Celal Şengör Kimdir? Celal Şengör’ün Serveti Ne Kadar!

Celal Şengör; jeoloji, tektonik ve depremler üzerine yaptığı çalışmalarla dünya çapında üne kavuşmuş bir isimdir. Son zamanlarda ünlü olan bu isim ile ilgili pek çok konu da merak edilmektedir. En çok merak edilen konuların başında Celal Şengör’ün serveti gelmektedir. Peki, Celal Şengör serveti ne kadardır?

Kimmet Kıtası adını verdiği bir şerit kıta keşfeden Celal Şengör, Türk yer bilimcisi olarak bilinmektedir. Oldukça merak edilen isimler arasına da adını yazdırmış bir kişidir. Bu yazımızda Celal Şengör ile ilgili merak edilen tüm sorulara cevap vereceğiz.

Celal Şengör Kimdir?

Celal Şengör'ün Serveti
Celal Şengör Kimdir? Celal Şengör’ün Serveti

Celal Şengör’ün tam ismi Ali Mehmet Celal Şengör’dür. Celal Şengör, ünlü jeologdur. 24 Mart 1955 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Aslen Rumeli göçmenidir. Daha çok yapısal yer bilimi ve tektonik alanlarında yapmış olduğu çalışmaları ile bilinmektedir.

Kimmer Kıtası adını verdiği bir şerit kıta keşfeden Celal Şengör; Mehmet Fuad Köprülü’den sonra Rus Bilimler Akademisi’ne seçilmiş olan ikinci Türk profesörü olmuştur. 2010 yılında, Alman Jeoloji Derneği tarafından Gustav Steinmann Madalyası’na, 1991’de Kültür Bakanlığının Bilgi Çağı Ödülü’ne layık görülmüştür.

Celal Şengör’ün Babası Kimdir?

Tektonik alanlarda yaptığı çalışmalar ile bilinen Celal Şengör ile ilgili Celal Şengör’ün serveti konusunun yanında merak edilen konulardan biri de Celal Şengör babası kimdir konusudur. Celal Şengör babası Mehmet Asım Şengör’dür. Celal Şengör annesi ise Günseli Güler Şengör’dür.

Celal Şengör Ailesi Ne İş Yapar?

Celal Şengör ailesi hakkında pek detaylı bilgi bulunmamaktadır. Sadece Celal Şengör aile şirketi olduğu bilinmektedir. Celal Şengör’ün babasının şirketi, inşaat ve mühendislik hizmetleri alanında yaptığı çalışmalarla bilinmektedir. Bu şirket, genel olarak altyapı projeleri, yol yapımı, köprüler, tüneller ve barajlar gibi projelerde faaliyetini sürdürmektedir.

Celal Şengör’ün Serveti 2023

Celal Şengör'ün serveti
Celal Şengör’ün serveti

Celala Şengör’ün serveti oluşumunda en büyük etkenlerden birisi aldığı eğitim ve akademik başarılarıdır. Bunun yanında Celal Şengör mal varlığı oluşumuna yaptığı bilimsel çalışmalar, yazdığı kitaplar ve katıldığı televizyon programlarının da büyük ölçüde katkı sağladığını söylemek mümkündür.

Celal Şengör’ün servetini kesin olarak bilmemizin imkanı yoktur. Ancak, servetinin 300 milyon TL civarında olduğu tahmin edilmektedir.

Celal Şengör’ün Yazdığı Kitaplar Nelerdir?

Önemli yer bilimcilerden birisi olan Celal Şengör yazdığı kitaplarla da adından sıklıkla söz ettirmektedir. Celal Şengör’ün yazdığı kitaplar şunlardır:

  • Senin Cahilliğin Benim Yaşamımı Etkiliyor: Bu eser bir nehir söyleşidir. Bu eserde, bir bilim insanının çocukluğundan bugüne kadar nasıl adım adım geliştiğini anlatılmaktadır.
  • Bilgiyle Sohbet: Celal Şengör bu eserinde, çeşitli dergi ve gazetelerde yayımlanan yazılarını ve yaptığı konuşmaların metinlerini bir araya getirmiştir.
  • Hasan Ali Yücel ve Türk Aydınlanması: Celal Şengör bu eserinde Hasan Ali Yücel’i derinlemesine incelemiştir.
  • Zümrüt Ayna: Celal Şengör bu eserinde; antik çağ düşünürlerinden Fransız İhtilali’ne, III. Selim’den Mustafa Kemal’e ve Barış Manço’ya kadar bilim, siyaset, kültür ve sanat alanında yer edinmiş pek çok ünlü ismi değerlendirmiştir.
  • Dikkate Değer Mevzular: Celal Şengör bu eserinde Atatürk ve Osmanlı üzerine düşmüştür.
  • Bir Toplum Nasıl İntihar Eder?: Celal Şengör bu eserinde gündelik sorunlar, üniversitelerin eğitim durumu, dini konular ve askeri meseleler gibi pek çok konuyu irdelemiştir.
  • Bilimin Büyüsü: Celal Şengör bu eserinde evrim, jeoloji, fizik, icatlarla gibi konulara değinmiştir.
  • Aptalı Tanımak: Celal Şengör bu eserinde Türkiye’nin durumundan bahsetmektedir.

Celal Şengör’ün Önerdiği Kitaplar Nelerdir?

Celal Şengör'ün serveti
Celal Şengör’ün Önerdiği Kitaplar Nelerdir? Celal Şengör’ün Serveti

Celal Şengör katıldığı televizyon programlarında ve röportajlarında pek çok kitap tavsiyesinde de bulunmuştur. Tavsiye ettiği kitaplardan bazıları şunlardır:

  • Parlamenter Bestekarlar – Yılmaz Karakoyunlu
  • Bir Dehanın Romanı Goethe – Hasan Âli Yücel
  • Mantık Dersleri – Hasan Âli Yücel
  • Nutuk – Mustafa Kemal Atatürk
  • Cyrano de Bergerac – Edmond Rostand
  • Türk Edebiyatında İlk Mutasavvıflar – Mehmet Fuad Köprülü
  • Büyük Osmanlı Tarihi – Joseph von Hammer
  • Devleti Aliyye – Halil İnalcık
  • Kurtuluş ve İmparatorluk Sürecinde Osmanlı – Halil İnalcık
  • Türklerin Tarihi 1-2 – İlber Ortaylı
  • Tek Adam 1-2-3 – Şevket Süreyya Aydemir
  • Türlerin Kökeni – Charles Darwin

Celal Şengör’ün önerdiği kitaplardan farklı olarak başka hangi kitapları okuyabilirim diye düşünenler Okunması Gereken Kitaplar yazımıza bir göz atabilir.

Celal Şengör’ün serveti konulu yazımızı burada sonlandırıyoruz. Sorularınızı yorum kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Celal Şengör Mesleği Nedir?

Celal Şengör; jeoloji, tektonik ve deprem konuları ile ilgili önemli araştırmalar yapmış olan ve bu konularla ilgili pek çok bilimsel makalesi bulunan ünlü bir jeologdur.

Celal Şengör Kaç Yaşında?

Celal Şengör, 24 Mart 1955’te doğmuştur. Yani şu an 68 yaşındadır.

Celal Şengör Nereli?

Celal Şengör, 24 Mart 1955’te İstanbul’da dünyaya gelmiştir.

Celal Şengör Boyu Ne Kadar?

Celal Şengör ile merak edilen konulardan birisi de fiziksel özellikleridir. Celal Şengör’ün boyu 1.76 cm olarak bilinmektedir.

Celal Şengör Hangi Burç?

Celal Şengör, 24 Mart 1955 tarihinde dünyaya gelmiştir. 24 Mart tarihinde doğduğu için Koç burcudur.

Celal Şengör Hangi Dilleri Biliyor?

Celal Şengör, katıldığı televizyon programlarında ve röportajlarında ileri seviyede İngilizce, Fransızca ve Almanca bildiğini söylemiş bunun yanında da Felemenkçe, İtalyanca, Portekizce, İspanyolca ve Osmanlı Türkçesini okuyabildiğini ifade etmiştir.

-->