Dünya Çapında Eğitim Deneyimlerini Keşfedin: Yurt Dışı Eğitim

Öğrenciler ve hatta öğrencilikleri çoktan bitmiş olan vatandaşlar dünya çapında eğitim deneyimi kapsamında yurt dışı eğitim planlamalarını gördükten sonra hayatlarında keskin bir değişikliğe gidebilmektedir.  

Bunun en büyük sebeplerinden biri olan ekonomik ve kariyer fırsatları, yurt dışı eğitiminde kişilere yeni kapılar ve olanaklar açmaktadır.

Yurt Dışında Eğitim

Son yıllarda hemen hemen her genç yurt dışında üniversite okumak ve kendini geliştirmek adına yeni adımlar atmak istiyor. Birçok öğrenci için doğduğu ve eğitim gördüğü yerden ayrılıp yeni bir başlangıç ​​yapmak korkutucu olsa da yurt dışına eğitim için giden her öğrenci mutlu ve gelişmiş olarak geri döndüğü gözlemleniyor.

 Sen de o insanlardan biri olabilirsin! Yurt dışında üniversite okumak size birçok kapıyı açar. Yeni bir dil öğrenmek, başka bir kültürü benimsemek, kendinize olan güveninizi artırmak ve CV’nize güzel bir katkı sağlamak gibi pek çok fayda sunuyor. 

 Yurt dışında üniversite okumayı düşünüyorsanız ve nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız Dünya Çapında Eğitim Deneyimleri: Yurt Dışı Eğitim içeriğimiz kapsamlı bir rehber niteliğindedir. 

yurt dışı eğitim

Yurt Dışı Eğitim Size Ne Kazandırır?

Yurt dışında öğrenim görmenin kişinin gelişimine birçok katkısı vardır. Bu gelişmeler yalnızca eğitim anlamında değil bireyin yeni bir mekansal değişiklikle konfor alanından çıkarak farklı kültür ve yaşam tarzlarıyla bir arada yaşamayı öğretir. 

Dil Öğrenmek

Yurt dışında eğitim almanın en önemli avantajı dildir. Dil öğrenmek için kurslara katılabilir veya seyahat edebilirsiniz. Ancak yurt dışında eğitim almak dil öğrenimini daha kolay ve daha profesyonel hale getirir. Okullarda öğretilen dil formüller kullanılarak öğretilir.

Yurt dışında eğitim alırken konuşma pratiği yapmak ve ana dili konuşanlarla pratik yapmak için birçok fırsat olduğundan, dil öğrenmeye harcanan süre kısalır ve öğrenilen dilin kalitesi artar.

Yeni Kültürler Öğrenmek

Yurt dışında eğitim almanın bir diğer önemli faydası da farklı bir kültürle tanışmaktır. Bir kültürü öğrenmek, onun içinde yaşamak, içinde vakit geçirmek ve her yönüyle o kültürün içinde olmaktır. Kültürü okuyarak öğrenmek mümkün değildir. Kültürü öğrenmek için ilgili bölgeye gitmek yeterli değildir. Ancak yaşamak kültürü tanımanızı sağlar.  

Dünya Çapında Eğitim Deneyimleri : Yurt Dışı Eğitim yazımızda en heyecan verici kısma geçiyoruz… 

Seyahat Edebilme 

Yurt dışında eğitim almanın faydalarından biri de başka bir konu hakkında bilgi edinmek ve seyahat etmektir. Genellikle ülkede seyahat için ayrılan süre 10-15 gün civarındadır ve bu durum seyahatin tamamlandığını garanti etmez. Ancak yurt dışında okumak seyahat süresini de arttırır. Bu nedenle yurt dışında eğitim almak, seyahat etmek ve ülkeyi tanımak açısından önemlidir.  

İlgili İçerik: Öğrenci Vizesiyle Çalışma İzni Veren Ülkeler

Kariyer Fırsatları

Yurt dışında eğitim ülkemizde önemlidir ve kariyerinizi etkiler. İş başvurusunda bulunan kişinin özgeçmişinde yurt dışında eğitime yer verilmesinin iş başvurusu üzerinde olumlu etkisi vardır. Bu nedenle yurt dışında eğitim almak kariyer planlamasında oldukça önemlidir. Kariyerinizi geliştirmek istiyorsanız yurt dışında okumaya dikkat etmeli ve olası fırsatları değerlendirmelisiniz. 

Yüksek Lisans

Ülkemizde yüksek lisans yapmak isteyenlerin özgeçmişleri oldukça önemlidir. Başarılı bir CV’ye sahip adayların yüksek lisans derecesi alma şansları da artar. Yüksek lisans programlarına başvururken öğrenim gördüğünüz okulun dilini bilmeniz çok önemlidir. Yurt dışında eğitim alan kişi, eğitim hayatının başarılı olduğu izlenimine kapılıyor. Ayrıca dil becerileri ile yüksek lisans yapmak daha kolaydır.  

Bağlantı Geliştirme 

Yurt dışında eğitim almanın en önemli faydalarından biri ilişkilerinizi genişletmektir. Çevrenizi genişletmek ve iş sektöründe tanıdıklar edinmek, yalnızca yeni iş fırsatlarının kapılarını açmakla kalmaz, aynı zamanda kendinizi geliştirmenize de yardımcı olur. Yurt dışına taşınmak ufkunuzu genişletir ve bağlantılarınızı güçlendirir. 

Dünya Çapında Eğitim Deneyimleri : Yurt Dışı Eğitim yazımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz… 

Yurt Dışı Eğitim Danışmanlık

Yurt dışı eğitim danışmanlığı, size bu eğitimi almanızı tavsiye eden kişilerden oluşan bir şirkettir. Siz bu firmalara gidip bilgi ve fiyat alıyorsunuz, firmalar size anlaşmalı oldukları okullarla fiyat veriyor ve yönlendirme yapıyorlar.  

Bu görüşme sırasında ihtiyaç duyabilecek her şey dikkate alınıyor. Yurt dışı eğitim danışmanın dikkate aldığı konulardan bazıları şunlardır: 

  • Nerede kalmalı, ne yapmalı, sizin için hangisi daha iyi, kalacağı yer okula ne kadar uzakta?  
  • Ayrıca uluslararası vize işlemleri için mükemmel bir destek sağlamaktadırlar.  

Dünya Çapında Eğitim Deneyimleri: Yurt Dışı Eğitim yazımızda sizin için bilgileri aktarmaya devam ediyoruz.

İlginizi Çekebilir: En İyi Yurt Dışı Eğitim Şirketleri

Yurt Dışı Eğitim Programları 

Dünya Çapında Eğitim Deneyimleri : Yurt Dışı Eğitim gibi konuları araştıran vatandaşlarımızın en çok merak ettiği konulardan biride, yurt dışı eğitim programlarının neler olduğudur.  

Sizler için yurt dışı eğitim programlarını listeleme yöntemi ile inceledik.  

Erasmus  

Yurt dışında eğitim denildiğinde akla ilk gelen program Erasmus’tur. Bunun elbette bir nedeni var; çünkü Erasmus yurt dışına en fazla öğrenci alan programı olarak karşımıza çıkmaktadır.. Erişilebilirlik konusu da çok önemlidir.  

Ailemizi ve maddi koşullarımızı seçemeyenler için yegane değişim programı görevini görmektedir. Kısıtlı imkanlar yurt dışına çıkmamıza engel olabiliyor ama Erasmus programı bu durumlardan en az etkilenen program.  

Erasmus ihtiyaç sahibi öğrencilere hibe ve burslar da sunmaktadır.  

yurtdışında eğitim

Work And Travel

İş ve seyahat programı maceralarla dolu olarak karşımıza çıkmaktadır.  

Work And Travel, öğrencilerin korkunç ABD vizesini atlamanın en kolay yoludur. Elbette bu Amerika’ya seyahat için en uygun seçenek olarak algılanmaktadır.

Kısacası WAT programı Amerika’da seyahat ederken çalışma ve para kazanma fırsatı sunan mükemmel bir sistemdir. ABD hükümeti bunu desteklediği için bu konuda çok cömert davranarak öğrencilere hem maddi olarak destek hem de kültürel gelişim fırsatı sunmaktadır.  

Workway Programı

Workaway’in üniversite öğrencileri için eşsiz bir sistem olduğunu söylemek mümkün. Kısaca yurt dışında gönüllü çalışma ilkesine dayanmaktadır. 

 Sistemde oluşturulan kimliğinizi kullanarak dünyanın farklı yerlerinden gönüllü arayan kişilerle doğrudan iletişime geçip işe koyuluyorsunuz!  

Workaway’i özel kılan şey, yaptığınız iş karşılığında para almanız ve yemek için herhangi bir ücret ödememenizdir. Bu sistemde çalışmak bazen çok keyifli olabiliyor. Sosyal ortamın yanı sıra İngilizce ve seyahat ortamı keyifli hale getiren en önemli faktörlerdir.  

Uluslararası Gönüllü Çalışma Kampları

Sistem gereği Workaway’e benzemektedir. Ama buradaki fark şu ki bu sistem broker-danışmanlık şirketlerine ihtiyaç duyuyor. Ayrıca uluslararası gönüllü çalışma kampları daha geniş kitlelerden insanları bir araya getirebilmektedir.  

Yaptığınız işlerin çoğu sosyal sorumluluğa dayalı olduğu için bunun karşılığında para almıyorsunuz. 

Avrupa Birliği Gençlik Projesi

 Aslında bu program bir çeşit Erasmus, Erasmus Plus’tır. Avrupa Birliği’nin desteğiyle Avrupa’da gönüllü olarak çalışabilirsiniz. Öğrenci olmak bu programa katılmak için büyük bir avantajdır.  

Sistemin en büyük avantajı cebinizden tek kuruş harcamadan yurt dışına seyahat edebilmenizdir. Sadece pasaport alacaksınız.  

Yurt Dışında Staj 

 Staj her ne kadar iş olarak görülse de aslında üniversite çalışmalarını güçlendiren bir yer olduğu söylenebilir. Dolayısıyla stajyerler de öğrencidir. Yurt dışında staj yapmak, öğrenci olarak yurt dışına çıkmak için harika bir fırsattır. 

 Mesleki becerilerimizi geliştirirken dili ve kültürü öğrenebiliriz. Yurt dışında staj yapmanın önündeki en büyük engel iş bulmaktır. Bu konuda çok fazla seçeneğimiz olduğunu söyleyemem ama olmadığımızı da söyleyemem. 

 İyi bir araştırma ya da iyi bir danışmanlık firması aracılığıyla iyi bir staj yeri bulabilmek mümkündür. 

Yurt Dışı Dil Okulları

Üniversite öğrencilerinin yurt dışına çıkmasının bir diğer yolu da dil eğitimi almaktır. Günümüz dünyasında başta İngilizce olmak üzere birçok dili iyi düzeyde bilmemiz gerekmektedir. Bunu yapmanın en iyi yolu o ülkede dil kursu almaktır. Çünkü yurt dışında öğrenme hızı kendi ülkenize göre daha hızlı olmaktadır.  

Yurt dışı eğitim fırsatları kapsamında farklı fırsatları size aktarmaya devam ediyoruz.

Dünya Kültür Vakfı Yurt Dışı Eğitimi

Dünya Kültür Vakfının yurt dışında kendi bünyesinde herhangi belirli bir okulu yoktur. Fakat yurt dışı eğitimlerini tamamlamak ve yeni gitmek isteyen öğrencilerin sıkça başvurdukları, burs hizmetleri hakkında bilgiler aldıkları bir kurum olarak Dünya Çapında Eğitim Deneyimleri : Yurt Dışı Eğitimi konusunda öne çıkmaktadırlar.  

Dünya Kültür Vakfının amacı: 

  • Bilim ve tekniğin çağdaş olanaklarını sürekli izleyerek eğitim alanındaki yeni bilgi ve yöntemleri Türk toplumunun hizmetine sunmak, 
  • Türk toplumuna yararlı vatandaşlar yetiştirilmesine katkıda bulunmak amacını benimsemektedirler. 

Dünya Eğitim Sıralaması Nedir? Hangi Ülkeyi Tercih Etmeliyim?  sorusunun yanıtını da sizin için derledik.

Sizler için araştırdığımız Dünya Çapında Eğitim Deneyimleri : Yurt Dışı Eğitim yazımıza, gitmek istediğiniz ülkelerin sıralamasına yardımcı olması amacıyla dünya eğitim sıralamasıyla nokta koymak istiyoruz.  

Yurt dışı eğitimde dünya sıralaması şöyledir:

  1. Birleşik Krallık
  2. Amerika Birleşik Devletleri
  3. Kanada
  4. Almanya
  5. Fransa
  6. Avustralya
  7. İsviçre
  8. İsveç
  9. Japonya
  10. Hollanda

Eğitimde en iyi ülkeler sıralaması ilkokul tamamlama ya da liseyi tamamlama puanı gibi birçok farklı kategoride değerlendirilmiştir. Sizlere Dünya Çapında Eğitim Deneyimleri: Yurt Dışı Eğitim yazımızda dünyanın en iyi eğitim sistemi hangi ülkelerde onlar hakkında bilgi vermeye çalıştık. 

Okuma Önerisi: Yurt Dışı Dil Eğitimi Fiyatları

BONUS: Yurt dışı eğitimi dünya vatandaşı olma yolunda atacağınız en önemli adımdır. Dünya vatandaşı olmak, çizilen politik sınırlardan ziyade insan odaklı bir yapıdır. Farklı kültür, din ve sosyal ortamlar görmek; bunları benimsemek ve saygı sevgi çerçevesinde bir arada yaşamanın temellerini oluşturur.

-->