Hamster Fiyatları 2023 – Türleri, Özellikleri ve Fiyatları!

Hamster Fiyatları 2023 – Türleri, Özellikleri ve Fiyatları!

Hamsterlar hem aktif yapılı hem de son derece eğlenceli evcil hayvanlardan bir tanesidir. Fare ile sıklıkla karıştırılsalar da görünüşleri dışında hamsterların fareler ile pek bir benzerliği yoktur. Küçük boyutlu ve bakımlarının kolay olmasından kaynaklı da hamster fiyatları sıklıkla merak edilmektedir. Güncel hamster ücretleri, hayvanın rengi ve türüne göre farklılık göstermektedir.

Hamster fiyatları, tür, yaş, cinsiyet ve genetik özellikler gibi çeşitli faktörlerden dolayı birbirlerinden farklıdır. Bu nedenle bütçenize uygun bir hamster bulabilme ihtimaliniz de yüksektir. Pet shop ya da yetiştiricilerden satın alabileceğiniz hamsterların fiyatları 2023 senesinde nasıl?

Yazıda fiyat bilgisinin yanı sıra satışı yapılan hamster türleri hakkında sizleri bilgilendirdik. Böylece, hangi tür hamster alacağınıza da karar verebilirsiniz.

2023 Hamster Fiyatları

Kimi hamster türleri oldukça sevecen ve oyuncu iken kimi türler insanlara daha uzak ve ısırma eğilimine sahip olabilmektedir. Bundan dolayı hamster sahibi olmadan önce hamster türlerini ve özelliklerini çok iyi bir şekilde bilmek önemlidir.

Fiyat bilgilerinin yanı sıra ismi geçen her hamsterın hangi özelliklere sahip olduğunu yazının devamında inceleyebilirsiniz. Bu sayede sahip olacağınız evcil hayvanınızın özelliklerine uygun bir yaşam ortamı inşa edebilirsiniz. 🙂

Güncel hamster fiyatları şu şekildedir;

Hamster TürüFiyat (Ortalama)
Avrupa Hamsterı Fiyatı130,00 TL
Çin Hamster Fiyatları140,00 TL
Gonzales Hamster Fiyatları165,00 TL
Suriye Hamster Fiyatı85,00 TL
Raborovski Hamsterı Fiyatı500,00 TL
Winter White (Sibirya) Hamsterı Fiyatları1.300,00 TL
Campbell Hamster Fiyatları2.000,00 TL
hamster fiyatları petshop

Hamster çeşitleri ve fiyatları güncel listesini sizlerle paylaştık. Hamster fare fiyatları, satış yapan petshop dükkanına göre farklılık gösterebilir. Ancak fiyatlar ortalama olarak yukarıdaki tabloda belirtilen şekildedir.

Hamster fiyatını etkileyen faktörleri şöyle sıralayabiliriz;

  • Hamsterın türü
  • Tüy renkleri
  • Ömrü
  • Özellikleri (sosyal ve hareketli olup olmadığı)
  • Boyutu
  • Satın alınan kurum

Bu sevimli hayvanları daha yakından tanımaya hazır mısınız? Hamster fiyatlarını öğrendiğimize göre hamster türlerine göz atmaya başlayabiliriz. 🙂

hamster fiyatları
hamster fiyatları

Avrupa Hamsterı Fiyatı

Avrupa hamsterları, diğer hamster türlerine göre çok daha büyük boyutlara ulaşırlar. Öyle ki, yetişkin bir Avrupa hamsterı 20 ila 35 cm arasında büyüyebilmektedir. Bu hayvanlar fazla kemirgendirler ve bu nedenle evde bakımları çok fazla önerilmez. Tüy renkleri kahverengi, krem ve gri tonları arasındadır. Yanaklarında büyük keseleri bulunur ve bu nedenle yiyecek depolayabilirler.

Avrupa hamsterı, ulaşabildiği boyut gereği küçük hamster kafeslerinde yaşamaya uygun değildir. Bu nedenle yaşamak için daha büyük bir kafese ihtiyaç duyarlar.

Avrupa hamsterı fiyatları 2023 senesinde ortalama 130,00 TL‘dir.

Çin Hamster Fiyatları

Çin hamsterı, Avrupa hamsterına kıyasla çok daha küçüktür. İnsanlarla etkileşim halinde olmayı çok sevmeyen bu tür başlarda size ısınmakta zorlanabilir. Daha sakin ve uysal yapıdadırlar. Yani, size bağlı ve sizinle vakit geçirmeyi seven bir hamster arıyorsanız Çin hamsterı çok da uygun bir seçenek olmayacaktır.

Gri-kahverengi uzun tüylere sahip bu hayvanlar 8-10 cm’e kadar uzayabilmekte ve 30-40 gram ağırlığına kadar çıkabilmektedir. Son derece küçük varlıklar olmalarından dolayı da bakımları ve beslenmeleri son derece kolaydır. Çin hamsterının ömrü 1 ila 2 yıl arasında değişmektedir. Ancak, güzel bakıldıkları takdirde 3 yıla kadar da yaşayabilmektedirler.

Çin hamsterı fiyatları ortalama 140,00 TL‘dir.

Gonzales Hamster Fiyatları

hamster fiyatları
hamster fiyatları

Gonzales hamsterlar oldukça küçük ve temizliğe önem veren canlılardır. Kendilerini temizleyebildikleri için bakımlarını sağlamak son derece kolay ve zahmetsizdir. Ortalama 2 sene yaşayabilen bu canlılar 8-10 cm kadar büyüyebilir ve ortalama 70 gram ağırlığa ulaşır.

Gonzales hamsterlar insanlara kolay alışabilen hayvanlar değillerdir. Siz onları sevmeye çalıştığınızda kaçıp bir köşede saklanabilirler. Bu nedenle başlarda sabırlı olmalı ve hamsterınızın size alışmasını beklemelisiniz. Aksi takdirde evcil hayvanınız sizi bir tehdit olarak görecek ve hırçınlaşacaktır.

Hamsterınızın bulunduğu ortamda kedi ve köpek gibi avcı hayvanları barındırmamanızı öneririz. Bu tür hayvanlar hamsterları av olarak göreceği için küçük dostunuzun canını tehlikeye atabilir ve stresten ömrünün kısalmasına sebep olabilirsiniz.

Unutmayın ki Gonzales hamsterları son derece hassas canlılardır. İyi bakılmaları için oda sıcaklığı ne çok soğuk ne de çok sıcak olmalıdır.

Gonzales hamster fiyatları 165,00 TL‘dir.

Suriye Hamster Fiyatı

Suriye hamsterı (Altın hamster) altın, açık kahverengi ya da gri renginde ve yaklaşık 15 cm’e kadar büyüyebilen uysal canlılardır. Çok oyuncudurlar ve kafesleri içerisindeki oyun çarklarını çok severler.

Suriye hamsterı, Gonzales hamsterı gibi insanlardan kaçmaz. Aksine, insan ile ilişkileri son derece iyidir. Bakımı da kolay olduğu için hamsterların bu türü sıklıkla tercih edilmektedir.

Suriye hamster fiyatı ortalama 85,00 TL‘dir.

Öneri yazısı: Veteriner Maaşları

Raborovski Hamsterı Fiyatı

raborovski hamsterı fiyatları
raborovski hamsterı fiyatları

Raborovski hamsterı Phodopus cinsindeki 3 hamster cinsinden en küçük olanıdır. Çoğunlukla Orta Asya çöllerinde yaşayan bu hayvanlar günümüzde evcil hayvan olarak da bakılmaktadır.

Raborovski, cüce hamsterlardan bir tanesidir ve iyi bakıldıkları takdirde ortalama 4 sene yaşayabilmektedir. Hamster türleri arasında en uzun ömre sahip türdür. Karakteristik özelliklerinden bir tanesi göz çevrelerinde bulunan beyaz noktalardır.

4-5 cm uzunluğa erişebilen bu hamster türü, diğer türler gibi kolay ürkse de oldukça meraklıdır. Çok fazla sevilmekten ve elde tutulmaktan hoşlanmazlar. Son derece küçük hayvanlar oldukları için kaçmamaları adına doğru kafes seçimi de son derece önemlidir.

Roborovski hamsterı fiyatları ortalama 500,00 TL‘dir.

Winter White (Sibirya) Hamsterı Fiyatları

Sibirya hamsterı, cüce türüne ait bir diğer hamster türüdür. Roborovski ile aynı cinse aittir. En fazla 10 cm uzayabilen bu canlılar parlak kahverengi ya da beyaz tüylere sahiptir. Ortalama 2.5 sene yaşayabilirler.

Kazakistan ve Sibirya’da yaşayan bu canlılar insanlara karşı son derece sıcak kanlıdır. Bu nedenle sevip oynayabileceği bir hamster türü arayanlar için Sibirya hamsterı iyi bir seçenek olabilir.

Winter White (Sibirya) Hamsterı Fiyatları ortalama 1.300,00 TL‘dir.

Campbell Hamster Fiyatları

Hamster çeşitleri ve fiyatlarında şimdi Phodopus cinsine ait son hamster türünü tanıtacağız: Campbell Hamsterı. Bu tür, siyah-gri-kahverengi tonlarında tüyleri ile en dikkat çekici hamster türlerinden bir tanesidir. Raborovski ve Sibirya türlerinden biraz daha büyüktür.

Campbell hamsterları en hızlı hamster türlerinden bir tanesidir. Bu nedenle yakalanmaları oldukça zordur. 🙂 Düzenli bakımları yapıldığında ve doğru bir beslenme programı oluşturulduğunda bu hamsterlar ortalama 2 sene yaşamaktadır.

Campbell Hamster Fiyatları ortalama 2.000,00 TL‘dir.

Hamster Akvaryum Fiyatları 

hamster akvaryumu fiyatları
hamster akvaryumu fiyatları

Hamster kafesleri, hamster sahiplenecek kimselerin alması gereken ilk eşyaların başında gelmektedir. Nasıl bir hamster akvaryumu alacağınız da ödemeniz gereken ücreti etkileyecektir.

  • Klasik ve küçük hamster kafesi fiyatları ortalama 200,00 TL‘den başlamakta ve 800,00 TL‘ye kadar çıkmaktadır.
  • Daha büyük ve karmaşık hamster kafesi fiyatları 1.100,00 TL‘den başlamakta ve 2.500,00 TL‘ye kadar çıkmaktadır.

Hamster Topu Fiyatları

Hamsterınızı mutlu etmek istiyorsanız onun oynayabileceği bazı eşyalara da sahip olmalısınız. Bu eşyaların başında ise hamster topları bulunuyor. 🙂 Hamster topları, hayvanınızın gün içerisinde egzersiz yapmasına olanak sağladığı için olmazsa olmaz bir üründür.

  • Hamster topu fiyatları ortalama 90,00 TL‘den başlamakta ve 400,00 TL‘ye kadar çıkmaktadır.

Hamster fiyatları yazısını burada sonlandırıyoruz. Yeni hamster sahiplenecek ve hamster bakımına dair aklında soru işareti olanlar aşağıdaki videoyu izleyebilir. 🙂

Yorum Bırak
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar
  • Müge - 07.09.2023

    Çok akıcı ve bilgilendirici bir videoyu. Ağzınıza sağlık. Gerçekten çok tatlı hayvanlar, Allah çok güzel yaratmış maşallah. Kolay gelsin size.

    • aykut - 08.09.2023

      Değerli yorumunuz için biz teşekkür ederiz, keyifli günler. 🙂


İçindekiler