Sultan Papağanı Fiyatları 2023 – Dişi, Erkek, Beyaz, Konuşan…

Sultan papağanı, popüler bir evcil kuş türüdür ve genellikle papağan sevenlerin satın almayı tercih ettiği bir türdür. Sizlere güncel olarak sultan papağanı fiyatlarından bahsedeceğiz.

En doğru ve güncel fiyat bilgilerini pet shoplardan veya kuş satışı yapan çevrimiçi platformlardan öğrendik. Dişi, erkek sultan papağanı fiyatları hakkında detaylı bilgiler için okumaya başlayın.

Sultan Papağanı Nedir?

Sultan Papağanı Nedir?
Sultan Papağanı Nedir?

Sultan papağanı fiyatına ayrıntılı olarak bakmadan önce Sultan Papağanı nedir? Kısaca bahsedelim. Avustralya kökenli bir kuş türüdür ve en popüler evcil kuşlardan biridir.

Sultan papağanları, orta büyüklükte, renkli tüylere sahip ve sosyal yapılarıyla bilinirler. Genellikle 18 ila 20 cm uzunluğunda ve 30 ila 40 gram ağırlığındadırlar. Farklı renk varyasyonları da mevcuttur.

Ev ortamında sultan papağanları, popüler evcil kuşlardır. Sevecen ve oyuncudurlar. Bunun yanı sıra zeka seviyeleri yüksektir ve bazıları konuşmayı öğrenebilir. Evcil bir sultan papağanı edinmeden önce, onların ihtiyaçlarını ve bakım gereksinimlerini iyi anlamak önemlidir.

Öneri içerik: Cennet Papağanı Fiyatları

Sultan Papağanı Fiyatları

Sultan Papağanı Fiyatları
Sultan Papağanı Fiyatları

En popüler evcil kuş türlerinden birisi olan sultan papağanı kaç liradır? Sizler için araştırdık.

  • Sultan papağanı fiyatları 400 TL – 5.000 TL arasındadır.

Yaş, cinsiyet, renk varyasyonları gibi sultan papağanı fiyatlarını etkileyen faktörler söz konusu olduğu için fiyat aralığı bu kadar geniştir. Şimdi bazı detaylara göre sultan papağanları ne kadar? Yanıtlayacağız.

Erkek Sultan Papağanı Fiyatı

Sultan papağan fiyatlarını etkileyen faktörlerden birisi de cinsiyettir. Genel olarak erkek cinsiyetli olanların fiyatları dişiye göre daha ucuzdur. Erkek sultan papağanı fiyatı 750 TL – 1.000 TL arasındadır.

Dişi Sultan Papağanı Fiyatları

Dişi sultan papağanları, erkek olanlara göre daha yüksek fiyatla satılıyor. Dişi sultan papağanı fiyatları 1.000 TL – 5.000 TL arasındadır.

Yavru Sultan Papağanı Fiyatları

Sultan papağanı almak isteyenler yavru papağanları da tercih edebiliyorlar. Yavru olanların fiyatları yetişkinlere göre daha ucuzdur. Yavru sultan papağanı fiyatları 400 TL – 1.700 TL arasında değişmektedir.

Beyaz Sultan Papağanı Fiyatı
Beyaz Sultan Papağanı Fiyatı

Beyaz Sultan Papağanı Fiyatı

Beyaz sultan papağanları da büyük ilgi görüyor. Albino sultan papağanı fiyatı araştıranlar için de araştırma yaptık. Ortalama olarak beyaz sultan papağanı fiyatı 1.000 TL – 5.000 TL arasındadır.

Konuşan Sultan Papağanı Fiyatları

Sultan papağanı almak isteyenler konuşan papağan almak isteyebiliyor. Konuşan olanlar için daha yüksek fiyat biçilebiliyor. Konuşan sultan papağı fiyatları ortalama 1.250 TL – 5.000 TL arasındadır.

Benzer içerik: Hamster Fiyatları

Sıkça Sorulan Sorular

sultan papağanı kaç lira 
SSS
sultan papağanı kaç lira SSS

Sultan papağanı fiyatını araştıranların diğer en sık sorduğu soruları aşağıda sıralayıp, yanıtladık.

Sultan Papağanı Kaç Yıl Yaşar?

Genellikle, iyi bir bakım altında olan sultan papağanları 10, 15 yıl hatta 20 yıl arasında yaşayabilirler

Sultan Papağanı Konuşur mu?

Evet, sultan papağanları konuşabilir. Sultan papağanları, zeki ve öğrenmeye yatkın kuşlar olarak bilinirler. Eğitim süreci ve uygun yönlendirme ile bazı kelime ve ifadeleri taklit edebilirler.

Sultan Papağanı Ne Yer?

Sultan papağanları yemleri veya pelletleri dışında marul, ıspanak, havuç, kabak, elma, muz, çilek, kavun gibi çeşitli meyve ve sebzeler de yiyebilirler.

Sultan Papağanı Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Sultan papağanı alırken, güvenilir bir satıcıdan alışveriş yapmak önemlidir. Sağlıklı bir kuş seçmek için kuşun tüylerinin parlak ve düzgün olması, canlı ve aktif olması gibi faktörlere dikkat etmek önemlidir.

Hangi Renkteki Sultan Papağanları Daha Pahalı?

Nadir veya özel renklere sahip olanlar genellikle daha yüksek fiyatlarla satılır. Mavi, beyaz veya renkli tüylere sahip olanlar, standart yeşil renkli papağanlardan daha pahalı olmaktadır.

Fiyatlar ve diğer bilgiler bu şekilde. Farklı sorularınız için aşağı yorum bırakabilirsiniz.

-->