Monkey Shoulder Fiyat 2024 – ZAMLI Güncel Fiyatlar

Alkole gelen zamlardan sonra fiyatlar sıklıkla araştırılıyor. Viski severlerin sıklıkla tükettiği Monkey Shoulder fiyat ne kadar oldu? Monkey Shoulder, Blended Malt Scotch Whisky kategorisine ait bir viskidir. Glenfiddich, Balvenie ve Kininvie olmak üzere üç farklı tek malt viskinin karışımıyla elde edilmektedir. Peki, Monkey Shoulder viski fiyatı nedir?

Dünyaca ünlü bir viski markası olan Monkey Shoulder, viski severlerin en çok tercih ettiği alkol markalarından bir tanesidir. Bu yüzden Monkey Shoulder fiyat konusu sıklıkla gündeme gelmektedir. Bu yazımızda sizlere Monkey viski fiyat konusunda bilgilendirme yapmaya çalışacağız. Gelin hep beraber bu çok sevilen viski ile ilgili bilgilere bir bakalım.

Monkey Shoulder Nedir?

monkey shoulder fiyat
Monkey Shoulder Nedir? Monkey Shoulder Fiyat

Monkey Shoulder dünyaca ünlü bir viski markasıdır. İskoçya’nın Speyside bölgesinde üretilmektedir. Monkey Shoulder viski, üç farklı malt viskinin (Glenfiddich, Balvenie ve Kininvie) karışımıyla elde edilmektedir.

Monkey Shoulder viski, adını viski yapımında kullanılan eski bir yöntemden almaktadır. Önceki dönemlerde viski maltı elde etmek için malt çuvalları ( mikserlerde çırpılmış) kullanılmıştır.

Bu çuvalların sert olması yüzünden işçilerin omuzlarında bir ağrı meydana gelmektedir. Bu ağrıya “Maymun Omuzu” adı verilmiştir. Monkey Shoulder ismi de bu ağrıdan gelmektedir. İlgili viski çeşidi için en çok fiyat konusu merak ediliyor. Biz de sizler için Monkey Shoulder viski fiyatı listesini araştırdık! İşte güncel bilgiler…

İlginizi çekebilir: Güncel Zamlı Alkol Fiyatları

Monkey Shoulder Fiyat 2024 – Güncel Fiyat Listesi

monkey shoulder fiyat
Monkey Shoulder fiyat

Etkileyici bir kokuya sahip olan Monkey Shoulder, viski severlerin en çok tercih ettiği viskilerdendir. Diğer markalara kıyasla çok iyi fiyatı olan Monkey Shoulder viski çeşitlerini her mağazada rahatlıkla bulamıyorsunuz. Bu nedenle satış noktalarını öncesinde araştırmanız oldukça önemlidir. Her satış noktasında farklı fiyatlar geçerli olacağından dolayı aşağıdaki bilgilerin ortalama veriler olduğunu da belirtmek istiyoruz.

Monkey Shoulder fiyat 2024 listesi güncel olarak şu şekildedir:

  • Monkey Shoulder 70 cl fiyat: 500 TL
  • Monkey Shoulder 100 cl fiyat: 850 TL
  • Monkey Shoulder The Original fiyat: 550 TL
  • Monkey Shoulder Smokey Monkey fiyat: 700 TL

Monkey Shoulder viski fiyatları Migros marketlerde 500 TL ile 850 TL arasında değişiklik göstermektedir.

Monkey Shoulder Alkol Oranı Nedir?

Monkey Shoulder viski tek başına tüketilebildiği gibi kokteyl içerisine karıştırılarak da tüketilebilmektedir. Viskiye yeni başlayacak olanlar için en ideal viskilerden birisidir.

Yumuşak ve dengeli tat profiline sahip olması kolaylıkla benimsenmesini sağlayacaktır. Monkey Shoulder viski içerisindeki alkol oranı %40‘tır. Monkey Shoulder fiyatlarını etkileyen en önemli unsur ise alkol derecesidir. Elbette üretim teknikleri, hammadde, marka değeri gibi kritik faktörler de etkilidir. Ancak tüm alkol fiyatları belirlenirken kıstas olarak alkol derecesi ele alınmaktadır. Şimdi ilgili viski hakkında kullanıcı yorumlarını inceleyelim…

Monkey Shoulder Yorumları

Monkey Shoulder fiyat bilgilerini sizlerle paylaştık. Peki, bu viskiyi tüketenlerin yorumları ne? Özellikle pek çok kişi tarafından akşam yemeklerinde, çeşitli organizasyonlarda ve arkadaşlarla eğlenirken sıklıkla tercih edilmektedir. Yazımızın bu bölümünde Monkey Shoulder kullanan birkaç kişinin yorumlarını sizlere aktaracağız.

Monkey Shoulder, mükemmel bir dengeye sahip bir viski. Tadı çok yumuşak ve her yudumu muhteşem. Kesinlikle tavsiye ederim.

Viski dünyasına yeni girenler için Monkey Shoulder ideal bir seçim. Hafif baharatlı ve içimi çok kolay. Bu viskiyi deneyin, pişman olmayacaksınız.

Fiyat performans açısından piyasadaki en iyi viski markalarından!

Diğer kaliteli viski markalarını merak ediyorsanız En İyi Viski Markaları yazımıza bir göz atabilirsiniz.

Monkey Shoulder Nasıl İçilir?

monkey shoulder fiyat

Monkey Shoulder, karamel renginde olan bir viskidir. Visli ve vanilya lezzetleriyle kişinin damağında unutulmaz bir tat bırakan bu viski tek başına tüketilebildiği gibi çeşitli kokteyllerin içerisine karıştırılarak da tüketilebilmektedir. Monkey Shoulder viski içimi ile ilgili farklı yöntemler arayanlar için birkaç öneri sunabiliriz:

  • On the Rocks: Viskinin tadını hafifletmek ve serinletmek isterseniz viskinin içerisine bir miktar buz ekleyebilirsiniz. İçerisine attığınız buz küplerinin miktarını damak zevkinize göre artırabilirsiniz.
  • Neat: Viskinin içerisine buz veya su eklemeden tek başına içmek viskinin asıl tadını almanızı sağlayacaktır.
  • Cocktail: Bu viskiyi farklı kokteyllerin içerisinde kullanarak değişik tatlar elde etmeniz mümkündür. Viski sour, whiskey ginger ve old fashioned gibi kokteyllerin içerisinde kullanabilirsiniz.

Monkey Shoulder viski ile ilgili olarak bu viskiyi içebileceğiniz şekillerden bahsettik. Siz kendi damak zevkinize göre bu seçeneklerden birisini tercih edebilirsiniz.

Monkey Shoulder İle Yapılabilecek Kokteyl Önerileri

Monkey Shoulder fiyat konusunu ele aldığımız bu yazımızda sizlere Monkey Shoulder ile yapabileceğiniz bazı kokteyl önerilirde de bulunacağız. Monkey Shoulder viskiyi tek başına tüketebileceğiniz gibi bazı kokteyllerin içeisinde de tüketebilmeniz mümkündür. İşte sizlere Monkey Shoulder ile yapabileceğiniz bazı kokteyl önerileri…

İlginizi çekebilir: Grants Viski Çeşitleri ve Fiyatları

Ginger Monkey Kokteyl Tarifi

monkey shoulder fiyat

Malzemeler:

  • 50ml Monkey Shoulder,
  • 120 ml kuru zencefilli gazoz (Dry Ginger Ale),
  • Buz,
  • 1 portakal dilimi.

Yapılışı:

Öncelikle uzun bir bardağın içerisine istediğiniz kadar buz atın. Daha sonra bu bardağın içerisine Monkey Shoulder ve kuru zencefilli gazozu dökün. Malzemeleri yavaşça karıştırın ve iyice karıştığından emin olduktan sonra bardağınızı portakal dilimi ile süsleyin.

Önerilen içerik: Grants Viski Fiyatları

Monkey Mojito Tarifi

monkey shoulder fiyat

Mojito Koktely Tarifi için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır;

Malzemeler:

  • 50 ml Monkey Shoulder ,
  • 12 yaprak taze nane,
  • 30 ml limon suyu,
  • 15 ml şeker şurubu,
  • Gazoz.

Yapılışı:

Öncelikle bir kokteyl shaker’ının içerisine nane yapraklarını koyun ve yapraklarını hafifçe ezin. Daha sonrasında nane yapraklarının üzerine limon suyu, şeker şurubu ve Monkey Shoulder viskisini ilave edin. Kokteylin içerisine damak zevkinize göre buz atın ve iyice çalkalayın. Yaptığınız kokteyli bardaklara dökerken süzmeyi unutmayın. Bardaklara döktükten sonra kokteylin üzerine gazoz ekleyin. İsterseniz kokteylinizin üzerin birkaç tane taze nane yaprağı ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

İlginizi çekebilir: Migros Viski Fiyatları

Old Fashioned Kokteyl Tarifi

monkey shoulder fiyat

Malzemeler:

  • 50ml Monkey Shoulder,
  • 10ml şeker şurubu,
  • 2 damla angostura aromatik bitter,
  • Portakal kabuğu rendesi ve portakal twist.

Yapılışı:

Bir bardağın içerisine Monkey Shoulder, şeker şurubu ve angostura bitterlerini koyun. Sonrasında bardağın içerisine soğuk, kuru buzu ilave edin ve seyreltene kadar karıştırın. İyice karıştığına emin olduktan sonra karışımı farklı bir bardağa süzün ve karışımın üzerine portakal kabuğu rendesi ekleyin. Son olarak karışımızın üzerini Portakal twist ile süsleyebiirsiniz.

Öneri içerik: Ballantine’s Viski Fiyatları

Monkey Shoulder Viskinin Sağlık Üzerindeki Etkileri

Monkey Shoulder fiyat konusuna değindik sonra sıra geldi Monkey Shoulder viskinin sağlık üzerindeki etkilerine. Monkey Shoulder her ne kadar viski severler tarafında sıklıkla tüketilse de sağlık üzerinde bazı olumsuz etkileri bulunabilmektedir. Bu olumsuz etkiler sadece Monkey Shoulder için değil tüm alkoller için geçerlidir.

Düzenli ve aşırı alkol tüketimi olduğu durumlarda kişi pek çok sağlık problemi ile karşılaşabilmektedir. Ölçülü tüketildiği takdirde sağlığa bazı yararları da bulunmaktadır. İçerisinde bulunan antioksidanlar sayesinde, viskinin kalp sağlığını olumlu yönde etkilediği bilinmektedir. Bunun yanında ölçülü viski tüketimi kan dolaşımını artırabilmekte ve damarların genişlemesini sağlayarak tansiyonun düşmesine yardımcı olabilmektedir.

Tabi ki yukarıda saydığımız olumlu yönler viskinin yalnızca ölçülü tüketildiği takdirde geçerlidir. Aşırı alkol tüketimi olduğunda kişi karaciğer hasarı, bağımlılık ve obezite gibi sağlık problemleri ile karşı karşıya kalabilmektedir. Özellikle viski ve alkol tüketimi hamilelikte kesinlikle önerilmemektedir.

monkey shoulder fiyat
Monkey Shoulder fiyat

Monkey Shoulder fiyat yazısını burada sonlandırıyoruz. Daha öncesinde bu viskiyi denediniz mi? Deneyimlerinizi bizlerle paylaşın!

Sıkça Sorulan Sorular

Monkey Shoulder fiyatları ile ilgili tüm güncel bilgileri aktardık. Şimdi konuyla ilgili bizlere sıkça sorulan soruları yanıtlayalım:

Monkey Shoulder Kaliteli mi?

Monkey Shoulder, kaliteli malk viskilerin karışımı ile elde edilen bir viski türüdür. Bu yüzden oldukça kaliteli bir viski olduğunu söylemek mümkündür.

Monkey Shoulder Kaç Yıllık Viski?

Monkey Shoulder viskide herhangi bir yıl belirteci bulunmamaktadır.

Monkey Shoulder Viski Tadı Nasıl?

Monkey Shoulder, karamel renginde bir viskidir. Tatlı meyvemsi bir aromaya sahiptir. İçtiğinizde içerisinde hafif bir meşe dokunuşu da hissedebilirsiniz.

Monkey Shoulder Nerenin Malı?

Monkey Shoulder, bir İskoç viskisidir ve İskoçya’nın Speyside bölgesinde üretilmektedir. Ayrıca bu viski 2005’te Monkey Shoulder ismiyle ün kazanan ve Glenfiddich, Balvenie, Kininvie damıtımevlerinin sahibi olan Grant ailesinin malı olarak bilinmektedir.

Monkey Shoulder Türkiye’de Satılıyor mu?

Monkey Shoulder viskinin üretim yeri İskoçya olsa da günümüzde Migros marketlerde satışı bulunmaktadır.

Monkey Shoulder Nasıl Tüketilir?

Monkey Shoulder sek, buzlu ya da çeşitli kokteyller ile birlikte tüketilebilir.

Öneri içerik: Migros Votka Çeşitleri

Monkey Shoulder viski fiyatları hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlar aracılığıyla bizimle paylaşın, diğer okuyucuların da faydalanmasını sağlayın! 🙂

-->