İngilizce Şirket İsimleri | Zenginlik Getiren 30 Şirket İsmi!

Son yıllarda ülkemizde pek çok işletme özellikle İngilizce şirket isimleri kullanmaya başladı. Bu kullanılan İngilizce marka isimleri ile tüketici de “daha kaliteli” algısı oluşturulmaya çalışılıyor.

Siz de yeni bir firma açmayı düşünüyor ama isim bulmakta zorluk çekiyorsanız bu yazımız size fikir olacaktır. Peki, İngilizce firma isimleri nelerdir? Sizler için örneklerle açıkladık. Ayrıca İngilizce dükkan isimleri de bulabileceksiniz.

Markanız için yabancı marka isim önerileri arıyorsanız doğru adrestesiniz. Türkiye’de yabancı firma isimleri daha çok en çok cafe, otel, bar ve restoranlarda karşımıza çıkıyor. Bu yazımızda sizlere İngilizce karizmatik şirket isimleri önerilerimizi sunacağız. Haydi gelin hep birlikte yazımıza göz atalım!

Şirket İsmi Neden Önemlidir?

Şirket İsmi Neden Önemlidir?
Şirket İsmi Neden Önemlidir?

Son yıllarda özellikle e-ticaret konusunda önemli ölçüde bir artış söz konusudur. Durum böyle olunca pek çok kişi e-ticaret için araştırmalar yapmaya başlamıştır. Elbette ki internet üzerinden bile ticaret yapacaksanız mutlaka bir firmanız ve bir marka isminizin olması gerekmektedir.

Bu markaya vereceğiniz isim yabancı şirket isimleri de olabilir Türk şirket isimleri de…Ticaret alanında çok fazla rakip olduğu için kendinizi bu rakiplerin arasından sıyırmanız ve ön plana çıkmanız gerekmektedir. Bunu yapabilmeniz için de gerekli olan ilk şey marka ismidir.

Marka ismi, ticaret yaparken müşterileriniz arasında kurduğunuz bağı da güçlendirecek en önemli etkenlerden birisidir.Şirketinize doğru bir marka ismi seçmeniz sizin satışını yapacağınız ürünleriniz ve şirketiniz için avantaj olacak, diğer rakiplerden sıyrılmanıza yardımcı olacaktır.

Fakat yanlış bir isim tercihinde bulunmanız sizin rakiplerinizden sıyrılıp ön plana çıkmanızı zorlaştırabilir. Bu yüzden İngilizce şirket isimleri veya Türkçe şirket isimleri seçerken marka isminizin ilgi çekici, akılda kalıcı ve etkileyici bir isim olmasına özellikle dikkat etmeniz gerekmektedir.

İngilizce şirket isimleri yanında Türkçe şirket isimleri arıyorsanız En Güzel ve En Yaratıcı Şirket İsimleri yazımıza göz atabilirsiniz.

Bir Şirket İsminde Mutlaka Bulunması Gereken Özellikler Nelerdir?

İngilizce Şirket İsimleri
İngilizce Şirket İsimleri

Şirketinize koyacağınız isim bir nevi şirketinizin kaderini de belirleyecektir. Güzel isim tanınırlığı ve ön plana çıkmayı artırabilirken kötü bir isim geriye doğru bir ilerlemeye sebep olabilmektedir. İngilizce şirket isimleri arayan kişilerin bu yüzden firmalarına koyacakları isimler konusunda dikkat etmeleri gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Bir şirket isminde mutlaka bulunması gereken özellikleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Kısa ve öz olmalıdır.
  • Şirketinizin içeriğine hitap etmelidir.
  • Kolay yazılabilir olmalıdır.
  • Telaffuzu kolay olmalıdır.
  • Markanızın kişiliğini yansıtmalıdır.
  • Rakip isimlerini hatırlatacak bir isim olmamalıdır.
  • Hedef kitlenize hitap etmelidir.

İngilizce Dükkan İsimleri Nelerdir? | İngilizce Şirket İsimleri!

İngilizce Şirket İsimleri
İngilizce Şirket İsimleri

İngilizce şirket isimleri kullanarak markalaşmak Türkçe şirket isimleri kullanarak markalaşmaya göre bazen daha zor olabilmektedir. Şirket isimleri yabancı olanlar daha modern bir görünüme sahip oldukları için kısa vadede ön plana çıkmaya da yardımcı olabilir. Dükkan açmayı düşünenler için hazırladığımız İngilizce dükkan isim önerileri şunlardır:

  1. Dream Catcher (Rüya Kapanı),
  2. Comma (Virgül)
  3. Nix (Su Perisi),
  4. Fly Grocery Store – FG Store (Sinekli Bakkal),
  5. Big Bang (Başlangıç),
  6. Paradise (Cennet),
  7. Jozzby (Şakacı),
  8. Beast (Canavar),
  9. Crickle (Çıtır Çıtır),
  10. Funlas (Eğlenceler).

İlginizi çekebilir: Evde Serinleme Yöntemleri

İngilizce Mağaza İsimleri Nelerdir?

İngilizce Mağaza İsimleri
İngilizce Mağaza İsimleri

Giyim mağazası ya da butik açmak isteyenler yabancı mağaza isimleri ile ilgili daha çok araştırma yapmaktadır. Yazımızın bu kısmında giyim mağazası veya moda butiği açmak isteyen kişiler için İngilizce butik isimleri ve marjinal butik isimleri yer almaktadır. İşte mağazanıza koyabileceğiniz İngilizce şirket isimleri şunlardır:

  1. Metamorphosis (Başkalaşma)
  2. Aden (Cennet),
  3. Depero (Derin),
  4. Holly (Çoban Püskülü),
  5. Beatrix,
  6. Camelia (Kamelya),
  7. Wendy,
  8. Cee (Evet)
  9. Hera,
  10. Lotus (Nilüfer).

Öneri içerik: Celal Şengör’ün Serveti Ne Kadar?

Yabancı Marka İsim Önerileri

Yabancı Marka İsim Önerileri
Yabancı Marka İsim Önerileri

Markalaşmak büyüyebilmek için ön önemli adımlardan birisidir. Şirketinizin bir marka haline gelebilmesi için de akılda kalıcı ve kolay telaffuz edilebilir olması oldukça önemlidir. Yeni bir şirket açmaya karar verdiyseniz ve firma isim önerileri arıyorsanız yazımızın bu kısmında güzel firma isimleri bulabilirsiniz. İşte markanıza verebileceğiniz güven veren şirket isimleri ve zenginlik getiren şirket isimleri şunlardır:

  1. Lidya,
  2. Zeus,
  3. Seahorse (Denizatı),
  4. Hobby Lobby (Eğlence Lobisi),
  5. Golden (Altın),
  6. Stalwart (Güçlü, Korkusuz),
  7. Your Company (Sizin Şirketiniz),
  8. Fashion Wheel (Moda Çarkı),
  9. Dream Island (Rüya Adası),
  10. Heart of Fashion (Modanın Kalbi).

İngilizce şirket isimleri için farklı konularla devam edelim…

Şirket İsmi Tescili Nasıl Yapılır?

İngilizce marka isimleri konusunda karar verdikten sonra yapmanız gereken şeylerden biri isim tescili yapmaktır. Şirket ismi tescilini iki şekilde gerçekleştirebilirsiniz:

  1. Türk Patent ve Marka Kurumuna kişisel başvuru yaparak,
  2. Yetkili patent ofisleri aracılığı ile başvuru yaparak.

İngilizce şirket isimleri arasından beğendiğiniz bir ismi seçtikten sonra isim tescil başvurusu yapmanız gerekmektedir. İsim tescil başvurusunun Türk Patent ve Marka Kurumuna yapılması gerekmektedir. İsim tescil başvurunuzu yüz yüze yapabileceğiniz gibi dijital ortamda da yapabilirsiniz.

1- Tescil Başvuru Dosyasında Bulunması Gerekenler Nelerdir?

İngilizce şirket isimleri konusunda karar verip tescil başvurusu yapmak istiyorsanız bir başvuru dosyası hazırlamanız gerekmektedir. İsim tescil başvuru dosyasında bulunması gerekenler şunlardır:

  • Başvuran kişiye ait bilgiler,
  • Tescil edilecek marka ismi,
  • Marka isminin sahip olduğu sınıf,
  • İsim tescili başvuru ücreti,
  • Firmanın logosu.

Başvuru dosyanızla beraber isim tescil başvurunuzu yaptıktan sonra Türk Patent ve Mark Kurumu tarafından gerekli incelemeler yapılmaktadır. Bu inceleme ve değerlendirme süreci ortalama olarak 2 – 3 ay civarında sürebilmektedir.

İlginizi çekebilir: Yıllara Göre Asgari Ücret ve Ekmek Fiyatları

Sıkça Sorulan Sorular

İngilizce şirket isimler ile alakalı sıkça sorulan sorular şu şekilde:

Şirketime ne isim koyabilirim?

Şirket kurma aşamasında isim düşünüyorsanız ilgi alanlarınızı gözeterek farklı kelimelere yönelebilir ve isim koyabilirsiniz. Ancak marka isminizin akılda kalıcı ve kolay telaffuz edilebilir niteliklerde olduğundan emin olun.

Şirket isminin sonuna ne yazılır?

Türkiye’de kanunlar çerçevesinde belirlenen kurallara göre şirket isminin sonuna şirket türü eklenir.

Yorum Bırak
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir