Ankara Bilim Üniversitesi Öğretim Üyesi Alımı

06.10.2023 tarihli Resmî Gazete’nin Akademik İlanlar başlığı altında Ankara Bilim Üniversitesi öğretim üyesi alımı ilanı yayınladı. Bu ilana göre Ankara Bilim Üniversitesi 20 öğretim üyesi alım gerçekleştirecek! Başvuru sürecini, alımı yapılacak kadroları, gerekli belgeleri ve adaylardan istenilen özel şartları detaylı bir şekilde açıkladık.

  • İlan Tarihi : 05.10.2023
  • Son Başvuru Tarihi : 29.10.2023

Öğretim Görevlisi ve Araştırma Görevlisi Alım İlanı İçin:

  • Ön Değerlendirme Tarihi : 23.10.2023
  • Sınav Giriş Tarihi : 26.10.2023
  • Sonuç Açıklanma Tarihi : 30.10.2023
  • Kadro Sayısı : 20
  • Şehir : Ankara
  • Başvuru Şekli : Şahsen veya posta yoluyla

Ankara Bilim Üniversitesi Öğretim Üyesi Alımı İlanı DETAYLARI

Resmi Gazete’de yayımlanan Ankara Üniversitesi öğretim üyesi alımı ilanında; ”Üniversitemize; 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanunu, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği ve Ankara Bilim Üniversitesi Akademik Yükseltilme ve Atama Kriterleri Yönergesinde aranan koşulları yerine getirmiş olmak kaydı ile aylık ve özlük hakları yönünden 4857 sayılı İş Kanunu hükümlerine tabi olarak aşağıda belirtilen bölümlere/programlara öğretim elemanları alınacaktır. İlana konu olan kadrolar tam zamanlıdır. Müracaat edecek adayların ilgili Yönetmelik/yönerge hükümlerinde belirtilen asgari başvuru koşullarını sağlamaları ve aşağıda istenilen belgeler ile birlikte Ankara Bilim Üniversitesi Rektörlüğüne şahsen veya posta yoluyla başvurmaları gerekmektedir. Başvuru süreci Resmî Gazete yayım tarihinden itibaren 15 (on beş) gündür.‘ ifadesi yer almıştır.

Ankara Bilim Üniversitesi Öğretim Üyesi Alımı KADROSU

05.10.2023 tarihinde Resmî Gazete’de Ankara Bilim Üniversitesi öğretim üyesi alım ilanı yayınlandı. Alınacak 30 öğretim üyesinin hangi bölümlerden olduğu tabloda yer almaktadır. Bunun yanı sıra istenilen Ales ve yabancı dil puanı ve adaylarda aranan nitelikler ve özel şartlar da listenin sonuna eklenmiştir. Başvuruda bulunmak isteyen öğretim üyesi adayları tabloyu inceleyebilir.

FAKÜLTEBÖLÜM/ANA BİLİM DALI/PROGRAM ÜNVANKADRONİTELİKLER
Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku/
Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku
Araştırma Görevlisi1Hukuk Fakültesi mezunu olup, Kamu Hukuku alanında yüksek lisans veya doktora yapıyor olmak. Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 85 puan veya eşdeğerliliği kabul edilen bir sınavdan bu puan
muadili bir puan almış olmak.
İnsan ve Toplum Bilimleri FakültesiYönetim Bilişim Sistemleri (İngilizce)Profesör/Doçent/ Dr. Öğretim Üyesi1Yönetim Bilişim Sistemleri (YBS), Sayısal yöntemler, Ekonometri, Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri veya Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi (BÖTE) alanlarından birinden doktora yapmış olmak ya da YBS alanında en az iki dönem ders verme tecrübesine sahip olmak üzere YBS ile ilgili alanlardan birinde doktora yapmış olmak. Profesör ya da doçent kadrosu
için doçentlik unvanını ilgili alandan almış olmak.
Mühendislik ve Mimarlık FakültesiBilgisayar MühendisliğiDr. Öğretim Üyesi1Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri veya
Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi (BÖTE) bölümlerinden birinden doktora derecesine sahip olmak.
Mühendislik ve Mimarlık FakültesiBilgisayar Mühendisliği (İngilizce)Dr. Öğretim Üyesi1 Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri veya
Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi (BÖTE) bölümlerinden birinden doktora derecesine sahip olmak.
Mühendislik ve Mimarlık FakültesiElektrik Elektronik Mühendisliği (İngilizce)Dr. Öğretim Üyesi2 İlgili alanda doktora yapmış olmak.
Mühendislik ve Mimarlık FakültesiElektrik Elektronik Mühendisliği (İngilizce)Araştırma Görevlisi1Elektrik Elektronik Mühendisliği, Fizik veya Fizik Mühendisliği Bölümünden birinden lisans mezunu olmak. Yüksek lisans veya doktora yapıyor olmak.
Mühendislik ve Mimarlık FakültesiBilgisayar MühendisliğiAraştırma Görevlisi1Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri, Matematik veya Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi (BÖTE) bölümlerinden birinden Lisans mezunu olmak. Yüksek lisans yapıyor, yüksek lisans eğitimini bitirmiş veya
doktora yapıyor olmak.
Mühendislik ve Mimarlık FakültesiEndüstri Mühendisliği (İngilizce)Araştırma Görevlisi1Endüstri Mühendisliği Bölümünden lisans mezunu olmak. Yüksek lisans veya doktora yapıyor olmak.
RektörlükRektörlükÖğretim Görevlisi (Ders verecek)10Fakültelerin İngilizce Öğretmenliği, İngiliz Dil Bilimi, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, İngilizce Mütercim Tercümanlık, Çeviri Bilim (İngilizce) bölümlerinin birinden lisans mezunu olmak ve tezli yüksek lisans eğitimini tamamlamış olmak. İngilizce ders verebilme yeterliliğine sahip olmak.
RektörlükRektörlükDoçent1İngilizce Öğretmenliği, İngiliz Dil Bilimi, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, İngilizce Mütercim Tercümanlık, Çeviri Bilim (İngilizce) bölümlerinin birinden doktora eğitimini tamamlamış olmak. Doçentlik unvanını
ilgili alandan almış olmak.

Ankara Bilim Üniversitesi Öğretim Üyesi Alımı İçin BAŞVURU

Ankara Bilim Üniversitesi öğretim üyesi ilanı için başvurular ilan tarihini (05.10.2023)  takip eden 15 gün içerisinde Ankara Bilim Üniversitesi Rektörlüğüne şahsen ya da posta yolu ile yapılabilir.

Üniversite adresi: Ankara Bilim Üniversitesi – Maltepe Kampüsü (Maltepe Mahallesi Şehit Gönenç Caddesi No: 5 Çankaya/Ankara)

Telefon numarası:  0312 397 01 50

Duyurular https://ankarabilim.edu.tr/duyurular adresi üzerinden takip edilebilir.

Ankara Bilim Üniversitesi Öğretim Üyesi Alımı İçin GEREKLİ BELGELER

Ankara Bilim Üniversitesi için adaylardan istenilen belgeler farklılık göstermektedir;

TÜM ADAYLARDAN İSTENEN BELGELER
  • Başvurdukları birimi belirten dilekçe.
  • Özgeçmiş.
  • İki adet vesikalık fotoğraf (fotoğrafların arkasına adı, soyadı ve başvurulan kadro yazılacaktır).
  • Nüfus Cüzdanı Örneği.
  • Onaylı diploma fotokopileri (lisans, yüksek lisans ve varsa doktora). Yurtdışında alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması gerekir.
  • SGK Hizmet Dökümü.
  • Adli Sicil Belgesi.
  • Erkek adaylar için askerlik durumunu gösterir belge.
  • İkametgâh
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
PROFESÖR, DOÇENT VE DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ KADROSU İÇİN İSTENEN BELGELER
  • Yayın listesi
  • Doçentlik belgesi
  • İngilizce eğitim veren bölümler için İngilizce dilinden en az 85 puan alındığını gösterir, YÖK tarafından Kabul Edilen Merkezi Yabancı Dil Sınavı veya Eşdeğeri Kabul Edilen Sınav Sonuç Belgesi.
  • Profesörler için bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 1 adet dosya ve 6 adet CD ya da taşınabilir bellek. / Doçentler ve Doktor Öğretim Üyeleri için bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 1 adet dosya ve 4 adet CD ya da taşınabilir bellek.
ÖĞRETİM GÖREVLİSİ KADROSU İÇİN GEREKLİ BELGELER
  • Son 5 (beş) yıl içinde düzenlenmiş ALES’ten en az 70,00 (yetmiş) alındığına dair ÖSYM sınav sonuç belgesi.
  • Onaylı lisans (varsa yüksek lisans, doktora) transkript belgeleri.

Ankara’da bulunan bir diğer öğretim görevlisi ilanı detayları için okuyabilirsiniz: Atılım Üniversitesi Öğretim Görevlisi İlanı

ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ İÇİN GEREKLİ BELGELER
  • Son 5 (beş) yıl içinde düzenlenmiş ALES’ten en az 70,00 (yetmiş) alındığına dair ÖSYM sınav sonuç belgesi.
  • Onaylı lisans (varsa yüksek lisans, doktora) transkript belgeleri.
  • İngilizce koşulu olması durumunda İngilizce dilinden en az 85 puan alındığını gösterir, YÖK tarafından Kabul Edilen Merkezi Yabancı Dil Sınavı veya Eşdeğeri Kabul Edilen Sınav Sonuç Belgesi.

En Yeni Akademik Personel Alım İlanlarını Nasıl Takip Edebilirim?

En yeni akademik personel ilanları sitemizde yer alan Akademik İlanlar sayfasında yer almaktadır. Resmi Gazete’de yer alan akademik ilanları haber formatı ile sitemizde paylaşmaktayız. Güncel personel alımı ilanlarından haberdar olmak için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

-->