Fexadyne 180 mg Ne İşe Yarar? Fiyat Ne Kadar?

Fexadyne ağızdan alınan antihistaminik bir ilaçtır. Saman nezlesinde oluşan hapşırma, burun akıntısı, gözlerde kızarma ve sulanma şikayetlerinin tedavisinde kullanılır. Bunun yanı sıra kurdeşende oluşan deride kızarma ve kaşıntı tedavisinde de kullanılır.

Ülkemizde 180 mg ve 120 mg olmak üzere 2 farklı seçeneğı vardır. İlaç, greyfurt, portakal ve limon ile birlikte kullanılmamalıdır. Yazımızı okuyarak ilacın fiyatı, yan etkileri gibi merak edilen pek çok konu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Fexadyne Nedir?

fexadyne nedir

Fexadyne nedir? Fexadyne, etken maddesi feksofenadin hidroklorür olan antihistaminik bir ilaçtır. Bu ilaç, vücudun alerji oluşturmasını engeller. Bu sebeple alerjik rinit ve ürtiker gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılır. Yan etkileri oldukça azdır. Grubundan ayrılan en önemli özelliği ise uyku yapmamasıdır.

Alım ŞekliAğızdan
GrubuAntihistaminik
EtkisiAlerjik reaksiyonu ortadan kaldırması
Yan EtkisiBaş Ağrısı
Günlük Alınacak Maksimum Doz800 mg
Fiyatı50.09 TL

2023 fexadyne 180 mg fiyatı 50.09 TL‘dir.

Fexadyne 180 mg Nasıl Kullanılır ?

İlaç, eflatun renkli bir yüzünde 180 baskılı kapsül biçiminde satılır. İlacı doktorunuzun önerdiği kadar bir bardak su ile aç karnına yemeklerden 2 saat önce kullanmalısınız. İlaç etkisini 1-2 saat içerisinde gösterir.

12 yaşından büyük çocuklar bu ilacı kullanabilir. Önerilen dozu genellikle günde 2-3 dozdur. Doz miktarı hastalığın durumuna, hastanın yaşına ve ek hastalıklarına göre değişmektedir. Doktor günlük kullanılacak dozu ayarlamak için 180 mg ve 120 mg olan formlarından birini yazmaktadır. Yaşlılarda, böbrek yetmezliği olan kişilerde ve karaciğer yetmezliği olan kişilerde doz ayarlamasının çok iyi yapılması gerekmektedir.

2 yaşından küçük çocuklarda kullanılmaması gerekmektedir. Ayrıca hamilelerde ve emziren kişilerde güvenli olduğuna dair çalışma bulunmamaktadır. Bu yüzden doktor kontrolünde kullanılabilir. Ancak ilacı kullanırken hamile olduğunuzu öğrendiğinizde doktorunuza danışmalısınız. Kalp hastalığı olan veya geçirmiş kişiler bu ilacı kullanırken daha dikkatli olmalıdır. Çarpıntı hissettikleri anda en yakın sağlık kuruluşuna gitmeleri gerekmektedir.

Editörün Önerisi: Kestine Nedir?

Fexadyne 120 mg Ne İşe Yarar ?

fexadyne ne işe yarar
fexadyne ne işe yarar

Fexadyne, vücudumuzun çeşitli alerjenlere karşı ürettiği histaminin etkisini ortadan kaldırır. Bu yüzden de antihistaminik grubunun üyesidir. İlaç ağızdan bol su ile alındıktan 2 saat sonra kana geçip etkisini gösterir. Kanda etkisini 12 saatten uzun göstermeye devam etmektedir. Bu yüzden etkisini uzun sürede gösteren ilaç grubunda yer almaktadır. Tedavide kullanım yeri ise bu özelliklerine göre olmaktadır. Hangi hastalıkta ne için kullanıldığı ise şu şekildedir :

Fexadyne
fexadyne 120 mg ne için kullanılır

Alerjik Rinit tedavisinde kullanılır. Bu hastalıkta özellikle mevsimsel ortaya çıkan halk arasında saman nezlesi diye tarif edilen hastalığa iyi gelmektedir. Her alerji hastalığında olduğu gibi alerjenden olabildiğince kaçınmaya çalıştıktan sonra düzenli olarak kullanılmalıdır. Genellikle günde 2 defa bir doz kullanılır. Düzenli kullanıldığı zaman burun tıkanıklığı, hapşırma, gözlerde sulanma, burun akıntısı ve baş ağrısı şikayetlerini ortadan kaldırır.

İlgili İçerik: Alerjik Rinit Nedir?

Fexadyne
120 mg fiyat

Ürtiker hastalığının tedavisinde kullanılır. Halk arasında kurdeşen denen derinin şiddetli kaşınması ve kızarması hastalığına iyi gelir. Bu hastalık için genellikle günde 2 defa bir doz ilaç kullanılmalıdır. Düzenli kullanımında kaşıntı ve kızarıklık geçmektedir. Eğer şikayetleriniz geçmiyorsa doktorunuz tarafından doz ayarlaması yapılmalı veya tedaviniz yeniden gözden geçirilmelidir.

Burada yer alan ilaç kullanımları genel örneklerdir. İlacı kullanmadan önce ne kadar kullanmanız gerektiğini doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

2023 yılında Fexadyne 120 mg fiyat 60.51 TL.

Fexadyne Yan Etkileri Nelerdir ?

Fexadyne
fexadyne kortizon içerir mı

İlacın yan etkisi oldukça azdır. Hatta antihistaminik grubu ilaçlar düzenli kullanıldığında azda olsa uyku yapabilirler ancak uyku yapmayan antihistaminik bir ilaçtır. Her ilaçta olduğu gibi etkene alerjiniz bulunuyorsa kullanmayınız.

Çok nadirde olsa ilacı kullandığınız zaman zorla nefes alıp veriyorsanız, ağız dil ve boğaz bölgenizde şişlik hissediyorsanız ve cildinizde yukarıda resimde gördüğünüz gibi kızarma oluyorsa en kısa sürede en yakın sağlık kuruluşuna gitmeniz gerekmektedir. Bu belirtiler çok nadir görülüyor olsa da ciddi sonuçlar ortaya çıkarabililer.

İlacı kullanıldığında daha fazla orta çıkan yan etkileri ise şu şekilde sıralayabiliriz :

  • Baş ağrısı
  • Bulantı
  • Kusma
  • Halsizlik

Bu belirtiler korkulacak yoğunlukta yaşanmamaktadır. Ancak ilacı kullandıktan sonra yukarıda yer alan belirtiler başladıysa doktorunuza bu durumları söyleyip ilacınızı değiştirmelisiniz. Ayrıca bu belirtiler haricinde bir yan etki ile karşılaşırsanız eğer Sağlık Bakanlığı sitesinden bildiriniz. Bu sayede ilaç geliştirmesine bir katkıda bulunmuş olursunuz.

Editörün Önerisi: Magvital Nedir?

Fexadyne Fiyat Ne Kadar ?

İlaç, SGK tarafından ödenen ilaçlar listesindedir. Sigortası olmayanlar için 2023 fiyatları şu şekildedir;

  • Fexadyne 180 mg fiyatı: 50.09 TL
  • Fexadyne 120 mg fiyatı: 60.51 TL

Fexadyne Kullananlar İçin Genel Tavsiyeler

Fexadyne kullananlar yorumlarına bakıldığında en çok sorulan soru Fexadyne uyku yapar mı? Alerji ve kurdeşen hastalıkları sebebiyle uzun süre antihistaminik kullanan kişiler bu ilaçların uyku yapmasından dert yanmaktadır. Bu ilacın uyku yapmaması grubunda yer alan diğer ilaçlardan önemli bir ayrışmaya sebep olmaktadır.

Başka önemli noktası ise iştah artışı yapmasıdır. Bu durum çok az görülse de uzun süreli kullanımında bazı kişilerde iştahta artma gözlemlenmiştir. Anti asit ilaçları ile birlikte kullanılmamalıdır. Eğer mide koruyucu ilaçları içiyorsanız arasında kullanımları arasında 2 saat fark olması gerekmektedir.

Alerjik reaksiyonlara iyi gelmesine rağmen uzun sürede etki gösterdiği için ani gelişen durumlarda etkisi yoktur. Ani gelişen durumlarda alerjilere iyi geliyor diye kesinlikle kullanılmamalıdır. Kullanıldığı takdirde etkisi olmayacaktır.

İlaç hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için videoyu izleyebilirsiniz. 🙂

Yorum Bırak
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir