Dershane Fiyatları 2023 – YKS, KPSS, TUS, DUS, DGS

Türkiye’de eğitimin sınavlara dayalı bir sisteme bağlı olduğunu biliyoruz. Her yıl on binlerce insan ÖSYM’nin düzenlediği sınavlara giriyor. Ailelerin ve sınava girecek olan adayların ise aklındaki en önemli soru dershane fiyatları 2023 yılında ne kadar oldu?

Dershanelerin bu sınavlarda etkisi çok büyük. KPSS ve TYT dershane fiyatları en çok merak edilenler arasında yer alıyor.

Dershane fiyatı illere göre değişiklik gösterebilir. Buna göre Ankara, İzmir, İstanbul dershane ücreti çok daha fazla olacaktır. Gaziantep, Bursa, Kayseri dershane fiyat listesi ise daha uygun olabiliyor. İşte detaylar!

KPSS Dershane Fiyatları 2023

KPSS Dershane Fiyatı
KPSS Dershane Fiyatı

KPSS dershane fiyatları online eğitim ile yüz yüze eğitim arasında fiyat farkı bulunuyor. Geçen yılla kıyasladığımızda fiyatlar epey arttı. Geçtiğimiz yıl 6.000-10.000 TL arasında değişen KPSS dershane fiyatı, bu yıl yaklaşık %300 zamlandı.

Yüz yüze eğitim KPSS dershane fiyatı aşağıdaki gibidir:

  • 2023 KPSS dershane fiyatları 20.000 TL – 40.000 TL arasında değişiyor.

KPSS dershane ücretleri YKS ve LGS dershane ücretlerine kıyasla daha uygundur. Yüz yüze eğitim aldığınız pek çok dershane size kitap temin ediyor. Çalışma programları ve her an soru sorabileceğiniz eğitimci kadrolarıyla hizmet veriyorlar.

Evde verimli ve sistemli çalışma ortamı yaratamayacağınızı düşünüyorsanız KPSS dershanelerini tercih edebilirsiniz. Bulunduğunuz ilde başarılı eğitim hizmeti ve kurumsallığıyla bilinen dershaneleri tercih etmenizi öneririm.

Yüz yüze eğitime vaktiniz yoksa veya bütçenizi aşan fiyatlarla karşılaştıysanız online KPSS eğitimi veren kurumları değerlendirebilirsiniz.

Bu kurumlar size genelde PDF halinde kaynak kitaplar ve testler gönderirler. Bazı kurumlar ise kargo yoluyla kitap gönderimi sağlıyorlar.

Öneri içerik: Öğrencilere Vergisiz Telefon Ne Zaman?

KPSS Kurs Fiyatları

Dershane fiyatlarına KPSS kursları ile devam edelim… KPSS kursu için online seçenekler öne çıkıyor. Ancak yüzyüze kurslar da mevcut.

KPSS kurs fiyatları 2023 yılında ortalama olarak aşağıdaki gibidir:

  • PEGEM KPSS Kurs Ücreti: 22.000 TL
  • Tekuzem Online KPSS Kurs Ücreti: 10.000 TL
  • Başkent Kariyer Online KPSS Kurs Ücreti: 10.000 TL
  • Murat Uzaktan Eğitim Online KPSS Kurs Ücreti: 10.000 TL
  • Tasarı Online Eğitim Online KPSS Kurs Ücreti: 3.500 TL
  • Alfa Dershanesi Online KPSS Kurs Ücreti: 5.000 TL
  • İstanbul Akademi Online KPSS Kurs Ücreti: 11.000 TL
  • CBA Akademi Online KPSS Kurs Ücreti: 2.000 TL
  • SoruBankası Online KPSS Kurs Ücreti: 3.750 TL

Sizler için bazı Online KPSS kurs fiyatlarını listeledim. Bu fiyatlar erken kayıt sürecinde uygulanan indirimleri kapsıyor.

Bir KPSS adayıysanız her geçen dakikanın sizin için ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Bu yüzden KPSS sınavına girecekseniz tavsiyem, online kurslarınızı erken kayıt dönemlerinde almanızdan yana.

Dershane fiyatlarını en çok tercih edilen kurumlara göre sıralayalım…

Türkiye’de En Çok Tercih Edilen Dershaneler ve Fiyatları

Türkiye'de En Çok Tercih Edilen Dershaneler
Türkiye’de En Çok Tercih Edilen Dershaneler

2023 dershane ücretleri her geçen gün değişkenlik gösteriyor. Yüz yüze eğitim almak istiyorsanız kesinlikle eğitimci kadrosunda iddialı olan dershaneleri tercih etmelisiniz.

Dershanelerin eğitimci kadrosu, fiziki imkanları, sınıf mevcudu gibi detaylar fiyatta etkili oluyor, bu konularla ilgili dershane yönetiminden mutlaka bilgi alın.

1- YKS ve LGS Dershane Fiyatları

YKS ve LGS dershane fiyatları arasında ciddi farklar olabilir. Bunun sebebi YKS sınav sorularının içeriğinin LGS sorularına göre daha detaylı oluşu ve uzmanlık gerektirmesiyle bağlantılıdır.

8.sınıf ve 12. sınıf dershane fiyatları ortalama olarak şu şekildedir:

  • Kültür Dershanesi Fiyatları: 15.000 – 30.000 TL
  • Final Dershanesi Fiyatları: 20.000 – 40.000 TL
  • Sınav Dershanesi Fiyatları: 20.000 – 40.000 TL
  • Açı Dershanesi Fiyatı: 15.000 – 30.000 TL
  • Uğur Dershanesi Fiyatları: 20.000 – 30.000 TL
  • Çözüm Eğitim Kurumları: 15.000 – 25.000 TL
  • Olimpiyat Dershanesi: 15.000 – 20.000 TL
  • Limit Dershanesi Fiyatları: 10.000 – 20.000 TL
  • Fatih Dershanesi Fiyatları: 12.000 – 15.000 TL
  • Pegem Dershanesi Fiyatları: 15.000 – 30.000 TL
  • Fen Bilimleri Dershanesi Fiyatları: 15.000 – 30.000 TL
  • Özel Kavram Dershanesi: 10.000 – 25.000 TL
  • Birey Dershanesi Fiyatı: 9.500 – 15.000 TL

Dershaneye kaydolurken:

  • erken kayıt indirimi,
  • kardeş indirimi,
  • öğretmen/ memur indirimi gibi imkanlardan faydalanabilirsiniz.

Ayrıca nakit ödeme yapacaksanız %10 ile %20 oranları arasında indirim uygulanıyor.

Şehirden şehre dershanelerin fiyatları farklılık gösteriyor. Şehirlerle ilgili detaylı bilgilere geçmeden önce hatırlatmak istediğim bir konu var:

Dershaneler ve temel liseler kayıt dönemlerinden önce bursluluk sınavı düzenliyorlar. Başarı sıralamanıza göre belli oranda indirim elde edebiliyorsunuz.

Dershane fiyatları Sınav Dershanesi kurumu için ne kadar? Detaylı olarak inceleyelim…

İlginizi çekebilir: Sinema Bileti Fiyatları

Sınav Dershanesi Fiyatları

Dershane arayışına girdiğinizde en önemli seçeneklerden birisi sınav dershanesi olacaktır. Sınav Dershanesi fiyatları sınav türü, eğitim kapsamı ve konum gibi faktörlere göre değişiklik göstermektedir. Ancak genel olarak fiyatlar şu şekildedir:

  • Sınav Dershane Fiyatları 20.000 TL ile 40.000 TL arasında değişiklik göstermektedir.

Final Dershanesi Fiyatları

Final dershanesi, yıllardır ülkemizin hemen her şehrinde eğitim hizmeti veren bir kurumdur. Bu kapsamda LGS’den TYT’ye kadar birçok sınav için aktif eğitimleri devam ediyor. Final dershanesi fiyatları ise şu şekilde:

Final Dershane Fiyatları: 20.000 TL – 40.000 TL

Ücretsiz Dershaneler (Gençlik Eğitim Merkezi)

Ücretsiz Dershaneler
Ücretsiz Dershaneler

Artan dershane ücretleri ile ülkenin pek çok ilinde belediyeler de Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle kurulan dershanelere talep artıyor. Ortaokul ve Lise öğrencilerine yönelik bu kurslar çoğunlukla ücretsiz veya cüzi rakamlarla gidilebilen gençlik merkezleri oluyor.

Belediyenin gençlik merkezlerine başvurarak ortaokul, lise veya mezun gruplarına kaydolabilirsiniz. Bu sınıflarda hangi sınava hazırlanıyorsanız ona yönelik dersler alıyorsunuz.

Bu derslerden sonra kendiniz evde testler ve deneme sınavları çözerek takviyeler yapmanızı tavsiye ederim.

Eğer dershane fiyatları 2023 rakamları pahalı geldiyse ve karşılayamıyorsanız belediyelerin gençlik eğitim merkezlerinden faydalanabilirsiniz.

1- Belediye Dershaneleri

Belediyeler ve Milli Eğitim Bakanlığı ortak çalışmasıyla ortaya çıkan bu proje ile dershanelerin talep ettiği yüksek fiyatları karşılayamayan aileler ve sınav adayları için bir çözüm yolu üretildi.

Gençlik merkezlerinde sınav adaylarına girecekleri sınava yönelik kurslar veriliyor. Bu kurs hizmetini alanında öğretmenlik unvanı almış kişilerden oluşan bir kadro sağlıyor.

Ankara Belediyesi Gençlik Merkezi ile ilgili detayları sizler için paylaşıyorum. Burada ücretsiz kurs alabiliyorsunuz. İmkanları ve ders sistemleriyle ilgili detaylara ulaşabilirsiniz.

Gençlik merkezleri içinde bir diğer başarılı örnek ise İzmir’de. Karşıyaka ilçesine bağlı İsmail Hakkı Tonguç Gençlik Eğitim Merkezi (KARGEM) ücretsiz eğitim hizmeti sağlıyor. Bu Gençlik Merkezi ile ilgili detaylara ilgili linkten ulaşabilirsiniz.

DGS Dershane Fiyatları

DGS Dershane Fiyatları
DGS Dershane Fiyatları

2 yıllık ön lisans programlarından birini bitirdiniz ve 4 yıllık lisans programına geçiş yapmak istiyorsunuz. Bu noktada girmeniz gereken sınavın Dikey Geçiş Sınavı (DGS) olduğunu biliyoruz. Bu sınavdan en az 250 puan almanız gerekiyor.

Üniversitelerin sınırlı kontenjanından faydalanabilmeniz için olabildiğince yüksek bir puan almanız gerekiyor. Bu durumda DGS dershane fiyatları hakkında bilgi edinmenizde büyük fayda var.

DGS sınavına evde hazırlanarak istediğiniz puanı alamayacağınızı düşünüyorsanız bir dershaneden veya etüt merkezinden profesyonel destek almanız oldukça mantıklı görünüyor.

DGS dershane fiyatları online kurslar için aşağıdaki gibidir:

  • Yargı Akademi: 4.500 TL (Peşin) – 7.500 TL (Taksitli)
  • Pegem Akademi: 6.500 TL (Peşin) – 8.000 TL (Taksitli)
  • Tasarı Online Eğitim: 8.100 TL
  • Yakın Eğitim: 1.800 TL

Öneri içerik: Cambly Fiyatları

TUS ve DUS Dershane Fiyatları

TUS ve DUS Dershane Fiyatları
TUS ve DUS Dershane Fiyatları

Tıp Fakültesi veya Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun olduysanız önünüzde oldukça önemli bir sınav var. TUS ve DUS’a kendiniz evde hazırlanabileceğiniz gibi dershaneler veya online kurslar aracılığıyla da hazırlanabilirsiniz.

1- TUS Dershane Fiyatları

TUS dershane fiyatı ortalama olarak şu şekildedir:

  • NetteKURS Online: 20.000 TL – 35.000 TL
  • Yüz yüze eğitimde TUS Dershane ücretleri 30.000 TL – 40.000 TL arasında değişmektedir.

Tıp fakültesi öğrencilerini yakından ilgilendiren TUS sınavıyla ilgili tüm detayları “TUS Nedir?” adlı yazımızdan öğrenebilirsiniz.

2- DUS Dershane Fiyatları

Diş hekimlerinin uzmanlık için girdiği DUS’a yüz yüze eğitim ve online kurslar aracılığıyla hazırlanmanız mümkün. Hızlandırılmış tekrar kursları ise daha önce DUS’a hazırlanmış adayların tercih edebileceği bir online kurs planı oluyor.

DUS Online Kurs Fiyatları şu şekildedir:

  • TUSDATA Online DUS Kurs Ücreti: 3.500 TL – 29.200 TL
  • DUSTime: 20.000 TL – 45.000 TL
  • NetteKurs: 9.000 TL – 25.000 TL

Yüz yüze DUS eğitimi almak istiyorsanız bölgenizdeki dershanelerden net fiyat almalısınız. Ancak Türkiye genelinde ortalama bir fiyat vererek fikir sahibi olmanızı istiyorum.

  • DUS dershane ücretleri güncel olarak 25.000 TL – 40.000 TL arasında değişmektedir.

Türkiye’nin en iyi tıp fakültelerini listelediğimiz “En İyi Tıp Fakülteleri” adlı yazımıza mutlaka göz atın!

Ankara Dershane Fiyatları 2023

Ankara Dershane Fiyatları
Ankara Dershane Fiyatları

Özellikle yerel ve butik dershane fiyatı Ankara‘da çok daha uygun fiyatlı oluyor. Ankara’nın büyükşehir olmasından ötürü çok fazla dershane, temel lise ve etüt merkezi bulunuyor.

Ankara’da dershane fiyatı ortalama olarak şu şekildedir:

  • Ankara dershane fiyatları ortalama 15.000 TL – 40.000 TL arasında değişiyor.

Bu değişiklik gruplara göre belirleniyor. LGS grupları ile YKS grupları arasında fiyat farkları oluşuyor. YKS grubunun içinde de son sınıf öğrencilerin verdiği ücret ile mezun grupların verdiği ücret yine farklılık gösteriyor.

Başkent’te etütlerin ve dershanelerin merkez ilçelerde daha yüksek fiyatlar istediğini görüyoruz. Çankaya, Etimesgut gibi ilçelerin içindeki Kızılay veya İncek gibi semtlerde dershane ücretleri çok daha pahalı oluyor.

Öneri içerik: Ankara Havaş Saatleri

İstanbul Dershane Fiyatları 2023

İstanbul Dershane Fiyatları
İstanbul Dershane Fiyatları

İstanbul dershane fiyatları her ilçe ve semtte ciddi farklılıklarla karşımıza çıkıyor. Beşiktaş, Mecidiyeköy, Bakırköy, Kadıköy gibi bölgelerde dershane ücretleri 45.000 TL’ye kadar çıkabiliyor. Eğer bölgenizde yeni açılmış bir dershane varsa buralarla görüşmenizi tavsiye ederim.

Elbette eğitimci kadrosu ve dershanenin fiziki imkanlarını da dikkate almalısınız. Genelde yeni açılmış kurumlar daha uygun fiyatlı oluyorlar. Erken kayıt dönemine denk gelirseniz ekstra bir indirim daha sağlanıyor.

  • İstanbul için ortalama bir dershane ücreti bilgilendirmesi yaparsak, 25.000 TL – 45.000 TL aralığındadır.

Dershane fiyatları İstanbul için fiyat farkında uçurum gördüğünüzün farkındayım. Bunun sebebi YKS ile LGS sınavları hazırlık gruplarında meydana gelen farkla ilişkili. LGS grupları çok daha uygun oluyor.

YKS grupları da kendi içinde 12. sınıf öğrencileri ve mezun grupları olarak ayrılıyor. Bu iki grup birbirinden farklı ücretler ödüyor, mezun grup genelde daha fazla ödeme yapıyor.

İzmir Dershane Fiyatları 2023

İzmir Dershane Fiyatları
İzmir Dershane Fiyatları

Büyükşehirlerden bir diğeri, İzmir dershane fiyatları ile ilgili bilgilendirmeye geldi sıra. Güzide şehrimizin merkezinde bulunan ilçelerden Bornova’nın merkez bölgeleri, Karşıyaka’nın ise Bostanlı ve Mavişehir bölgeleri, Alsancak’taki merkezi kesimlerde bulunan dershanelerin ücretleri çok daha pahalı oluyor.

Bu bölgelerde ikamet ediyorsanız yerel dershanelere yönelebilirsiniz. Ya da örneğin Bostanlı’da yaşıyorsanız Karşıyaka çarşı veya Alaybey bölgelerindeki kurumlardan fiyat alabilirsiniz.

Eğitimci kadrosu ve dershanenin fiziki şartları sizin için yeterliyse bu bölgelere yönelmenizi tavsiye ederim.

  • İzmir dershane ücretleri 15.000 TL – 35.000 TL arasında değişiyor.

İlginizi çekebilir: Havaş Saatleri İzmir

Bursa Dershane Fiyatları 2023

Bursa Dershane Fiyatı
Bursa Dershane Fiyatı

Bursa dershane fiyatları 2023 eğitim öğretim döneminde yine artış gösterecek. Bursa’da en çok tercih edilen dershaneler ve etüt merkezleri Çarşı bölgesi ile Nilüfer bölgesindeki kurumlardır.

Bu bölgedeki yerel dershanelerin fiyatları ise oldukça değişken. Çarşı bölgesi ile Nilüfer bölgesindeki fiyat farklılıklarını göz önünde bulundurmakta fayda var.

  • Bursa dershane fiyatları 10.000 TL – 30.000 TL arasında değişiyor.

Gaziantep Dershane Fiyatları 2023

Gaziantep Dershane Fiyatları
Gaziantep Dershane Fiyatları

Gaziantep dershane fiyatları 2023 eğitim yılı kayıtlanma dönemi için oldukça arttı. Gaziantep dershaneleri genelde merkez bölgelerde bulunuyor, bu bölgelerdeki dershaneler çok daha fazla talep görüyor. Final Dershanesi, Uğur Dershanesi ve Sınav Dershanesi en çok tercih edilen dershaneler arasında yer alıyor.

Yerel dershaneler daha makul fiyatlar belirleyebiliyorlar. Bu kurumlara bizzat giderek eğitimci kadrosu ve dershanenin fiziki şartları hakkında detaylı bilgi edinmeyi ihmal etmemelisiniz. LGS ve YKS sınavlarına her yıl binlerce aday giriyor.

Ayrıca hizmet almak için dershaneye para ödeyeceksiniz. Karşılığını alabiliyor olmanız gerçekten önemli.

  • Gaziantep’te dershanelerin fiyatları 10.000 TL – 20.000 TL arasında değişiyor.

Öneri içerik: Gaziantep Havaş Saatleri

Kayseri Dershane Fiyatları 2023

Kayseri Dershane Fiyat
Kayseri Dershane Fiyat

Kayseri dershane fiyatları 2023 eğitim öğretim dönemi için Ankara, İstanbul ve İzmir’e kıyasla çok daha uygun görünüyor. Kayseri’nin merkez bölgesinde dershanelerin ve etüt merkezlerinin yoğunlukta olduğunu biliyoruz.

  • Kayseri dershane ücretleri 10.000 TL – 20.000 TL arasında değişiyor.

Dershanelerin Profesyonel Bir Danışmanlık Servisi Var Mı?

Başta eğitim koçu veya rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmetleri sınav dönemindeki bir öğrenci için oldukça önemli bir hizmet. Öğrencinin dershane ve evdeki çalışma düzenini oluşturan birim tam olarak burası!

Sınav adayları bazen sınav stresiyle başa çıkmakta zorlanıyorlar ki bu oldukça doğal bir durum. Aile beklentileri, giderek yoğunlaşan gelecek kaygısı veya arkadaş ortamında yaşanabilen sorunlar adayları daha hassas bir ruh haline sokabiliyor.

Sınav adaylarının kaygılarıyla başa çıkabilmesi için profesyonel desteğe ihtiyaçları olabiliyor. Dershanelerdeki danışmanlık birimleri stresle başa çıkma konusunda adaya destek olmalılar.

En az dershane fiyatları kadar önemli bir konuyla devam edelim: Eğitim kadroları…

Dershanelerde Eğitimci Kadrosu İlgili Mi?

Eğitimci kadrosunun alanında yeterli olup olmaması oldukça önemli. Ancak sınav adaylarının sorularına sabırla yanıt vermeleri de gerekiyor. Yoğun çalışma temposundaki adayların çözemediği sorular ve anlayamadığı konularla ilgili eğitimci kadrosu tarafından çözüm üretilmeli.

Dershanede Çalışma Ortamı Sağlanıyor Mu?

Dershanede yalnızca ders anlatılmıyor. Sınav adaylarının test çözüp konu tekrarı yapabileceği sessiz bir çalışma alanına da ihtiyaçları oluyor. Dershanelerin bunu karşılayabilmesi çok önemli!

Sessiz bir çalışma ortamı sağlayamayan dershanelerden istediğiniz verimi almanız mümkün değil.

Dershanede Deneme Sınavları Ne Sıklıkla Yapılıyor?

Güncel Dershane Fiyatları
Güncel Dershane Fiyatları

Yalnızca ders verip konu anlatan bir dershaneden hiçbir verim alamazsınız! Siz bir sınav adayısınız, hangi seviyede olduğunuzu her an bilmelisiniz! Eğitim öğretim yılı başlarında en az ayda 1 kere deneme sınavlarına girmelisiniz.

Sınav zamanı yaklaştıkça bunun her hafta tekrarlanması gerekiyor. Bu deneme sınavları yalnızca bulunduğunuz seviyeyi görmeniz için yapılmıyor, sınav provasında olduğunuzu düşünün! Böylece gireceğiniz gerçek sınavda tecrübeli bir aday oluyorsunuz!

Dershane fiyatları konusunda son olarak kurum ve aile arasındaki iletişimden bahsedelim…

İlginizi çekebilir: Özel Üniversite Fiyatları

Dershaneler Aile ile Yeterli İletişim Kuruyor Mu?

Bir ebeveyn olarak çocuğunuzun hangi seviyede olduğunu bilmek istemeniz en doğal hakkınız. İlgili bir aile çocuğunun geleceği ile ilgili endişe duyar. Çocuğunuz zamanının büyük çoğunluğunu dershanede geçireceği için dershanenin sizi bilgilendiriyor olması gerekli.

Devamsızlık bilgisi, deneme sınavı sonucu bilgisi, yapılan veya yapılmayan ödevlerin bilgilendirmesi gibi konularda size dönüş yapmaları gerekiyor. Dershaneler genelde bunu ebeveynlere bilgilendirme mesajları atarak sağlıyorlar. Bu hizmetlerinin olup olmadığını mutlaka öğrenin!

Sıkça Sorulan Sorular

Dershane ücretleri yıllık mı?

Dershane ücretleri yıllık olarak belirtilir. Dershane ücretleri peşin ödenirse bu yıllık ücrete indirim uygulanır. Dilerseniz taksitlendirebilirsiniz.

11. sınıfta dershaneye gitmek doğru mu?

Dershaneye gitmek için en uygun zaman 11. sınıftır. YKS oldukça kapsamlı bir sınav olduğu için sorulara karşı alışkanlık kazanmak ve sınav stresini yenebilmek adına 11. sınıfta dershaneye gitmek kesinlikle doğrudur.

Dershaneye gitmeye gerek var mı?

Elinizde gireceğiniz sınava yönelik kitaplar mevcutsa ve evde çalışabileceğiniz sessiz bir ortam varsa dershaneye gitmek şart değildir. Ancak imkanlarınız kısıtlıysa ve ders çalışırken disiplini oturtmakta zorlanıyorsanız dershaneye gitmelisiniz.

Dershane parası ödenmezse ne olur?

Dershaneye kaydolurken size belirtilen ücretin yazılı olduğu bir senet imzalarsınız. Kurum belirttiğiniz tarihte ödemeyi sizden almazsa icra dairesine başvurarak hakkınızda takip kararı çıkartır. İcra dairesine yeni bir son ödeme tarihi vermeniz veya borcu yapılandırmanız gerekir. Size belirtilen süre içinde borcu ödemezseniz borcunuz hapis cezasına çevrilir.

Dershane mi yoksa özel ders mi?

Eğer YKS veya LGS gibi kapsamlı bir sınava girecekseniz dershane daha avantajlıdır. Sunduğu imkanlar ve verdiğiniz ücreti göz önünde bulundurduğumuzda karlı bir yöntemdir. Her derste kendinize güveniyorsanız ve bir ders ile ilgili sorun yaşıyorsanız özel ders alma yoluna gidebilirsiniz.

Dershaneden ayrılınca para geri alınır mı?

Özel Eğitim Kurumları Yönetmeliğine göre eğitim yılı başladıktan sonra dershaneden ayrılmak istediğinizde toplam ücretin %10’u + hizmet aldığınız günlerin ücreti sizden tahsis edilir.

Öneri içerik: Özel Okul – Kolej Fiyatları

-->