Yazılım Mühendisliği Maaşları 2024 | Zamlı Maaş Bilgileri

Son dönemde “Yazılım öğren! Kendini kurtarırsın.” Cümlesini çok fazla duymaya başladık. Bu cümle yazılım alanına büyük ilgi uyandırıyor. Yazılım mühendisliği maaşlarını merak edenler, detaylı bilgiye ulaşım sağlamak istiyor. Yazılım mühendisi maaşına dair tüm bilgileri bu içerikte bulabilirsiniz!

Son dönemde yazılım alanına çok fazla bir ilgi söz konusu. Kişiler yazılım mühendisinin neler yaptığını, ne kadar maaş aldığını ve benzeri soruları merak ediyor. Evet o yazılımcı mühendisliği maaşları hakkında işte daha fazlası…

Yazılım mühendislerinin, diğer mühendisliklerden bir tık daha iyi maaş aldığını söyleyebiliriz. Bu mesleği yaparak, milyon dolarlar kazanan çalışanlar bile mevcut. Tabi ki de bu noktada kişinin çalışması ve çalıştığı yerde değer görmesi önemli.

Yazılımcı Maaşları 2024 – GÜNCEL BİLGİLER!

amerika'da yazılım mühendisliği maaşları
amerika’da yazılım mühendisliği maaşları

Yazılım mühendisleri sadece bir firmaya ve maaşa bağlı olarak çalışma yapmak zorunda değil. Kazanç konusunda onları bir adım daha öne geçiren seçeneği değerlendirebilir. Peki nedir bu seçenek? Yazılım mühendisleri maaşlı çalışmanın yanı sıra daha fazla para nasıl kazabilir?

Yazılım mühendisleri, kendi yazılımlarını geliştirerek, alacakları maaşın on kat daha fazlasını kolaylıkla kazanabilirler. Tabi ki de yazılım geliştirmek kolay bir iş değildir. Bu nedenle belki de maaşlı çalışacakları yerden daha fazla mesai harcamaları gerekecektir.  

İlginizi çekebilir: Makine Mühendisliği Maaşları

Türkiye’de Yazılım Mühendisliği Maaşları Ne Kadar? 2024 Zamlı…

yazılım mühendisliği yurtdışı maaşları
yazılım mühendisliği yurtdışı maaşları

Diğer ülkelerin yanı sıra kendi ülkesinde çalışmak isteyen yazılımcılar, Türkiye’de yazılım mühendisliği maaşlarını merak ediyorlar. Eğer acemi ve tecrübesiz bir yazılım mühendisi olarak işe başlarsanız, alacak olduğunuz yazılımcı maaşı ortalama olarak 30.000 TL’dir.

Eğer özel sektör kapsamında yazılım mühendisi olarak çalışmaya başlayacaksanız; maaşınız 35.000 TL ile 70.000 TL arasında değişim göstermektedir. Lakin bu maaşın çalışmanıza göre artacağınız söyleyebiliriz. Çünkü özel sektörde maaş konusunda herhangi bir sınır söz konusu değildir.

Türkiye’de yazılım mühendisliği maaşları 2024 yılında gelen zamlardan sonra şu şekildedir:

  • Yeni Mezun Mühendis (Junior Yazılımcı) Maaşları: 25.000 TL – 27.500 TL
  • Kıdemli (Senior) Mühendis: 30.000 TL – 50.000 TL
  • Full Stack Developer Maaşları: 40.000 TL – 65.000 TL
  • Devlette Yazılım Mühendisliği Maaşları: 40.000 TL – 45.000 TL

Yazılım Mühendisi Maaşını Etkileyen Faktörler

Yazılım mühendisleri ne kadar kazanıyor sorusunun yanıtı, görüldüğü üzere farklı şekillerde verilebiliyor. Temel olarak seviyelere göre belirlenen maaşlar, farklı birkaç faktöre göre de değişmektedir. Bu nedenle yazılım mühendisliği maaşlarını etkileyen faktörleri detaylı incelemek gerekebilir.

Yazılımcı maaşlarını etkileyen faktörler şu şekildedir:

  • Kıdem – Unvan
  • Deneyim Süresi
  • Mesleki Beceriler
  • Kullanılan Programlama Dil Sayısı
  • Medeni Hal ve Çocuk Sayısı
  • Şirketlerin Maaş Politikaları
  • Ülke Ekonomik Koşulları
  • Eğitim Derecesi

Temel olarak maaşlar bu şekilde belirlense de şirketlerin maaş politikaları oldukça etkili olmaktadır. Bu nedenle şirket bazlı olarak yazılım mühendisi maaşlarını araştırmanız çok daha faydalıdır.

Üniversitede yazılım mühendisliği bölümünü okumak isteyenler için faydalı bir yazı: Yazılım Mühendisliği Taban Puanları

Dünyada Yazılım Mühendisliği Maaşları Ne Kadar?

Yazılım mühendisliği maaşları özel sektör
Yazılım mühendisliği maaşları özel sektör

Dünyada birçok farklı ülkede yazılım mühendislerinin almış oldukları maaşın büyük bir kısmı dolar bazında ve yıllık olarak hesaplanmaktadır. Dünyada yazılım mühendisi maaşları ne kadar dersiniz? Sizler için hazırlamış olduğumuz listedeki ülkeler yazılım mühendisliği maaşları konusunda oldukça cömertler.

Liste halinde vermiş olduğumuz bu fiyatlar, dünyada ve Avrupa genelinde ortalama yazılım mühendislerine verilen maaşlardır. Tabi ki de bu maaşlar, farklı kriterlerden kaynaklı değişim gösterebilir. Bu kriterlerden önemli olanların kıdem ve şirket olduğunu söyleyebiliriz.

Peki bir yazılım mühendisi en fazla ne kadar maaş alabilir? Sizler için dünyada en fazla maaş alan mühendisleri araştırdık, yazılım mühendisliği maaşlarını maddeledik:

  • ABD’de yazılım mühendisi maaşları yıllık olarak 115.000 Dolar
  • Yeni Zelanda’da yazılım mühendisliği maaşları yıllık olarak 107.500 Dolar
  • İsviçre’de yazılım mühendisi maaşları yıllık olarak 150.000 Dolar
  • Birleşik Krallık’ta yazılım mühendisliği maaşları yıllık olarak 50.000 Euro
  • Almanya’da yazılım mühendisi maaşları yıllık olarak 75.000 Euro
  • Hollanda’da yazılım mühendisliği maaşları yıllık olarak 80.000 Euro
  • İsrail’de yazılım mühendisi maaşları yıllık olarak 125.000 Dolar
  • Norveç’te yazılım mühendisliği maaşları yıllık olarak 75.000 Euro
  • Danimarka’da yazılım mühendisi maaşları yıllık  olarak 90.000 Euro

Avrupa Yazılım Mühendisi Maaşları

Bilgisayar mühendisliği maaş
Bilgisayar mühendisliği maaş

Listelemiş olduğumuz yazılım mühendisine en yüksek maaş veren ülkeler yıllardır aynıdır. Alan hakkında yeterince tecrübesi olmayan yazılım mühendisleri bile bu ülkelerde iyi bir rakam ile çalışmaya başlar.

Yazılım mühendisi olanların genellikle akıllarına Avrupa’da çalışmak geliyor. Peki Avrupa’da yazılım mühendisleri maaşları ne kadar? Avrupa’da da yazılım mühendislerine verilen maaşlar yüksek mi? İşte Avrupa’da yazılım mühendislerine verilen maaşlar;

  • Fransa yıllık olarak 60.000 Euro
  • Finlandiya yıllık olarak 80.000 Euro
  • İrlanda’da 70.000 Euro
  • Estonya’da 60.000 Euro
  • Portekiz’de 50.000 Euro

Yazılım mühendisliği maaşı 2024 bilgileri Avrupa için bu şekilde…

Yazılım Mühendisliği Maaşları Nasıl Belirleniyor?

avrupada yazılım mühendisliği maaşları
avrupada yazılım mühendisliği maaşları

Yazılım mühendislerinde alınan maaşlar şirkete ve çalışacak kişinin kıdemine göre değişim gösterir. Bu iki kriter oldukça önemlidir. Çünkü diğer mesleklerdeki gibi bir kişi alanında ne kadar tecrübeliyse ona göre maaş alır.

Tecrübenin ve çalıştığı firmanın yanı sıra yaptığı iş de maaş belirlenmesinde önemli bir kriterdir. Bu noktada yenilikçi ve üretken olmak her zaman çalışanı ön plana çıkarmaktadır. Bu nedenle atılgan kişilerin diğer çalışanlara nazaran daha yüksek maaş aldığını söyleyebiliriz.

Editörün Önerisi: Mimar Maaşları

Freelancer Çalışma ile Yazılım Mühendisliği Maaşları Ne Kadar?

yazılım mühendisleri ne kadar kazanıyor
yazılım mühendisleri ne kadar kazanıyor

Yazılım mühendisleri freelancer olarak çalışarak da, kolaylıkla yüksek gelirler elde edebilirler. Peki, freelancer çalışıldığı takdirde yazılım mühendisliği maaşları ne kadar? Yazılım mühendislerinin çalışmaları için gereken tek önemli ekipmanı bilgisayarlarıdır. Bu nedenle dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar kolaylıkla çalışabilirler.

Yazılım mühendislerinin freelancer olarak çalıştıklarında, özel ve devlette çalıştıklarından daha fazla kazanç sağlayabileceğini söyleyebiliriz. Freelancer olarak çalışanlar yeni mobil uygulamaları geliştirerek satışını yapabilir.

Bunun yanı sıra yaptığı uygulamayı market üzerine ekleyerek de, reklam kazançları elde edebilirler.  Farklı bir seçenek olarak da web sitesi oluşturarak da para kazanabilirler.

Freelancer olarak çalışan yazılım mühendislerinin maaşları, aldıkları işe göre değişim göstermektedir. Bu noktada kazançları tamamen kendilerine bağlıdır. Aldıkları projelere göre maaşları değişim gösterir. Ancak freelance çalışan bir yazılımcının ortalama kazancının 30.000 TL civarında olduğunu söyleyebiliriz.

Yazılım mühendisliği maaşları için güncel bilgilere devam edelim…

İlgili İçerik: Bilgisayar Mühendisliği Maaşları

Yazılım Mühendislerine Yıllık 1 Milyon Dolardan Fazla Maaş Veren Şirketler

Yazılım mühendisliği maaş devlet
Yazılım mühendisliği maaş devlet

Yukarıda sizler için hazırlamış olduğumuz listede, bahsetmiş olduğumuz rakamlar herhangi bir şirkette çalıştığınızda alacağınız maaşlardır. Tabi ki bu dağın birde görünmeyen yüzü vardır. Bu noktada dağın görünmeyen kısmında dünya çapında ki şirketler yer alıyor.

Eğer bu şirketlerde çalışma fırsatı yakalarsa, yazılım mühendisliği maaşının yıllık 1 milyon dolardan fazla olacağını söyleyebiliriz. Peki yıllık 1 milyon dolardan fazla maaş veren bu şirketler hangileridir?

  • Apple
  • Facebook
  • Doordash
  • Oracle
  • Snapchat
  • Microsoft
  • Uber
  • Google
  • VMware

Tabi ki de bu şirketler her yazılım mühendisine yıllık 1 milyon dolar maaş vermiyor. Bu maaş için çalışanların en kıdemli seviyeye ulaşmaları gerekiyor. Bu şirketler kendi içlerinde kıdem seviyelerini belirliyor. Maaşlandırmayı da bu seviyelere göre yapıyor.

Kıdem seviyelerini belirleme için E7, L7, IC5 gibi farklı seviyeleri bulunuyor. Yazılım mühendisi bu seviyelere göre maaşını alıyor. Eğer seviye atlarsa, maaşında da artış söz konusu oluyor. Yazılım mühendisliği maaşları, seviyelere ek olarak ayrıca sertifika ve diğer belgelere göre değişebilir.

Yazılım mühendisi maaşları 2024 yılında bu şekilde. Peki, mesleki bilgilerinizi geliştirmek için ne yapmak gerekir? İnceleyelim!

İlginizi çekebilir; Endüstri Mühendisliği Maaşları

İyi Bir Yazılım Mühendisi Olmak İçin Neler Yapmak Gerekli?

İlk olarak üniversitede ilgili bölümlerden mezun olmak gereklidir. Mezun olduğunuzda ise yapmanız gereken olabildiğince programa dili öğrenmek. Ancak bu programa dillerini öğrenip bırakmamanız önemli.

Her öğrendiğiniz programlama dilinde ustalaşmanız sizi ön plana çıkaracaktır. Java, C++, Python, Ruby ve C#/.Net gibi dillerin bir yazılımcı için mutlaka öğrenilmesi gereken programlama dilleri olduğunu söyleyebiliriz.

Bir yazılım mühendisiyseniz mutlaka detaylara önem vermelisiniz. Detaycı olarak işinize özen göstermek sizin her zaman kurtarıcınız olacaktır. Ufak hataları yakalayarak, çözümleyebiliyorsanız; işinizde iyi ilerleyebiliyorsunuz demektir.

Ayrıca diğer meslek gruplarıyla ilgili meslek içeriği ve maaş bilgisi edinmek için sitemizde yer alan Maaş Bilgisi sayfamıza göz atabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Yazılımcı maaşları 2024 bilgilerini aktardık. Son olarak yazılım mühendisliği maaşları hakkında sıkça sorulan sorular şu şekilde:

Iyi bir yazılımcı ne kadar kazanır?

İyi bir yazılım mühendisi kıdemli (senior) olarak 25.000 TL – 75.000 TL arasında bir maaş almaktadır.

Yazılım mühendisliği iş imkanı var mı?

Yazılım mühendisliği son yıllarda önü açık meslekler arasında yer almaktadır. Arz talep dengesi düşünüldüğünde yazılım mühendislerinin çok fazla iş imkanı olduğunu söylememiz gerekir.

Yazılım mühendisliği ne kadar maaş alıyor?

Yazılım mühendisi maaşlarını kıdemli ve yeni mezun olarak iki şekilde değerlendirmek gerekiyor. Yeni mezun yazılım mühendisleri ortalama 25.000 TL maaş alırken, kıdemli yazılım mühendisleri ise 50.000 TL – 75.000 TL arasında maaş almaktadır.

Yazılım mühendisi kaç saat çalışır?

Yazılım mühendislerinin devlet memurları gibi net bir çalışma saatleri yoktur. Hatta çoğu yazılım mühendisi remote yani uzaktan çalışma prensibine sahip olduğu için kendi belirlediği saatlerde istedikleri yerden çalışabilirler. Bir kurumda yazılım mühendisi olarak yer alıyorlarsa kurumun çalışma saatleri çerçevesinde çalışırlar.

Yorumlar
  • make money online - 04.06.2023

    Nice i really enjoyed reading your blogs. Keep on posting. Thanks

  • Santiago Worland - 06.06.2023

    Hiya, I’m really glad I have found this information. Nowadays bloggers publish only about gossip and internet stuff and this is actually annoying. A good web site with exciting content, that is what I need. Thanks for making this website, and I’ll be visiting again. Do you do newsletters by email?

  • Deneme - 03.08.2023

    Zamdan sonra oldugundan emin misiniz? Zamdan once oyleydi maaslar.

  • mosta - 02.09.2023

    Yabancı ülke maaşlarını yazmanız çok komik onlar brüt maaş vergiyle azalıyor almanya maaş ortalaması 3500 euro küçük şehirlerde kira 1000 euro büyük şehirlerde 2000 euro bunları da söyleyin lütfen ayrıca ona bakarsanız avukatlarda batı ülkelerinde yıllık 150 180 bin dolar kazanıyorlar türkiye de çok düşük her meslekte böyle karşılaştımayı bırakın.

-->