Japon Balığı Fiyatları 2023 | Oranda, Siyah, Mavi, Teleskop!

Evde akvaryum bulundurmak ve balık beslemek kan akışını yavaşlatarak ev içerisinde yaşayanların stres seviyesini azaltmaktadır. Balık beslemek isteyenlerin de ilk tercih ettiği balık türü Japon balıklarıdır. Bakımı kolay ve görüntüleri ile kendine hayran bırakan Japon balığı fiyatlarını sizler için araştırdık.

Bu yazımızda birden çok türü bulunan Japon balığı ne kadar sizlerle paylaşacağız. Satılık Japon balığı petshop fiyatlarını inceledikten sonra bakımı ve beslenme şekilleri hakkında da ufak tüyolar vereceğiz.

Japon balığı satın almak ve beslemek isteyen bir yandan da fiyat araştırması yapan tüm okurlarımız bu yazımızda aradıkları her detaya ulaşabilirler.

Japon Balığı Fiyatları 2023 – GÜNCEL!

Japon Balığı Ne Kadar?
Japon Balığı Ne Kadar?

Balık beslemek isteyen ve bu işe yeni başlayan herkesin ilk tercih edeceği balık türü Japon balığı çeşitleridir. Akvaryum balık fiyatları arasında en uygun fiyat bandına sahip olan ve bakımı çok kolay olan Japon balıkları aynı zamanda çok dayanıklı da bir türdür.

Japon balığı fiyatları 2023 yılında ortalama olarak aşağıdaki gibidir:

Japon Balığı TürleriFiyat
Oranda Japon Balığı Fiyatları50 – 800 TL
Bebek Yüz Japon Balığı Fiyatı50 – 400 TL
Panda Japon Balığı50 – 200 TL
Tül Kuyruk Japon Balığı25 – 150 TL
Torba Gözlü Japon Balığı15 – 70 TL
Mavi Japon Balığı2.000 TL – 2.500 TL
Teleskop Balığı Fiyat (Siyah Japon Balığı)15 – 60 TL
Aslanbaş Japon Balığı Fiyat65 – 300 TL
Fanus Japon Balığı Fiyatı10 – 50 TL
Japon Balığı Fiyatları 2023

Öneri içerik: Cennet Papağanı Fiyatı

Japon Balığı Kaç TL?

Japon Balığı Kaç TL?
Japon Balığı Kaç TL?

Japon balığı kaç TL sorusuna net bir cevap elbette ki veremeyiz. Her Japon balığı türünün kendine ait özelliği bulunmaktadır. Türün bulunma kolaylığı, bakımı, yaşayacağı ortam ve yaşam süresi fiyatları etkilemektedir. Japon balığı fiyatları pet shoplarda genellikle aynı fiyat aralığındadır.

  • Örneğin fanus Japon balığı fiyatları, standart olarak geçerler ve akvaryum tipi balıklara göre daha uygunlardır. 10 TL’den başlayan klasik Japon balığı fiyatı boyutuna göre 50 TL’ye kadar yükselebilir.
  • Orlando Japon balığı fiyatı ise nispeten daha pahalıdır çünkü en çok beğenilen türler arasında yer alır. 50 TL ile 800 TL arası bir fiyat skalası vardır. Rengi, boyu ve dış yüzeyine göre fiyatı değişmektedir. Hatta bu rakamlar 1000 TL’ye kadar bile yükselebilir.
  • Bebek yüz Japon balığı fiyatları da diğer türlerde olduğu gibi boyutu ve formuna göre değişiklik gösterir. Yine 50 TL ile 400 TL arası bir fiyat aralığı bulunur.
  • Teleskop balığı fiyatları ise 15 TL ile 60 TL arasında değişir. İri ve pörtlek gözlere sahip olduğu için teleskop balığı denilen bu tür fazla ışıktan hoşlanmazlar. Halk arasında siyah Japon balığı olarak da bilinirler.
  • Mavi Japon balığı son derece nadir görülen tür arasındadır. Çok zor bulunan bu Japon balığının fiyatı 100 dolar kadardır.
  • Anavatanı Çin olan Torba gözlü Japon balığının en önemli özelliği göz çevresinde bulunan su dolu keselerdir ve sırt yüzgeçleri yoktur. Kavgacı bir Japon balığı ile birlikte bakılmamalılardır. Boyutuna göre 15 ile 75 TL arası bir fiyatı vardır.

Japon balığı fiyatları satılık ilanlarına göz atmak isterseniz sahibinden.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Japon Balığı Türleri

Japon balığı fiyatlarını incelerken Japon balığı türlerine de kısaca değinmiş olduk. Ancak Japon balıklarının tür sayısı oldukça fazladır. Japon balığı türleri şu şekildedir:

  • Yaygın Japon Balığı (Common Goldfish)
  • Teleskop Japon Balığı (Telescope Goldfish)
  • Kelebek Kuyruk Japon Balığı (Goldfish Butterfly tail)
  • Vakin Japon Balığı (Goldfish Wakin)
  • Torba Gözlü Japon Balığı (Goldfish Bubble Eye)
  • Peçeli Kuyruk Japon Balığı (Veiltail Goldfish)
  • İnci Japon Balığı (Goldfish Pearlscale)
  • Gökyüzü Japon Balığı (Celestial Eye Goldfish)
  • Kuyruklu Yıldız Japon Balığı (Goldfish Comet)
  • Nanjing
  • Oranda Japon Balığı (Oranda Goldfish)
  • Kırmızı Başlıklı Oranda Japon Balığı (Redcap Oranda Goldfish)
  • Ponpon Japon Balığı (Gyroshima)
  • Ranchu Japon Balığı (Ranchu Goldfish)
  • Aslan Başı Japon Balığı (Lionhead Goldfish)
  • Su Perisi Japon Balığı (Fantail Goldfish)
  • Ryukin Japon Balığı (Ryukin Goldfish)
  • Jikin Japon Balığı (Goldfish Jikin)
  • Tosakin Japon Balığı (Tosakin Goldfish)
  • Shubunkin Japon Balığı (Shubunkin Goldfish)

Öneri içerik: Sultan Papağanı Fiyatları

Japon Balığı Bakımı Nasıl Olur?

Japon Balığı Bakımı Nasıl Yapılır?
Japon Balığı Bakımı Nasıl Yapılır?

Japon balığı fiyatlarını türlerine göre inceledik. Peki ya evcil hayvan olarak en popüler balık türü olan Japon balığı bakımı nasıl olur? Gelin hep birlikte inceleyelim.

Japon balıkları, diğer akvaryum balıkları gibi yeterli miktarda temiz suya ihtiyaç duyarlar. Bunun yanı sıra uygun sıcaklığın sağlanması da gerekmektedir.

Akvaryum veya fanus suyunun temizliği balığın sağlığı için önemli bir gereksinimdir. Düzenli su değişimi yapılmalı veya akvaryum su filtreleme sistemi doğru uygulanmalıdır.

18 ile 22 derece arasındaki sıcaklıklar Japon balıkları için ideal sıcaklıklardır. Bunun yanı sıra akvaryumda yeterli miktarda oksijen olması da gerekir.

Japon balıkları sosyal balık türlerindendir. Bu nedenle yalnız yaşamaktan hoşlanmaz ve hatta yalnızlıktan ölebilirler. Eğer Japon balığı sahiplenmek isterseniz en az iki tane almanızı öneririz.

Japon Balığı Ne Yer?

Japon balığı fiyatlarının yanı sıra balık almak isteyen okurlarımızın merak ettiği noktalardan birisi de Japon balığı ne yer sorusudur. Her akvaryum balığında olduğu gibi Japon balıkları için uygun üretilen yemleri petshoplardan temin edebilirsiniz.

Bunun yanı sora Japon balıkları haşlanmış sebze de severler. Ancak sabah ve akşam olmak üzere iki öğün birer yem verilmesi tavsiye edilir.

Japon Balığı Ömrü Ne Kadar?

Japon balığı ömrü ortalama 25 yıldır. Ancak bu ortalama yaşam süresi vahşi doğada kendi habitatında yaşayan balıklar için geçerlidir.

Maalesef akvaryum ve fanuslarda yaşayan Japon balıklarının ömrü çok daha kısa olmaktadır. Ev ortamında iyi bakılan bir Japon balığı ortalama 5 ile 10 sene arası yaşayabilir.

Son olarak Japon balığı fiyatları ile ilgili soruları yanıtlayalım.

Öneri içerik: Sinema Bilet Fiyatları 2023

Sıkça Sorulan Sorular

Japon balığı fiyatları ve bakımı hakkında sıkça sorulan soruları sizler için yanıtladık.

1 tane Japon balığı kaç litre suda yaşar?

Her bir Japon balığı için akvaryumun en az 10 litre su içermesi gerekir.

1 yaşındaki Japon balığı kaç cm olur?

1 ile 2 yaş arasındaki bir Japon balığı ortalama 10 ile 12 cm arası bir uzunluktadır.

Japon balığı kaç saatte bir beslenmeli?

Japon balığına özel üretilmiş yemleri sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez balığınıza vermeniz yeterli olacaktır.

-->