet üzerinde Helal Akreditasyon Kurumu Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden giriş yaparak, e-Devlet üzerinde belirtilen takvimde aktif hale gelecek olan iş başvuru ekranını kullanarak gerçekleştireceklerdir.
  • Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresi üzerinden başvuru yapmayan adayların talepleri dikkate alınmayacak olup, şahsen, kargo ya da posta yoluyla yapılan başvurularda kabul edilmeyecektir. Giriş sınavı Ankara’da yapılacaktır.
  • Giriş sınavına girmeye hak kazanan adaylar ile giriş sınavının yeri ve tarihleri giriş sınavından en az 30 gün önce Kurumun resmi internet sayfasında (www.hak.gov.tr) üzerinden ilan edilecek olup, adaylar Kariyer Kapısı İşe Alım Platformu (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden de sınavlarına ilişkin bilgileri görüntüleyebilecektir. Ayrıca, adaylara yazılı tebligat yapılmayacaktır.
Yorum Bırak
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir